Mindre lyckat

Ja nu har jag ju skrutit ett tag om vad som blev så himla bra. Kanske är dags att visa vad jag är mindre bra på. Visar bara bilden, kommentarer överflödiga. Från mitt håll, alltså.

 

På tal om det

Som sagt gjorde "jag" ju hemmagjord pizza förut... Gjorde hemmagjord skinka för första gången i år också! Shit, jag har kommit en bra bit på hemmafruvägen. Blev skitgod! Med tanke på förväntningarna, förstås. Blä, snacka om att man tröttnar på all julmat snabbt nuförtiden. I oktober drömmer man ju sig bort till julhelgen när man bara ska äta julmat i flera dagar! Och nu är jag trött på den redan efter lunchen. Skinkmacka till frukost - Blaha!
Men fin blev den. Såg ut som en riktig julskinka.

Fredagsmeditation

Usch. Känner mig som en luffare.
Har bara gått utanför dörren en gång på tre dagar. Känns som att jag har influensa eller nåt. Fick iallafall tag på lite saker på Media Markt. Bland annat Grey´s anatomy säsong 3 och så fick Dimman äntligen tag i Buzz sport. Det var typ det, sedan orkade jag inte mer. Handlade lite snabbt på Ica också.

Sedan bar det hemåt och då däckade jag i soffan. Gjorde hemmagjord pizza också lite senare, för första gången i mitt liv. Den blev grym! Om man får säga det själv då. Och det får jag väl, Dimmans mamma gjorde det mesta...

Nu har vi snart plöjt igenom säsong 3 på Desperate och växlar med lite Lost däremellan. Tur att Dimman får lite ledigt från mig då och då, annars hade han tröttnat på mig dom här dagarna väldigt snabbt.
Önskar att jag fick lite ledigt från mig själv också, just nu. Längtar till januari.
Hoppas på nystart på många olika sätt.

Ska jag våga mig ut...

Vilket pissväder det är. Idag precis som alla andra dagar. Snacka om att man blir deprimerad. Undrar om självmordsstatistiken skjuter i höjden vid sånt här väder? Usch.

Ska strax våga mig ut i rean tänkte jag, känner inte direkt för det, men har knappt varit ute på två dagar nu så det är väl bäst att få lite frisk luft. Blä.
Ska till Media Markt och köpa lite filmer och så, kolla runt lite. Handla på Ica Maxi! Tycker att det är den bästa och fräschaste affären, oavsett köttfärsskandal eller inte. Alla affärer håller säkert på med exakt samma saker! Bara att det upptäcktes just här. Alla gör allt för att tjäna mer pengar.
Ska iallafall köpa på mig fläskfilé, var längesen jag åt det. Är mitt favoritkött! Mmm, grillad fläskfilé... Lite svårt att fixa nu men snart, när det slitar regna. Om det gör det.

Ska göra pizza idag... Får se hur det går.

Orka

Vet inte vad det är med mig. Men orkar inte göra någonting. Bara sitter i soffan och slappar, och jag njuter av att inte göra någonting! Egentligen borde jag väl hitta på något nu när vi är lediga... Det dåliga samvetet slår till då och då. Men är ganska så bra på att slå bort det.

Snart kommer min Anna hit!
Hon ska gifta sig den 12 januari och av någon konstig anledning vill hon att jag ska ta bilderna... My god, vilken press! Den viktigaste dagen i livet måste det ju finnas bra bilder ifrån! Usch, vilken prestationsångest. Blir inte bättre av att hon tjänar pengar på att fota andras bröllop!
Jaja, hon får skylla sig själv. Ska göra mitt bästa såklart!

Nu ska jag ladda  in lite bilder från kameran, var hundra år sedan så det lär vara några bilder där.

