Barnvagnen

Black

Efter mycket surfande och diskuterande har vi NOG bestämt oss. För denna lilla saken. Ska beställa den imorgon så då är det inte så mycket att göra åt saken efter det. Hoppas den hinner komma innan bebisen kommer bara :)
Bekväm att köra och hur lätt som helst! Och inga roliga färger har dom så det får bli svart... så får man piffa upp med skötväska och åkpåse. Har redan spanat lite...

What to do?

Någon som såg Barnmorskorna häromdagen? Ska ta och kolla på det nu tänkte jag, går ju att kolla på nätet i efterhand... Eller ska jag lägga mig i sängen och kolla på Moulin Rouge och äta lite hallonsorbet...? Eller surfa efter snygga saker att pryda mitt nya köksbord med?
Alla dessa val!


Hårbilder

 
Så här blev håret iallafall!


Och ja... jag har järnbrist.

Sötaste girafftofflorna!

image268

Dessa små godingar köpte jag idag! Verkligen mini-mini och så mjuka dom är!

Händelsefattigare får man leta efter

Ska erkänna att frisören inte alls var dålig, tvärtom. Hon lyssnade på vad jag sa och försökte verkligen göra det precis så jag ville ha det. Och jag är ganska nöjd faktiskt! Man ser väl lite yngre ut med lugg kanske men roligt att variera sig lite. Plus att jag blev blondare igen så det inte ser så råttfärgat ut!

Slappdag idag, kollade lite på bebissaker idag. Hittade söta små tossor till bebisen :)
Bestämt barnvagn.
Åt våfflor några dagar försent. Men det var lika gott för det :) 
Dimman slocknade vid åttatiden ungefär. Jätteroligt, verkligen... Jaja, bara han blir frisk snart så får det väl vara värt det. Jag fick ju kolla på Let's dance ifred iallafall!

Jaa... Tråkdag, skulle jag vilja kalla det.

Klipptid

Nu ska jag åka och klippa mig! Nervöst eftersom hon verkade ganska gammal hon som bokade tiden... Hmm hoppas hon förstår hur jag vill ha det. Har skrivit ut några bilder på kändisar, haha! Kan man göra det utan att skämmas?
Hoppas jag hinner till jobbet, slingorna kan ju ta sin lilla tid.

Ingen bra dag idag

Känner mig inte alls bra idag. Allt bara går emot mig och jag vill bara lägga mig under täcket och låta det gå några veckor. Så irriterad och ... jag vet inte vad.
Inte någons fel.
Det bara är så liksom.

Any given monday

Efter en helt godisfri (ja nästan iallafall...) helg har jag äntligen fått tag i lite godis. Kan behövas nu när det är ruskväder ute och det är film på g. Om inte Dimman hostar sönder filmen då vill säga.
Har varit i stan idag och träffat Anna, meningen var väl tt vi skulle kolla på lite bebisgrejer men det fanns inte direkt något jätteutbud så vi slökollade runt lite. Fick iallafall äntligen tag på en mascara, min förra har varit bra torr länge nu.
Brukar fuska lite när den nästan är slut, droppar i ett par droppar vatten och rör runt. Fungerar alldeles utmärkt, det är ju inte så att man måste ha volym utan det är mest det svarta jag är ute efter. Ser ju ut som ett spöke annars. Vet inte varför men folk jag träffar och till och med folk jag inte känner så bra känner sig tvungna att kommentera det faktum att jag är vit som ett spöke i ansiktet.
Vadådå? Har jag bara lust att säga. Jag hade kasst järnvärde innan och det blir ju inte direkt bättre när man är gravid. Mind your own business. Hellre blek än cancer.
Säger jag nu när det snöar uta, hehe... Inte riktigt samma ord på sommaren och solkrämen glömdes hemma.
"Äh vad är det värsta som kan hända", låter det nog mer som då.

Iallafall.
Var tvungen att åka i snöstorm till Torslanda idag också för att katten MÅSTE tydligen ha mat. Kan det inte gnaga på trösklarna eller nåt?
Nä, jag vill ju att den ska må bra men känns lite onödigt att åka ut för att hälla upp vatten och mat i en skål. Nu är det gjort iallafall och hoppas min mormor frisknar till snart så hon kan göra det.
Fick handlat lite på Ica Maxi också, och idag blev det tacos.
Gott gott, ändå tills en vass bit av skalet satte sig rakt i gommen och helt plötsligt fick järnrik mat en annan innebörd.
Ska mumsa lite galiamelon innan jag börjar med godiset hade jag tänkt.

