Fyndat!

Eftersom Dimman varit ledig denna vecka har vi gjort något som vanliga människor sysslar med på vardagskvällarna; varit på Ikea! Vi skulle leta efter spjälsäng till lilleman, men beslutsångesten är svår. Antingen en på Ikea eller en Brio från Nids 4 kids. Men det måste ske snart! Vill så gärna att han ska sova själv.
Det blev iallafall ingen av dom, men ska bestämma oss snart. Helst idag. Men som alltid kom man hem med lite småsaker ändå, inte lika mycket som vanligt som tur var. Doftljus med äpplelukt, mycket gott! Min nya favorit och det går åt eftersom vi har massor av tända ljus varje kväll här hemma nuförtiden. Lite leksaker med ljud och skallror till Jojje eftersom han börjar gilla det nu! Men han fattar inte riktigt hur han ska hålla kvar sakerna i handen, även om vi försöker tvinga fast dom :)
Efter tips från Maria åkte vi förbi Willys häromdagen också för att inhandla det som skulle kunna ha varit gjort endast för min skull; Storpack med nötcréme! Wii! Sex stycken för tio kronor, helt överkomligt. Men tycker nog att dom smakar bättre i lösvikt på Triumfglass. Men ändå! Och fin påse också.

  

Snart ska vi ge oss ut i höstsolen, kan inte bestämma oss för vart bara. Stan? Backaplan? Eller bara långpromenad? Alla dessa beslut.


Glad men trött mamma...

Äntligen fredag!

Idag är jag glad. Har sovit ganska så bra inatt då Dimman sov med lilleman nästan hela natten, förutom när han ville äta då. Skönt att kunna röra på sig lite!
Haha, sitter ute vid tv:n och hör Georgos "prata" med sin farmor och farfar genom msn :) Bra uppfinning, det där!

Ahh, fredag. Dags för helg, vila, mys, gott att äta, Idol, vänner, kärlek... Haha, japp jag är helmysig idag om jag får säga det själv.
Hörde av Dimmans grekiska kompisar igår att man visst kan gifta sig i Sverige innan man gifter sig i Grekland, bara det är kristet! Eller borgligt då. Då kanske jag blir fru Panidis snarare än ni anar :D
Vi får väl se vad som händer.

En sak jag definitivt ska se på tv i höst är Himlen kan vänta på SVT. Ett program om människor som lever väldigt nära döden. En har spridd bröstcancer, en har ALS, ni vet den hemska sjukdomen som ett nehetsankare i SVT dog av för några år sedan. Kommer inte ihåg hennes namn, men hon skrev boken Ro utan åror. Fruktansvärd sjukdom.
En annan i programmet har tumörer i hela kroppen. Ett program för mig som är smått besatt av döden och allt runtomkring den. Usch. Jag har sån dödsångest att jag inte orkar skriva mer om det just nu, blir bara deppig.

Lååång vecka

En härlig slappvecka har detta varit. Underbart höstväder med massa sol och kyla :)
Så vad har vi pysslat med då? Mest promenader, ätit godis och mat! Gjorde till Dimmans förtjusning en stor skinkstek häromdagen, med god sås och allt. Tur att det blev lyckat, har aldrig gjort det förut nämligen. Idag blir det antingen currykyckling eller korv stroganoff.

Igår var Amie här och gjorde oss sällskap i godisätandet :) Vi såg såklart på Grey´s anatomy. Och lite Bonde söker fru, men det är inte min favorit.
Idag kommer Dimmans kompis med familj hit och ska kolla på vårat lilla underverk för första gången, så hittills idag har det mest blivit städning. Och så blev vi våldgästade av min gudfars fru, det var trevligt :)

Snart är denna veckan slut, och det har gått såå snabbt. På lördag har vi varit ihop i fyra år och det blir lite tajt att få ihop nåt bra tills dess, känner jag. Får se hur det går.
Att vi varit ihop fyra år bara? Känns som fjorton :)

Min bakgrundsbild


Här är min snygging härom morgonen, posar glatt framför kameran :)

   Världens bästa små fötter!

Söndag

Då var det söndag kväll igen. Men utan ångest, Dimman är nämligen ledig hela nästa vecka! Inte av någon bra anledning direkt... Ju mer han är hemma, desto sämre går det ju för Volvo.
Men jag tänker vara glad iallafall. Massa mys!