Skräptvreklam

När man kollar på tv är det ju liksom lite svårt att undgå all reklam som går. Dom är duktiga på att smyga in mer och mer reklam dom jäklarna.
I USA var det helt otroligt, det räckte att signaturmelodin till en serie visades, sedan var det dags för reklam. Att man står ut!

Men iallafall, det är riktig skräpreklam som går här också!
"SMS... hehe hehe"
Dom tävlar ju inte om Guldägget direkt!
Och jag kommer ihåg när jag var liten, och dom började med Ica-reklamerna... Minns det som igår. Aldrig hört talas om att sluta när man är på topp?

Men den bästa... Tadaa!
"När du fick diarré imorse så hade du ett val..."
Kul att vara diarrétjejen resten av livet!

Mmm

Usch, jag mår inte alls bra idag. Varken fysiskt eller psykiskt. Inte farligt, bara tänker för mycket. Men det ska jag sluta med. NU!
Att just jag skulle bli en sån tänkare... Vilken börda, all denna intelligens!

Men ska jag vara ärlig, så har jag det ganska skönt nu. Dimman och Dimman är upptagna med tv-spel, och jag ligger i sängen och myser, kollar på Sex and the city och äter Texas pecannöt-glass. Inte helt dumt, med andra ord!
Bra köp, den hära extra TV:n.
Det enda som fattas är en minifrys till glassen. Men jag får väl äta upp allt istället.

Ensam

Äntligen ensam hemma!
Så skönt att vara helt själv.

Så vad ska man göra? Städa kanske... Suck.
Vill helst ligga i sängen och kolla på TV i tre veckor eller nåt.
Har ju fått Singstar, det skulle jag vilja prova. Men med vem? Ingen som vill i närheten. Nä jag får nog ta och diska nu.

Annandagen

Ouff.
Sjukt seg i kroppen. Magen bara skriker efter mat.
Var uppe halva natten igår och kollade på Lost och Desperate. Så bra! Fattar inte varför jag alltid fastnar i serier men vad ska man göra. Heroes är också en favorit. Bara ett avsnitt kvar nu att titta på!

Så vad ska man äta till frukost? Någon som har ett bra förslag?
Har blivit te och skinkmackor de senaste dagarna men är lite trött på det nu. Kesomackor kanske? Fräscht och gott. Och har äntligen köpt blåbärssoppa och nyponsoppa som jag hinkar i mig när jag får tillfälle. Gott!

Undrar hur mycket folk det kommer vara på rean idag. Har inte direkt någon lust att åka in och trängas, tro det eller ej.
Shit, undrar om jag blivit gammal eller nåt.

Detta gäller

Min period just nu:
Guacemole med ostnachos. Sååå jäkla gott! Passade bra till Tomten är far... men bara efter typ tio stycken är man må-illa-mätt. Men men, bara att trycka i sig lite till. Har ju lösgodis också.

Nu är det Lost säsong 3! Det är Dimmans stående julklapp de senaste tre åren. Vi är fast, även om dom tar det lite väl långt ibland. Men man måste ju veta vad som händer! Jag fick Scrubs också så nu har vi Lost 3, Scrubs 4 och Desperate Housewives 3 att ta oss igenom. Plus att jag ska köpa Grey´s anatomy i mellandagarna också.
Shit, vilka TV-serienördar vi är!


Godis

Måste nästan ha lite godis till filmen. Har helt ärligt inte varit speciellt sugen på godis den senaste tiden. Inte ens Marabou Daim lockar. Nåt som inte stämmer...

Men annars lever jag nästan för godis. Vet inte vad det är med djurdelar men gott är det. Just nu vill jag ha något surt och salt. Gott! Som jag berättade för ett tag sedan går jag in i perioder med olika sorter jag äter hela tiden! Just nu.. Hmm. Äter ju inte så mycket nu. Får se vad det blir när vi kommer från affären.