Oj oj, Parlamentet har börjat! Shit! Björn är ju med!

Bananefterrätt

Mmm, glömde det bästa.
Satte i mig två ugnsgrillade bananer med en massa Marabou mjölkchoklad i och mycket vaniljglass till. Det var himmelriket! Vill inte ens ta bort resterna för det luktar så jäkla gott. Skulle lätt kunna sätta i mig två till. Lätt.

Ja se det snöar

Det var ett BRA tag sedan man såg så här mycket snö! Det slutar inte heller utan bara fortsätter och fortsätter... Jaja, man kan inte få allt här i världen.

Imorgon ska jag in till stan och träffa Anna, ska kolla lite bebisgrejer tänkte vi. Hoppas jag kan övertala henne att vi ska äta på Jensens också :)

Stackars Dimman har svårt att andas och hostar hela tiden. Han går upp jättetidigt på morgonen och hostar och slemmar sig, men med tanke på att det är han som lider och har bronkit så känns det väl inte helt ok att be honom vara tyst så att jag kan sova, haha!

Har fått en mage också. Inget vel som för några veckor sedan; Nu syns den! Nu är den borta...
Nä nu sitter den där den sitter och äntligen börjar jag att gå upp i vikt. Livlig är den lille också, i perioder visserligen men ibland vänder den sig neråt och sparkar mot urinblåsan på ett kittlande men ändå obehagligt sätt. Men bättre det än inget spark alls.

Usch nu börjar jag känna mig förkyld. Hoppas, hoppas att jag inte får samma sak. Lite förkylning räcker väl? Nä nu måste jag slå mitt rekord på Fruit smash på Miniclip. Fullkomligt beroendeframkallande.

Påsk eller julafton?


Det är ju faktiskt påskafton. Då MÅSTE man ju äta godis!
Så när jag har lagat middagen sen lite senare (Thai spice...) så får jag nog ta en sväng förbi godisaffären. Så gott det är med lösgodis! Hade aldrig klarat mig utan det om jag bodde utomlands. Har ju svår abstinens när jag reser någonstans och mina trekilospåsar jag har med mig brukar inte räcka länge.

Undrar förresten om nån däruppe tagit fel på afton?
Julafton var det väl grönt och tio grader ute, idag på påskafton är det minus 2 och snö. Hmm.

Min familj är när som helst framme i Alperna för att åka skidor. Jag är inte alls avundsjuk. Alls.

Sjuk IGEN

I förrgår så klagade Dimman lite på att han var seg och hängig. Och igår när han även hostade och hade ont i bröstet så visste jag att det var dags för luftrörskatarr igen.
Och efter ett bra tag på Cityakuten så var det konstaterat att han hade kraftig bronkit. Suck.
Det händer alldeles för ofta! Så det blir ingen fotbollsmatch för honom imorgon direkt. Så vi fick med oss antibiotika och världens största hostmedicinflaska från Apoteket och nu är det bara att kurera oss. Hoppas jag inte blir smittad. Men det brukar jag inte bli när han är sjuk av någon konstig anledning.

Nåt positivt är att bebisen lever om idag iallafall! Blir så lycklig varje gång jag känner att den lever. Och när vi kom in till läkaren så frågade hon om vi skulle ha barn! Känns konstigt att det syns, även med stor vinterjacka.
Vecka 21! Exakt lika långt kvar som det har gått hittills.

Äntligen nytt matbord och stolar!

 

Fick tummen ur igår och åkte och kollade på möbler. Någon tipsade om EM möbler men har inte varit direkt imponerad förut, så det var lite motvilligt vi åkte dit. Men vi hittade det vi sökte, ett vitt bord, och detta var jättefint! Högblank lack och inte alls lättrepat! Dessutom hittade vi dessutom såna här stolar som vi letat efter ett bra tag men inte hittat några som känns perfekta. Dessa köpte vi 6 stycken av, och de har dessutom valnötsben! Det har vi inte sett någon annanstans. Så om tio dagar kommer dom :)
Känns bra.


