Makeupstudion - here I come!

Shiiiaaajjt! Två veckor kvar - sen börjar jag plugga!

Kommer bli stressigt, jobbigt, påfrestande och helt... helt underbart!


Värker

Nu när min lilla älskling sover gott om kvällarna/nätterna (ta i trä) så saknar jag honom redan! Knäppt men så är det. När man läser om hur tragiskt det är för vissa borde man uppskatta allt man har mycket mer... DET har nog ingen annan sagt förut. Hmm.

Grym huvudvärk idag. Vaknade med SMÄRTA i halsen, kunde knappt svälja min egen saliv... och inte någon annans heller för den delen :) Nej men allvarligt. Efter att jag hostat upp världens största och äckligaste slemklump blev det bättre. Men huvudvärken sitter i.
Jag hatar att ta tabletter, men nu får det nog bli en Panodil tror jag.
Okej, nog med klagomål.

Nu: Desperate Housewives.

Tragiskt...

Usch. Jag har följt en blogg om en tjej med cancer ett bra tag nu, och idag dog hon. Det är så jäkla orättvist. Två barn och bara 34 år gammal! Malignt melanom.
För bara en vecka sedan var hon ute på restaurang med sina kompisar. Idag är hon död.

Läs här om ni vill läsa hennes historia:
Sabinas kamp


Söndagsresumé

Dimman har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen efter att han fick shoppat loss i helgen! Först fick han ju köpt sin bröllopskostym från Tiger, och igår hittade han en skitsnygg kostym från Filippa K som han inte kunde motstå att köpa. Jag förstår honom, den var verkligen grymt snygg. Dessutom två skjortor därifrån också som var jättefina! Nu förstår han vilken härlig känsla man får när man shoppar :)
Jag hittade ingenting. Inte ens på Iittalaoutleten! MQ-outleten var inte mycket att hänga i julgranen, kändes mest som att dom tråkigaste plaggen som inte gick att sälja i affären fick komma dit...
Så här såg hans kostym ut...


På kvällen kom familjen Junkvist, äntligen fick vi ihop våra scheman :) Trevlig kväll, efter en lång väntan på grillen på grund av fuktig kol. Men det var det värt! Och grym match från Sveriges sida, riktigt bra.
Idag har vi städat, promenerat och fikat hos Daniel och Anna, Daniel fyller år idag nämligen. Grannyra, för Jonas fyllde häromdagen och både jag och Linda fyllde i februari!
Mamma och pappa var här och lämnade en ny barnstol och lekte med Jojje och åt pizza, och nu är det Wipeout med lite smörpopcorn till :)
MYS med hjärtat i soffan! Fast vi har lovat att börja träna idag, med en sån där magtränare... får väl se om vi kanske skjuter upp det till imorgon.

På väg...

... till Freeport!

Köpte kostym till Dimman igår, det blev den han ville ha från Tiger. Satt som en smäck! Så nu ska vi kolla efter en snygg skjorta och slips till det och handla lite mat också.
KANSKE springer vi förbi den nya MQ-outleten också :)

Men ska inte köpa nåt onödigt. Däremot måste jag klippa mig denna lönen, till och med Dimman klagar på att det är för långt och vill  inte att jag ska bli en sån där rekordhållare med hår ner till tårna... Håller faktiskt med honom. Fint med långt hår men inte FÖR långt som mitt har blivit, dessutom alldeles torrt.
Köpte mitt favoritbalsamspray på Body shop igår, Bilberry. Har ingen aning om vad det är för bär men gott luktar det!

Får googla lite frisyrer sen så jag får lite inspiration. Nu ska vi åka för Jojje måste sova och han sover så gott i bilen.

Förresten, hans nya grej: Andas in häftigt så det låter som att han kvävs alternativt låter som en åsna. Han tycker det är jättekul.



Och tungan hänger ute hela tiden också...

Nää... var är solen?

Nä, snö var det sista jag ville se när jag vaknade imorse! Men men, vad ska man göra. Tänker inte deppa för det, speciellt inte när lilleman sover som en prins! (Ta i trä).
Nu ska jag göra lite hotellfrukost till min stora älskling, sen ska vi in till stan och kolla efter en kostym till honom, kanske även hinner ta en lunch på Jensens om vi har tur :)
Är otroligt shoppingsugen, inte minst efter skattebeskedet igår... :D
Så vi ska nog kunna ha mysigt trots snön.

Tandlösing no more!