Min mormors gallstenar

Det är sjukt. Helt otroligt. Men när hon visade mig burken med alla stenar hon hade i gallan så är det fn inte konstigt att hon hade så ont! Ni vet dom här största puttekulorna, med en diameter på ungefär 3-4 cm, exakt så såg dom ut! Några sådana stora och cirka 70 lite mindre stenar.
Tur att allt gick bra. Bara hoppas att det läker snabbt och bra!

Slappdag

Jaha, då var det över då.
Det gick snabbt och nästan smärtfritt.

Åt redan vid tolv, typ då jag äter frukost annars, första rundan med julbord. Julklappsutdelning med mormor och moster och sedan slår vi in den klappen igen, haha! För på eftermiddagen kommer den stora släkten från pappas sida och då har vi en "regel" som är att man bara får en julklapp var.
Störtlöjligt.
Men som en liten revolt öppnar vi alltså samma paket igen. "Oj, vad fin! Vad fick du? Vilken surprise!".
Och sedan har vi utdelning av alla klappar efter att alla har gått hem. Moahaha! Men igår så blev det inte förrän efter kl tolv på natten så det var lite segt. Är jag dessutom hungrig och trött är man inte så rolig.

Men på det stora hela gick allt bra, maten är ju alltid god men nu räcker det, och klapparna var jättefina allihop! Fick inte en enda som var tveksam :)
Bland annat Global-kniv, Singstar, smycken, necessärer jag önskat mig, handsfree till mobilen, underkläder, locktång mm.

Idag mår jag sådär och har sovit typ tre timmar efter maten. Nu väntar jag mest på att Tomten är far till alla barnen ska börja! Grym film. Den är rolig.
Hoppas alla haft en bra jul!

God jul!

God jul på er alla! Har varit dålig på uppdatering här senaste tiden, får väl ägna mitt nyårslöfte åt att lova att skriva meeeer!

Är snart på väg till mor och far för mammas släktfirande. Sen är det Kalle och efter det kommer pappas släkt. Sen är det mys och öppna julklappar!

Hoppas alla får en underbar dag!

Min mormor

Tänker på henne väldigt mycket idag. Hon har opererats och jag hoppas bara att allt gick som det skulle. Mamma har pratat med henne och allt verkar väl ok hittills, men hon ska nog ligga kvar ett tag till. Hoppas att hon snart mår bra.

Har haft lite andra saker att tänka på idag också, får se om det löser sig.

Så var det

Julbord igår med jobbet...
Det är alltid roligt med bowling, men vi var mindre nöjda med maten. Ingen prinskorv! Vafalls!!
Sedan drog vi vidare till Kville biljard och spelade lite. Trevlig kväll! Bilder kommer senare.

Nu väntar vi finbesök, nämligen min familj. Ska äta lite grekisk mat och så får dom se lägenheten i ett lite bättre skick än när vi precis hade flyttat. Hungrig nu.

Hon är snygg!

image245


Hade jag varit kille hade hon definitivt legat etta på min lista.

Som tjej tycker jag att hon är snygg, men klänningen är ju jättefin! Hade velat ha en liknande på mig idag på julbordet! Men då hade jag nog varit lite överklädd, tror jag.  Så fint med den raka, ringningen av spets. Älskar spets!

Julbord med jobbet

Idag smäller det. Julbord med jobbet. Första julmaten för i år... Gott!
Älskar speciellt potatis, korv, nubbesill (mammas egna röra) och vörtbröd. Och efterrätterna såklart!
Vi ska bowla en timma innan maten så hungrig lär man vara!

Frågan är vad man ska ha på sig. Något som går att bowla i och som är snyggt... Hmm. Och passar tillsammans med bowlingskor! Där blev väl urvalet ganska litet.
Köpte hängslen idag som jag kanske slänger på mig :)

Har mycket att göra så det är väl bäst att man sätter igång, ska hem till Kristian och Maria innan också så nu är det bråttom!

Äntligen börjat julklappshandla!