Kombinerat kalas

Har haft liten paus i mitt städande nu för att äta lunch. Är helt ensam eftersom Dimman envisas med att jobba över hela tiden.
Men det är ganska skönt att gå runt och plocka och skråla ikapp med Håkan Hellström och Mary J Blige :)
Tur att närmsta grannen inte är hemma.

Igår var det kombinerat kalas för mig, Adde och Sara eftersom varken Henke och Emelie eller mormor har varit hemma de senaste månaderna. Fick mer Singstar att sjunga på och pengar. Som alltid behövs till någonting!
God mat och goood jordgubbsprinsesstårta blev det!

 

Strålande!

I lördags kände jag mig snygg för första gången i stort sett sen jag blev gravid.
Hade köpt en ny klänning och ja den var jättefin. Hann inte fota något men får visa upp den nån gång. Skönt att inte bara hafsa runt i mammabyxor jämt och ständigt.

Åh vilket väder det är idag! Helt grymt blå himmel och strålande sol! Och snön ligger kvar så hade det bara varit december så hade allt varit bra. Men men, det blir väl vår snart.

Ska ta och photoshoppa lite idag tror jag. Har liksom glömt av det, och eftersom våran gamla dator bara stängde av sig hela tiden så orkade man ju inte. Men nu jävlar!

Ska ringa och beställa klipptid nu också, ska klippa mig på ett annat ställe tänkte jag... Hoppas dom har på torsdag men det kanske är lite väl optimistiskt.

Häftig grej!

Igår fick jag så jag teg av bebisen.
Tjatade hela dagen att den inte hade sparkat på hur länge som helst! Men på eftrmiddagen och kvällen kände jag den då och då hela tiden.

Men det häftigaste hände när jag skulle sova. Låg och läste och kollade på magen då och då. Helt plötsligt kände jag en spark, och dessutom SÅG jag den på magen! Låg och stirrade på magen och efter en liten stund en ännu större utbuktning på magen när den sparkade! Haha, låg så ett bra tag och tittade när min mage bubblade upp å ner.
Snacka om Alienvarning.

Wtf?

En gång denna vintern har det varit så vitt ute som det är nu!
Och igår var det vår ute. Helt sjukt. Jag vill inte ha snö nu längre, nu är det för sent.

Igår var jag och Daniella och kollade på våra killar när dom spelade fotbollsmatch, iklädd endast skinnjacka och skjorta och små ballerinas. Och stod och solade oss och det var så varmt och skönt. Och så får man detta.
Tog en skön promenad igår på kvällen också, ända bort till godisaffären :) Åt väl knappt en femtedel eftersom jag var snäll nog att massera min killes vader och fötter i 45 minuter. När jag sedan ville ha tillbaka tjänsten (som jag förövrigt fick tjata mig till) så var så trött, lägligt nog, att han somnade.

Ullared - here we come!

Nu bär det av!
Ja jag veeet... Vi är lite sena av oss. Men jobbade ju faktiskt kväll igår och det är inte helt lätt att sova så lite. Har med mig värsta listan och värsta pengakontot så nu är jag beredd! Och saft och salamimackor in case of emergency :)

Ska visa vad vi köpt sen!

Usch vilket magont

Åh vad jag är orolig idag.  Efter mitt nattliga toalettbesök fick jag så ont i magen att jag knappt kunde röra mig. Inte ta på magen, inte vända mig eller nudda den. Usch, hoppas att det inte var något konstigt. Tror jag kände några sparkar på morgonen men vill ha mer bevis på att den mår bra!

Mmm det luktar så gott i lägenheten nu av citronkyckling! Nu är jag hungrig. Har börjat äta konstant, vare sig jag vill eller inte och det verkar börja ge resultat. Nu är jag snart uppe i det jag vägde när jag skrev in mig hos barnmorskan. Och jag tror att om jag har ätit så mycket fast jag inte varit hungrig så har kroppen vant sig och nu är jag hungrig hela tiden.

Men magen växer! Nu finns den där hela tiden, den gömmer sig inte bakom inälvor och grejer. En hård kula som rör sig ibland. Sjukt.

Dimman drömde om en kille inatt. Jag har drömt om en kille varje gång jag drömt om bebisen. Gud vad söt han kommer bli :)

Klippa till mig

Nu ska jag klippa mig! Wohoo!