Snart är det slut på dessa underbara, tandlösa skratt. Idag har det spruckit i tandköttet lite och då är det tänder på G! Så roligt, det händer något hela tiden. Och när jag ser honom skratta så här smälter jag :) Tänk vad gulligt med ett par risgryn i underkäken också!


Han ser nästan ut som en gammal gubbe utan tänder :)

Sjukhuset och promenad på dagens schema

Gårdagen var underbar och mysig! Började tidigt med en promenad till Tolereds öppna förskola, där vi skulle träffa Maria och Nicky. Hann gå förbi en blomaffär där jag träffade en gammal klasskompis som ska hjälpa mig med brudbuketten i höst :)
Väl där lekte vi och gjorde fotavtryck i gips. Eller ja, försökte. Jojje sparkade vilt omkring sig så nu får vi en fot utan ett par tår. Men men. Åt som en häst gjorde han också. Potatis och fisk är en favorit. Gjorde korvstroganoff igår, men det var ingen hit hos honom. Hmm. Han gillar inte mammas mat så mycket...
Grannen kom över med lille Anton, som bara är en vecka yngre än G, och vi drack kaffe och pratade om sömnmetoden som dom också provat nu. Ska snart till henne och så kommer Maria också så ska vi ta en promenad.

Just det ja, nu kommer snart Jojjes första tand upp! Igår såg jag en liten vit prick, men det är fortfarande tandkött över. Idag har det spruckit lite men man kan inte riktigt se tanden än. Han sov lite oroligt igårkväll men det ser riktigt svullet och rött ut vid tanden så det är väl inte så konstigt.

Var på Sahlgrenska idag också för att undersöka alla mina prickar, men som tur är såg ingen akut farlig ut. Ska bara fortsätta hålla koll på dom och undersöka dom varje år. Jättetrevlig läkare, en tjej som inte kan ha varit många år äldre än mig, som också skulle gifta sig i sommar bara en månad innan oss så vi pratade om klänningar och naglar och så :)
Lite roligt är att hudmottagningen ligger på samma våning som könssjukvård och Gayhälsan, och alla sitter ju i samma väntrum. Det tar ju ett tag att komma in så man får försöka sitta och gissa vem som har en allvarlig könssjukdom och vem som är gay. Det är inte alltid så svårt :)
Å andra sidan kanske dom gör likadant och då är det ju ingen som vet att jag är där bara för att kolla mina leverfläckar... Gay? Gonorré?


Måndag IGEN?

Måndag IGEN! Herregud vad dagarna går snabbt.
Tyvärr kunde inte Anna & co komma i fredags, många sjuka i familjen :( Tråkigt, men det får bli en annan gång. Vi gjorde inte så mycket vettigt, slappade och mös. Festade till det med kebab :)
I lördags var det dejt med grannarna på kvällen. Vi handlade på dagen, jätteMYS med långpromenad och så. Sen gick vi till Daniel och Anna, och ett par grannar till och killarna grillade lite och jag gick hem och la Jojje. Vi lånade deras babywatch och sen var det barnfritt party :) Hihi, kul att kunna dricka och så igen utan att ha en bebis hängandes vid tuttarna :D
Det funkade ju jättebra och han sov så gott hemma så. GOD mat och trevligt sällskap!

Igår var det ganska lugnt, åkte och kollade på ny bilstol eftersom han snart växt ut den gamla, åkte också förbi Hornbach och köpte lite nödvändiga beslag ocg så. Lite blommor också. Sen fixade vi (Dimman) sockeln till högskåpet i köket så nu är det KLART! Det tog bara typ 8 månader :)
Mamma, pappa och brorsor x2 var här och åt middag också, mycket trevligt. Pratade bröllop, spelade Wii och så fick pappa öva på att lägga Jojje. Finns ju lite andra "regler" än för normala ungar... :)
Mycket trevlig helg, mycket mys med promenader i solen och hålla handen och så.

Och som grädde på moset hade jag bokat tid för nagelförlängning idag till mig och Anna, på en nagelskola fem minuter härifrån. Kostade bara 150 kr, det tog iof längre tid än vanligt men det är det värt! Man känner sig helt plötsligt så mycket kvinnligare med långa, snygga naglar! Tog cykeln dit, det är såå skönt att ge sig iväg i solskenet på cykel :) Det känns som sommar, fast det var freezing.

Idag är jag trött, vill så mycket men orkar så lite. Och världens mensvärk på det...
Ska anstränga mig för att få ihop en gästlista idag. Eller städa ordentligt.