Har äntligen fått köpt lite julklappar idag. Det kändes så skönt att gå där i stan, massor med folk men ändå gick allt så smidigt! Hade tur med alla köer, och hittade precis det vi ville ha till flera personer. Bara ett par kvar och då vet vi nästan  vad vi ska köpa. Skööönt!
Jag gillar att handla julklappar, men detta året har det blivit lite väl tajt om tid. Har alltid som mål att börja senast 1:a december, men i år gick det av förklarliga skäl inte så bra med det. Började den 15:e istället, men det funkar också!

Dimman vill sätta upp granen idag helst, kanske imorgon. Men jag tycker det är alldeles för tidigt! I våran familj sätter vi alltid upp granen och klär den dagen innan, och inte en minut tidigare!
Men men, man får väl kompromissa lite.
Vi kan sätta upp den tidigt dagen innan, hehe.


För er nyfikna...

... nu fungerar min mage igen! Tjohoo!

Annars har det varit en ganska jobbig dag... Tur att vi är lediga imorgon. Lyckades handla en julklapp idag också, så nu är det bara trehundraelva kvar. Vilken tur.

Alla är gravida

Till och med Jessica Alba.
Vilken skräll! Trodde nog det skulle dröja ett bra tag till innan hon skulle skaffa knodds.
Där ser man.

Värdelös mage

Min mage har slutat att fungera. Jag blir tokig! Inte så kul att läsa om kanske, men jag är så jäkla trött på att den alltid krånglar. Mår inte magen bra, då kan inte jag må bra!
Jag har provat allt, verkligen ALLT!
Linfrön i vatten, katrinplommon, kålsoppa, dricka massa vatten, Actimel, mörk choklad, starkt kaffe mm, mm!

Ska till läkaren imorgon så vi får väl se vad som händer. Får tvångsstarta den på något sätt
Nog med skitsnack.

Främmande man i mitt kök!

Idag har dom bannemej jobbat ordentligt här, byggjobbarna... Just nu står en av dom i köket och fixar dom felaktiga bänkskivorna. Ska bli spännande att se hur det blir med valnötskivor istället för dom gråa vi har haft ett tag nu... Tänk om det inte blir lika bra! Jo men det blir det nog...

Får inte glömma det söta lilla russinpaketet jag fick av Maria igår.. Hihi, riktigt sött var det!

Känner mig lite allmänt orolig idag... Utöver den vanliga oron alltså! Får se vad det leder till. Nej nu är det kissa och sen till jobbet! Lite extra information där. Varsågoda! Det bjuder jag på.

Människa igen

Nu återgår jag lite mer till normalt tillstånd. Var hemma vid nio och somnade om i ett par timmar till. Det behövdes!
Kändes lite jobbigt att lämna mormor på sjukhuset när hon var lite nervös... Men fem timmar kunde jag ju inte stanna. Det gick säkert bra! 
Nu har jag fått i mig lite frukost också, magen skrek efter näring i morse! Gott med vörtbröd och en god ost. Och kaffe och juice.

Hinner jag röja lite innan jobbet tro? Finns fortfarande mycket att göra. Påsar överallt! Får se om jag orkar...

Jag spyr snart

Åhhh... Fy fan vad trött jag är. Men det går nog över snart. Problemet är att jag alltid blir så illamående när jag går upp såhär tidigt. Jag brukar alltid äta frukost, är alltid hungrig när jag vaknar. I rimlig tid, vill säga. Men nu så tidigt skulle jag inte få ner någonting.
Ska nämligen köra min kära  mormor till sjukhuset för lite provtagning. Får ta med lite julmust i en flaska eller nåt för att inte få blodsockerfall på hemvägen kanske.
Jaja. Måste åka.

Nu är det dags

Har lånat tredje säsongen av Desperate Housewives från grannarna så nu är det dags att lyfta sig från den nya soffan, stänga av den nya TV:n, smyga ner i den nya sängen, sätta på den nya sovrums-tv:n... ja, vad finns det mer? Lampan är gammal.