Hoppas det blir bra.

Frisyrdilemma



Snyggt, men för kort längd. Men färgen och luggen känns perfekt. Fast längre hår.

Ego-pyssel istället

Istället för att pyssla som jag skrev om förut... Har jag faktiskt lite tid över till att pyssla om mig själv lite! Ska fixa lite manikyr och färga ögonbrynen och ta ett bad. Har enormt torr hy nuförtiden så lite scrub får jag nog unna mig också. Och sen en omgång med granatäpple-bodybutter och ett sprut med Amor Amor! Låter som att jag ska på värsta dejten, men nej. Bara till jobbet.
Men man måste ju muntra upp sig själv ibland.

Och som alla så snällt påpekar; "Du kommer inte ha tid över aaaalls, du kommer inte hinna duscha ens!" och då kan man ju undra när jag ska hinna färga ögonbrynen.

Har bestämt mig för att klippa mig också. INTE kort, bara för att det är så praktiskt sen när bebis kommer, utan så att jag har en frisyr! Bara en snurr uppe på skallen är inte så värst i ropet just nu, kanske. Ska ha lååångt hår kvar, och klippa lugg istället. Inte helt rak utan lite sned och taggig, sådär. Och jag ska plattånga det varje dag så det är snyggt! Javisst.

Jag har blivit sparkad!

Inifrån!

Inte ett tvivel efter igårkväll, när vi låg i sängen och kollade på tv.
Kände lite bubbel och fladder som jag känt i några veckor nu, och sa till Dimman att hålla handen där. BOM sa det och vi bara kollade på varandra, jag vågade knappt andas ifall den skulle sluta. Det var en riktigt spark! Bom sa det igen och jag kände mig riktigt nöjd. Sedan var den nöjd med lite bubbel och sedan sovdags.
Dimman var lyrisk.

Pysselstund

Jag vill pyssla. Konstig craving, va?
Jag vill sy klart mina gardiner, jag vill sy den där klänningen jag skissat på, jag vill fixa mina egna akrylnaglar, jag vill göra om datarummet till bebisrum, jag vill göra krukor med blomsterarrangemang...
Men istället ska jag gå och göra pannkakor.
Inte äckligt, men inte särskilt pyssligt.

Mitt Anna-halsband



Detta fina halsband fick jag av Anna när jag fyllde år. Har inte hunnit visa det bara, men har på mig det nästan varje dag!
Shit, vilka rynkiga fingrar jag har. Som en elefant.

Dagens hjälte!

Eller gårdagens, rättare sagt.
Trodde att min favoritparfym var förlorad för alltid i flytten, men igår hittade Dimman den och en helt ny foundation och halsband och annat jag saknat i en gammal träningsväska! Åh vad glad jag blev! Min Amor amor från Cacharel. Älskar den doften.

Kan den inte bara växa!?

Blir så trött. Är det inte det ena så är det det andra. Magen växer ju inte! Vill bli tjock! Vill att den ska sparka så jag får ont! Jaja. På fredag har halva tiden gått. Helt sjukt.

Jag ser att min galna granne är ute igen. Hon tvättar fönstrena HELA TIDEN! De måste vara någon slags tvångshandling. Vi har bott här i tre och en halv, snart fyra månader, och har inte tvättat fönstren än. Det regnar ju snart igen! Bättre att ta det till våren tycker jag :)
Men HON. Hon har säkert tvättat dom en gång i veckan sen vi flyttade in. Och nu, när regnet hänger i luften, passar hon på. Helt onödigt.

Usch är helt ensam nu. Igen. Tråkigt. Speciellt när man måste laga mat och sen gå till jobbet, istället för att sova lite i soffan. Åt mat som jag fick med mig från mamma igår, GUD vad gott det var! Det var någon gryta med fläskfilé och massa broccoli, soltorkade tomater och champinjoner i någon sås med sån där paprika&chili creme fraiche. Så jäkla gott.
Och idag blir det korvochtomatgryta.

Har sett en jättehäftig åkpåse. Det är sånt jag tänker på nu. Det, och allt som jag skjuter upp som jag måste skicka till Försäkringskassan.