Klänningen blir min idag!

Underbart strålande sol idag också! Nu är man ju riktigt bortskämd med det. Lite värme också hade väl inte skadat men man får väl vara nöjd med det man får.
Idag är det en rolig dag! Första god frukost (som jag helst hade ätit på utsidan...) och sen åker vi till stan för att hämta min brudklänning! Åh va kul! Hmm ska den bara hänga här i garderoben i flera månader... det kan vara farligt.

Sen ska vi handla och sen kommer underbara familjen Junkvist på besök! Så längesen jag träffade min Anna, och dom andra också för den delen, så det ska bli kul:)
Hade egentligen tänkt grilla, men eftersom det var det som "kom upp" när Dimman var magsjuk förra helgen så kände han inte riktigt att han klarade av grillukten ens.

Nej nu är jag riktigt hungrig - broccolilasagnen igår gick inte lika bra hem hos mig som hos Dimman...

Skrivbordsunderlägg till morfar

Bara att välja.


Bästa nakenfisen :)

Bästa valkarna :)

Puss och kram säger vi!

Äntligen bilder!

Äntligen har jag fått tummen ur och lagt in bilder från kameran. Får inte riktigt till det med sorteringen av alla, blir en massa mappar och allt ligger huller om buller och jag vill ha dom i en fil men dom hamnar i en annan och det blir bara helt... huller om buller. Blää, jag vill ha det snyggt, prydligt och på samma plats och en bra ordning. Men det kommer aldrig att hända.

Så här är ett litet axplock. Självklart med mitt favoritobjekt :)


Lite suddig tyvärr men vilken blick! Och så lite dregel, väldigt chict!


Hey! Låt mig va!


Vilken tur att han äter så duktigt själv. Äta lite, gnugga sig i ögat... Äta lite, peta i näsan...


Som en liten godisbit.


Kan bli jäkligt förbannad...


... men oftast glad.


Och busig :)

Seeeeeeeeeeeeeeegt

Det är segt nu. Både bloggandet, vädret och planerandet.

Vill ju gärna lägga in bilder från mina nya kameror... men orkar inte. Tycker dessutom att alla mina bildmappar på datorerna är så röriga och jag blir bara helt matt. Måste fixa det nån dag. Men det är så mycket som måste fixas! Städning, rensa bland alla miljoner pappershögar, andra stora högar med bara massa SAKER.
Vill ha en stor villa med massa utrymme. Men framför allt vill jag ha rent! Men när det är så mycket att ta tag i blir det bara att man skiter i allt.
Jaja, får ta tag i det nån dag... :)

Vilket väder det var igår! Var såklart ute och gick som alla andra göteborgare kan jag tänka mig. Köpte lite skor till Jojje, vaxduk att ha under barnstolen (det blir minst sagt kladdigt...) och handlade mat. Träffade gamla jobbarkompisen Kristoffer på Coop, det var lite kul.
Idag mår inte Dimman bra, stackarn. Får se om det blir bättre.

Och bröllopsplaneringen står helt stilla för tillfället. Inspiration och ork ligger på noll just nu. Men det kommer väl tillbaka! Ska ju hämta klänningen i veckan, hoppas jag. Då kommer det säkert kännas roligare att planera! Kommer säkert ta på mig den varje kväll och stå och beundra den i spegeln... Hehe.

Nä, tänkte ta och spela lite Wii. Måste passa på när Dimman vilar, även om jag tar honom när vi tävlar (javisst! Oftast iaf...) så kan jag ju inte släppa på formen det minsta!

Lillebror myndig!

Idag är det 18-årsfest för min långa lillebror :) Kul, kul, alltid roligt när man får anledning att klä upp sig.
Jag har sagt det förut, men nu säger jag det igen. Från och med nu (typ måndag, kanske) ska jag sluta gå runt i mysbyxor hemma och SUNKA! Okej nu överdriver jag kanske lite. Men jag ska fasiken klä upp mig lite oftare. Och när det är tillfälle att klä upp sig ska jag göra det ordentligt!
Får se hur det blir med det ikväll...

Bytte min Casiokamera igår, var inte alls nöjd med den. Bilderna var brusiga och menyn otydlig och kameran plastig. Så det blev en Ixus igen! Lika bra så man vet hur det funkar, och jag har alltid varit riktigt nöjd med min gamla. Canon Ixus 90 IS heter min nya minikamera :)
Men den stora är jag nöjd med!
Den allra första bilden jag tog, på en ledsen Georgos, pryder nu skrivbordet.