Godaste efterrätten

Om jag inte minns fel så har jag redan utnämnt den godaste desserten. Men jag minns inte vad det var så jag kör på en annan idag.
Friterade bananer med sirap och vaniljglass!
Gudomligt gott, även om man känner för att kräkas efter bara två stycken. Men det är som med pizza; när man käkat en så fattar man inte varför man gjorde det för det är ju så äckligt! Men när illamåendet går över kan man nog tänka sig en nästa dag iallafall.

Hur som helst. Som tur är bor Amie en minut från en kinakrog i stan, så varje gång jag är där får det bli några bananer för att göra smaklökarna lyckliga.


Andra advent

image243


Betyder för mig
: Att jag har jäkligt bråttom med att börja köpa julklappar!
Paniken stiger. Har dessutom lovat att fixa några andras också...

Äh, det löser sig, sa gumman som sket i Valhallabadet.

Nya favoritchipsen



Pringles nya greksmak!
Friterade i avocadoolja och smaksatta med fetaost. Hur gott som helst! Blev introducerade för detta underverk av våra nya grannar, Kristian och Maria. Som en liten bonus är det 30 % mindre fett i dom också!
En win-win-situation! Yummie.

Nya kjolen

Så här såg jag ut igår. Tycker kjolen känns ganska så kort när den är på, men nu när jag ser bilden så ser den ju inte speciellt kort ut.
Har så svårt för att klä mig snyggt! Alltså, jag tycker det är  ganska snyggt så här basic men det är tråkigt! Jag vill "få till det" lite mer! Men det är svårt. Står framför spegeln och tänker nja till det ena, nja till det andra och sedan kör jag på säkra kort, naturliga färger och inget extremt what so ever. Jaja.


I lördags...

Var hos mamma och pappa ganska tidigt och började fixa dagens middag. Menyn såg ut så här:

Förrätt: Räkrörabakelser med ostbågar på sidorna (faktiskt riktigt gott)
Varmrätt: Fläskfilé med gorgonzola och konjakssås, med bakad potatis till och massa olika röror.
Efterrätt: Prinsess- och Swarchwaldtårta

Men eftersom jag är den jag är fick jag i mig en Marabou Daim efter det också :)
Sedan var det presentöppning, vi var tio personer där och fyra av dom fyllde år. Så det tog sin lilla tid! Alla verkade nöjda med sina presenter iallafall. 
Finbesök från Katrineholm

Pappa fick ju sin önskade Guitar Hero 3 så det var vi ju tvungna att prova! Kunde vara bra att förbränna lite kalorier efter middagen också. Men den som rockade mest var mormor, helt klart! Jag skrattade så jag grät när hon skulle leka gitarrproffs. Har allt på film, som är mycket roligare!
 

Sedan blev det ju såklart Singstar. Emelie fick en ny skiva som vi provade, och det var roligt som vanligt! Systers pojkvän var där också, var liksom första gången man träffade honom på riktigt! Trevlig pojke :)

Massor med mys

Såå... Äntligen en dag full av slapp!
Var ute en liten sväng och köpte blomjord och nya krukor bara, men annars har jag varit inomhus och slappat lagom och städat lagom. Har äntligen fått mattan på plats så nu ser det mer hemtrevligt ut måste jag säga.

Har suttit och myst i våran härliga soffa några timmar nu, Dimman har köpt på sig ett lager med "julfilmer" som vi börjat titta på. Med julmust, Noblesse och grekiska pita som tillbehör. Och massor av tända ljus! Så mysigt att det inte är klokt.

Nu börjar Love actually! Grymt mysig film med massa julkänsla. Titta nu! På femman.

Nu blev det natten

Ouff.
Lååång dag. Har firat fyra familjemedlemmars födelsedagar och det tog sin lilla tid. Men det var himla kul måste jag säga! Fast får nog öva lite på Guitar Hero 3... Var inte helt lätt tycker jag!