Vår vår vår

Tror man. Och så snöar det.
Igår var det tydligen full snöstorm bortanför Landvetterområdet, enligt jobbarkompisar. Och idag är det strålande sol, som vanligt. Har längtat till helgen när man verkligen hinner njuta av vädret och kanske ta någon långpromenad, men så läser man i tidningen; "Fre, lör, sön - regn." Typiskt just när man är ledig. Fast dom har ju haft fel förr :)

Idag har det blivit ugnsfalukorv, eller vad det heter. Ska strax göra potatismoset. Det godaste moset får man med smör, mjölk, vitpeppar och massa aromat! Tycker jag.

Har ändrat mig lite i barnvagnsfrågan. Svart är tråkigt, tyckte jag. Men eftersom Dimman vägrar grönt, och beige var inte speciellt snygg live, då lutar det åt en svart. Fast med massa färgglada detaljer! Någon av dessa skötväskorna till och någon matchande åkpåse/täcke.



Metro-Elvis

Om ni följt Elvis i Metro dom senaste veckorna, så kanske ni kommer ihåg när deras kompis hade gjort ett personlighetstest och blev mest lik Hitler?
Jag gjorde det testet igår, och ja, ja blev nog lika förvånad som er som känner mig.

Moder Teresa. Och jag.

  

Gör testet själv på Similar minds, bara att välja antal frågor.

Gott med frukost!

Mmm, gott med en rejäl frukost! Två salamimackor, två glad juice, ett glas blåbärssoppa, ägg och så en liten järntablett på det :)
Funderar på om jag ska ta en yoghurt också...

Idag strålar solen, det är iof ingen garanti för en fin dag fick vi veta igår. Klarblå himmel, strålande sol och helt plötsligt tittar man ut och så SNÖAR det!
Hade det varit lite varmare idag så hade jag släpat ut utestolarna, kokat kaffe och lusläst H&M:s nya sommarkatalog! Men får nöja mig med att göra det inomhus idag tror jag.
Ska ju hinna åka och handla så jag kan laga mat till mig också! Värmd köttfärssås och spaghetti är ingen höjdare tycker jag. Får bli korvgryta med tomatsås och ris istället.

Barnmorskebesök

Så.
Nu äter jag Dimmans supergoda köttfärssås och spaghetti, tillagat för första gången i min gjutjärnsgryta och det är GOTT! Ska snart till jobbet, mår skitbra förutom att jag är lite trött. Men har ju gått upp tidigt två dagar i rad, dessutom för att göra bra saker så det får man ta!
Var hos barnmorskan idag, och allt såg väl helt ok ut. Järnvärdet är stabilt, har visserligen gått upp från 106 till 108 men helt bra är det väl inte med tanke på hur många tabletter jag tar. Men vi överlever! Blodtrycket fortfarande lågt, 95/60. Men hellre det än för högt, som hon säger. Och höjdpunkten; lyssna på hjärtat! Utan att jag ens behövde tjata :)
Slog så fint, och hon letade högt på magen denna gången! 148 slag i minuten. Det är en del! Men helt normalt. Och Dimman spelade in det så vi har det på hans mobil!

Det edna hon var orolig för var min vikt. Har ju gått ner istället för upp, och hon tror nog att jag har ätstörningar av något slag, eller iallafall har haft. För hon pratade mycket om det och tyckte jag skulle träffa en dietist. Vi kom överens att jag får två och en halv vecka på mig att äta upp mig! Och nuförtiden är jag ju hungrig, så det blir nog inga problem.

Jag är så glad. Känns så bra, och för första gången någonsin så vågar jag tro att vi nog får en bebis i sommar!

Bättre natt förhopppningsvis

Shit vad jag är trött nu. Sov inte många blundar inatt, låg och stirrade i taket då och då och peppade mig själv varvat med att bli helt ledsen för att nåt skulle vara fel.

Men nu ska jag göra helt om, gå och lägga mig med ett leende på läpparna, låta Dimman smörja magen med Bodyshops bodybutter granatäpple och drömma sött hela natten.

Ska till barnmorskan imorgon. Hoppas jag har gått upp lite i vikt nu. Och bättre järnvärde.

Ultraljudet gick bra!