Nej nu är det bajsblöjebyte.

Oj oj oj...

Underbart väder det var ute idag!
Efter lite bråkande på morgonen bestämde vi att det skulle vara skönt med lite frisk luft och solsken...
Sagt och gjort, lilleman sov så gott i vagnen så. Tänkte kolla lite efter en kamera, behöver ju en liten till kursen så jag tänkte kolla efter någon liten kompaktkamera...

... vi kom hem lite fattigare efter att ha inhandlat en liten digitalkamera från Casio, en stor systemkamera Canon eos 40D, stort objektiv till det, 16 GB minneskort, väska till det och en introduktionsdvd som vi fick på köpet :D

Tjoho!! Här ska fotas!





Haft en liten gnällis här idag, skulle ta en promenad på kvällen och kanske gå på upptäcksfärd men fastnade hos Anna och Daniel istället. Lika trevligt det! Nu funderar jag på om jag ska äta popcorn idag igen...? Jag är ju alltid sugen men såg imorse att jag gått upp 4 kg på bara några veckor! Och klänningen är ju måttsydd efter hur jag såg ut för ett tag sen och det skulle ju vara dumt om jag inte kan ha den längre...
Äh wft. Kör en popcorn!

Supertisdag!

Den rätta för Rosing är ju mer än pinsamt, men jag kan inte låta bli att halvkolla på det. Pinsamt, finns inget bättre sätt att beskriva det.
Sen Desperate Housewives, tjoho! Gillar dom starkt :)
Och sen min senaste favorit; Christine. Ska avnjutas i nybäddade sängen om en liten stund. Hon är så jävla rolig. Förutom Vänner så är det få serier som man skrattar högt åt, men denna är bra nära. Grym!

Idag har det varit mycket fläng, först till Bvc på morgonen för att prata om mat och så. Han ligger på sin kurva ungefär, och jag fick många bra tips om maten. Och massa pepp angående kuren, det är man inte van vid från Bvc's håll!
Sedan var det dags för hans vaccinering, för tuberkulos som vi får extra för att Dimman är grek. Ja varför inte? Lika bra att han har allt skydd han kan få älsklingen.
Det gick bra, han skrek såklart när själva vaccinet gick in men det avledde man snabbt med lite leksaker :)

Han är så go nuförtiden, blir bara en gladare och gladare kille. Visst är han gnällig ibland men vem är inte det!? Hans nya favoritlekställe är i våran säng, vi lägger täckena som en sarg runtom och sen brottas vi och kittlas så han tjuter av skratt :D
Det värmer lika mycket varje gång.

Öken

Usch, bloggtorka.
Ingen lust, men så har det varit mer än fullt upp de senaste dagarna också av olika anledningar.
Återkommer med ny energi (hoppas jag) imorgon.

Måste köpa ny kamera iallafall så jag kan ta bilder!

Plats!


Han har blivit ganska duktig på att sitta själv nu. Inte så bra att jag vågar lämna honom själv, det tar någon minut sen ramlar han, men ändå!
Och jag läste att man helst inte ska öva för mycket på att få dom att sitta själva, då kandom föredra det istället för att öva på att krypa. Och som han ålar! Verkligen militärstyle. Snart ska han väl upp på knäna också.

GratisBio!

Jag har gett mig in i denna leken jag med nu... Måste ju försöka!
Gå in här om ni också vill registrera er GRATIS och så kan man klicka sig till poäng och på detta sätt få biobiljetter eller andra presentkort!
Går du in från denna länken får du 25 extra poäng när du registrerar dig.

Varför inte försöka?


Glad Toker



Idag var Sara och Andreas här, Adde fyller 18 idag! Grattis :)
Vi åt pizza och spelade Wii, kul att vinna över någon för en gångs skull.

Här är Jojje i morbrors mössa... kommer nog vara en idol för honom i framtiden :)

Olycka

Dimman gick förbi våra barstolar idag, där jag lagt en liten hög med almanacka, papper och min kamera övert. Bang! säger det och kameran åkte i backen. Jaja tänkte jag, men nu när jag skulle filma lilleman lite märkte jag att displayen är sprucken och det är bara helt vitt!
Jaja vi hade ju ändå inte mycket att betala denna månaden... eller inte! Och jag behöver en kamera innan jag börjar utbildningen!
Eftersom den antagligen var värd mindre än självrisken är det bara att börja leta efter en kamera.
Det är såklart kul men känns onödigt när jag hade en som fungerade bra... Hade dock pratat lite om att jag ville ha en ny kamera så Dimman tror såklart att jag la den där medvetet :)

Så nu vill jag ha tips på en BRA och prisvärd kamera, har inte lust att lägga allt för mycket pengar på det...