Från och med nu ska jag börja uppdatera lite oftare igen. Det är inget kul med ett inlägg om dagen, om ens det! Ska ta mig i kragen.

Har bara haft så mycket att göra med flytten och allt... Ingen ursäkt kanske, men en förklaring.

Nu sova. Imorgon göra fint och slappa.

Wohoo! Helg!

Äntligen är veckan över för denna gången. Dags för en fullspäckad helg igen, redan om en stund drar det igång. Mamma hämtar mig snart och så är det dags att bege sig till stan för att köpa lite presenter.
Imorgon ska vi fira mormor, som fyllt 75, Henke 22, Pappa 48 och Emelie 22. Mycket att hinna med idag med andra ord!
Och då har jag inte ens börjat med julklapparna...

Paniiiik!

Men det ska bli roligt med jul :)

Onsdag

Nu funkar bredbandet ännu bättre, och inte bara genom en kontakt i garderoben!

Annars lunkar allt på som vanligt, börjar kännas mer och mer som hemma. Ska snart till jobbet som vanligt, eller snart. Om ett par timmar, typ. Har snuskigt ont i ryggen nuförtiden. Hemma går det bra, men så fort man börjar jobba är det kört!

Vilken medioker dag. Inget speciellt som händer. Suck. Jaja. Man måste uppleva lite tristess för att kunna uppskatta när man har roligt.

Orkar inte...

Har rensat nu i flera timmar... Men det syns inte. Orkar inte mer! Vill att det bara ska se rent och fräscht ut direkt! Kommer nog ta en månad eller två innan det ser ok ut.

Är riktigt skönt att ha tvättmaskin och torktumlare! Kan tvätta när man vill, behöver inte gå upp för trappor sex gånger upp och ner och det blir varmt och skönt i badrummet när torktumlaren är på! Diskmaskinen har jag inte invigt än, men det är så mycket saker i vägen plus att vi smutsar inte ner så mycket disk att det ens fyller en fjärdedels maskin, så det får vänta lite.

Vaknade kvart över sju i morse till min stora glädje, när byggjobbarna började asfaltera utanför dörren. Skönt att det är gjort, men lite humanare arbetstider skulle väl inte skada? Somnade visserligen om för att vakna med ett ryck ett par timmar senare, då det stod några gubbar cirka en meter ifrån mig, med bara en balkongdörr som skiljde oss åt. Dags att gå upp då, kände jag.

Känns fortfarande konstigt att vara här. Som att vara på hotell, nästan. Efter duschen så letar man efter sina grejer i en påse, typ :)
Men det var skönt att komma hit efter jobbet igår. Såg mysigt ut med lite adventsljustakar i fönstren!

Ska ut och jaga lite telefondosor i brevlådan nu, tror jag.

Lycka!

Äntligen finns det internet!
Och det som krävde blod, svett och tårar i fem dagar för en kille... Ja, det krävde bara ett endaste samtal för en tjej :)
Moahaha!

Det är ju ett litet problem kvar bara; alla mina läsare har ju försvunnit! Måste ta tillbaka dom!

Nu är det många inlägg som väntar.
Hur det gick med flytten, hur det ser ut i lägenheten och massa annat spännande!

Jag lever!

Jag finns här nånstans, har bara flyttat lite...
Suck. Ska aldrig mer flytta! Ska bo i denna trean i hela mitt liv, och skulle jag få fyrlingar eller nåt så får dom fan dela rum! Det är nåt av det värsta... Nä det var väl att överdriva. Det var hemskt iallafall.
Packa, städa, stressa, irritera sig, stressa, städa... Ja listan kan göras lååång!

Har inget bredband så jag lånar Marias dator. Får se när jag återkommer! Snart förhoppningsvis. Om jag inte fastnar bakom lådorna.

RSS 2.0