Vilken lättnad! Kan inte förklara hur skönt det känns... Men fattar fortfarande inte att det verkligen är MIN mage den låg i!! Helt sjukt. Hoppas jag kan fatta det innan sommaren bara :)

Togs emot av en något vresig barnmorska... eller vad det nu är för några som gör UL. "Ultraljudsspecialist", kanske? Berättade direkt att jag var så nervös att jag trodde jag skulle gå sönder, så hon drog inte direkt ut på det. Kletade på en stooor hög med klet, säkert upp emot en liter såg det ut som! Men sen kletade hon runt och jag såg direkt att det fanns nåt där, och precis när den lilla kroppen uppenbarade sig så sa hon att hjärtat slår så bra så :) Men att nu skulle hon vara tyst ett tag.
Dimman fumlade fram kameran och filmade så man fick lite rörliga bilder också! Sen var det en himla massa mätande... Skallben, lårben, skenben, buk osv. Två hjärnhalvor och fyra kammare. Urinblåsa och magsäck. Fem fingrar och två ögon. Och en fet navelsträng! Glad att det inte är jag som ska ta tag i den och klippa...
Helt fascinerande.

Hon räknade ett tag och kom fram till exakt samma födelsedag som den haft innan, 080808! Ska göra mitt bästa för att klämma ut den då :)

image261

image262

Lite otydliga bilder kanske... Men på den understa ligger den och håller armarna fram ansiktet!
Det kanske var för ljust :)

Nervös för Dimmans skull

Snart är det dags att åka in till stan. Igen. Var inne och träffade Amie förut, hittade en väska, linne och solglasögon! Fikade på Mokki, goood panini!! Men så är jag ju hungrig i stort sett hela tiden nu också. Bra va?
Hade ju nämligen gått ner två kilo, och har fortfarande inte gått upp dom så det är väl dags att äta upp sig nu.

Iallafall. Ska in till stan igen snart för att Dimman ska spela match, den första för FC Sparta! Haha, japp, så heter dom... En massa greker i laget antar jag. Jag är så nervös och stolt samtidigt! Kan tänka mig att det känns som när ens barn ska uppträda med nåt för första gången! Haha, hoppas det går bra för honom bara.
Ska heja som bara den. I'm his biggest fan!

Svårt att välja barnvagn!

Igår var vi runt och spanade på barnvagnar. Vi har ju kollat lite innan i typ tomma affärer, men igår var det som att alla som är gravida eller ens tänker på det var ute och kollade på vagnar! Men efter ett tag hade vi väl kommit liiite närmare vad vi ville ha...
En Teutonia lutar det åt, färg vet vi inte än och vi kan verkligen inte bestämma oss för en hård liggdel eller en mjuklift. Suck och stön.

Känns dumt att sitta och planera barnvagn nu när vi inte ens gjort stora ultraljudet.
Men vi måste ha någonting att se fram emot. Jag orkar inte tänka mer på att "om jag köper ett litet plagg så kanske den inte klarar sig" och allt liknande. Jag måste börja se fram emot att vi ska ha barn! Men jag har bara inte fattat det än. Hoppas jag gör det imorgon.

Massa fredagsshopping

Var inne i stan med Maria i fredags och storhandlade. För att vara mig. Har inte shoppat på väldigt länge, men nu hittade jag många saker jag ville ha!
- Body butter med lukt av granatäpple.
- Stora gravidboken för bara 169 kr! (Annars kostar den över 400)
- Fin gul tröja.
- Handdukar och ljus i grönt till badrummet. Inte uppskattat av Dimman.
- Smink från Åhléns, ögonskuggor och nagellack.
Nu kommer jag inte ihåg vad jag köpte mer...
Hmm.

Kan inte helgen ta slut!?

Åhh, detta var den längsta helgen någonsin! Ledig på fredag, vilket har varit jätteskönt, men nu kan jag inte vänta tills på måndag. Ska ju nämligen på det stora ultraljudet!
Är så fruktansvärt nervös, kommer nog inte vara mig själv idag alls... Vill ju bara att den ska leva och vara frisk! Kan den inte bara börja sparka så jag vet!?
Men imorgon är det iallafall dags. Räkna fingrar, tår, hjärnhalvor och kammare i hjärtat. Usch vad nervös jag är. Tänk om nåt är fel? Det får det inte vara! Jag har ju tagit hand om den så bra jag kunnat!
Den mår säkert bra. Hoppas hoppas.


RSS 2.0