Husporr

http://w4.objektdata.se/mediapresentation/bildlista.aspx?template=bildlistaext&develop=&firmanr=32476&objGid=OBJ32476_899699193&dbSpace=
32476&id=899699193&groupName=&mediaGid=&site=wp


Jag vill bli rik. Helst nu.


Bra tv-kväll

ÄNTLIGEN Desperate Housewives!
Sitter och viker tvätt och äter popcorn. Lagom vardagsmysigt! Snart kommer Christine också, hon är grym :) Skrattar alltid högt när jag ser det. Och nu behöver jag inte oroa mig för att väcka någon heller.
Jojje har varit gnällig idag, igår också. Förkyld börjar han bli, men inte så här ledsen på morgonen? Varje gång han sovit på dagen har han varit ledsen när han vaknat också. Konstigt.

Planerna för bröllopet börjar klarna mer och mer. Färgtema bestämt! Låter väl väldigt bridezilligt, men det är bara för att jag vill göra inbjudningskorten själv. Och då kan det ju vara bra om alla är i samma färg.
Jag var dessutom inne på Tony´s och provade MIN klänning idag, härligt! Han drog och slet i snörningen och den är grym! Man kan skulptera fram vad som helst! Note to self: Måste prova att sitta ner i den.

Ska lägga mig och surfa bröllopssidor inne i sängen nu, för er som vill veta :)

Både shopping och icke-shopping

Lager 157 var en besvikelse igår. Hittade inte speciellt mycket, några saker bara. Dimman köpte bara några t-shirtar. Men så kan det bli ibland. På hemvägen hade det hänt en olycka så det var tvärstopp på landsvägen vid Gällstad. Efter ett tag lyckades vi krångla oss ur kön och vända tillbaka. Vi åkte mot Ulricehamn och åkte därifrån till Borås. En liten omväg men bättre än att stå i bilkö med en skrikande unge som INTE vill sova om inte bilen rullar :)
Tyvärr missade vi sista gången på babysimmet då han skulle dyka för första gången! Jättesynd men det var ju inte mycket vi kunde göra åt det.
Åt McDonalds när vi kom hem och mös massor på kvällen. Vi tog ett bad jag och Dimman (hur vi nu kunde få plats i det yttepyttiga karet...) och kollade på Babel i sovrummet. Den är GRYM den filmen!

Idag har jag shoppat BH som jag kan ha under brudklänningen, ska åka in imorgon eller på onsdag och mäta mig och hålla på så dom kan sy den perfekt :) Men då får jag ju inte gå upp eller ner innan sommaren och det måste ju betyda att jag måste fortsätta äta exakt så mycket godis och sånt som jag gör nu va? Hihi.
Har dock lovat mig själv att inte äta på vardagarna när Dimman jobbar för att det inte ska gå överstyr mer än det redan gjort. Lättare sagt än gjort.
Köpte också några pyjamasar till Jojje och lite strumpor, hakklappar och tröjor som kan komma till användning nu när han blivit så stor!

Har bokat matprat-tid på Bvc också så vi kan få lite tips om hur vi ska få honom att äta bättre. Får ju alltid lura i honom maten nuförtiden och det känns ju inte helt rätt. Han ska ju VILJA äta!

Nu ska jag äta lite köttfärssås á la Dimman, mmm :)

Shoppingdags!

Cirkus klockan tolv blir vi hämtade av Sara och ska bege oss till Lager 157! Blir en dyr månad med klänning, massa ringar och nu dessutom en tripp till Lager, men det måste ju köpas någongång och att det nu blev samma månad är ju lite oturligt. Menmen, annars har jag inte shoppat på evigheter känns det som och jag har dessutom precis rensat mina garderober och packat ihop fem påsar med kläder som ska skickas till Afrika. Eller någon annanstans där de kan behöva mina kläder. Var lite tveksam till paljettopparna, men någon passar säkert i dom.

Dags att väcka lilleman från morgonens tupplus. Han är en riktig goding nuförtiden, såå härligt med en unge som sover gott och har humör nog till att skratta, busa och utvecklas! Han äter lite dåligt bara, man får lura i honom maten för det mesta... Men allt har sin tid. Oj, väckning var det ju! Bye bye!


RSS 2.0