I fredags hade vi en trevlig kväll hemma hos familjen Junkvist, där vi åt god, god mat och lät killarna vinna på När & fjärran! Igår var mamma, pappa och Henke här, det blev pizza och poker :) Var på Oliwers 1-årskalas på dagen också, och åt massa gott! Hembakad tårta och bullar... Mmm.
Och som en trevlig bonus efter en gnällig kväll sov lilleman nästan åtta hela timmar i sträck! Iof på mitt bröst, men ändå! Han har ett omättligt behov av närhet den killen... På gott och ont :) Men hur ska man kunna neka till att ha honom så nära och mysa?

Idag kom Anna och Amie förbi med smörgåstårta och blåbärscheesecake! Egentligen borde jag inte äta räkor när jag ammar, men eftersom det är så gott tänkte jag att lite kunde väl inte skada... Det fick jag bittert ångra senare ikväll. Nyss hemkomna från söndagsmiddag hos föräldrarna (mycket familj i helgen) så har han gnällt mest hela kvällen stackarn. Nu sover han iallafall gott i bilstolen men det blir väl ramaskri när vi tar upp honom. I värsta fall så får jag sova med honom på bröstet inatt igen. Bara han sover.


Hjärtfrisk

Allt gick bra hos läkaren igår! Det såg helt normalt ut, och han är helt "hjärtfrisk", som doktorn sa. Han var så duktig, låg stilla under alla undersökningar och ekg och ultraljud :)


Våran lilla Herkules!

Nu ska vi ut i rusket och promenera... Brr.

Hjärtundersökning

Torsdag! Äntligen!
Idag fick vi en återbesökstid så klockan fyra tar jag med mig mamma som moraliskt stöd och åker till hjärtspecialisten på Östra. Hoppas, hoppas att det inte är något allvarligt.

Äntligen

Nu har jag nattat honom för fjärde gången sen kl sju. Hoppas det är för natten nu! Men våra härliga grannar vägg i vägg väcker honom säkert snart igen... Suck.
Är så godissugen så jag håller på att krevera. Har inget gott hemma. Kanske lika bra det.

Nej det blev ett helt meningslöst inlägg detta. Ska passa på att borsta tänderna och göra mig iordning för sängen. När som helst kan han vakna och då är det Grey´s i sovrummet som gäller.

Bilder på lillen


Här är min lilla gängmedlem.


Say whaaat?

Efter regn kommer solsken

Såå... Efter några timmars självömkande känns det bättre.
Han är väl i någon slags utvecklingsfas och är gnällig på grund av det. Plus att han precis varit sjuk, inte konstigt att man inte är på topp då! Usch, nu har jag bara dåligt samvete för att jag var på dåligt humör innan.
Han har ändå förgyllt min dag vid flera tillfällen, med härliga leenden och "pratstunder". Vi har inte så mycket att prata om än, bara. Lite olika intressen.

Ikväll kommer Grey´s anatomy. Jag har längtat i en vecka! Ska dom, eller ska dom inte bli ihop... Spännande!

Deppigt

Blä. En riktig skräpdag idag, dåligt humör och trött som satan. Blir nog ingen promenad för stackaren idag.
Igår var jag jättepeppad och tänkte att det skulle gå hur bra som helst att lägga honom. Började med rutinen vi ska fortsätta med; äta, bada, pyjamas på, äta igen och sova. Och det gick jättebra! Efter lite gnäll somnade han lätt vid tio och jag var överlycklig! I exakt 23 minuter. Då vaknade han och var gnällig och hur jag än försökte så gick det inte att lägga honom. Så det slutade som det slutar alla andra kvällar nuförtiden. Hos mig, ammandes vid halv tolv.
Inte vill han ta flaskan heller längre. Skit.

En helt vanlig tisdag

Trots en gnällig natt känner jag mig väldigt energisk idag! Kanske beror på att jag läste vimmelmammans blogg precis när jag vaknade... Då känner man genast att det finns lite mindre att gnälla över.
Min lilla älskling sover just nu. Nä, inte längre hörde jag nu! En liten söt nysning väckte honom, haha :)
Snart ska han få mat av pappa för första gången! Stackars min stora älskling, han har skadat nacken på nåt sätt och kan knappt vända sig om. Det ser ganska roligt ut.
Vädret är skit som det ska vara vid denna tiden på året. Eftersom Georgos är feberfri (tror jag) så hoppas jag på uppehåll så man kan komma ut lite. Har inte varit på promenad på flera dagar nu, och det kan vara bra med lite luft. Å andra sidan så kan det vara bra att jag stannar hemma eftersom jag bara gör slut på pengar om jag går till typ Backaplan... Lyxproblem.

Det ringde från Drottning Silvias barnsjukhus precis, och vi fick en återbudstid för hans hjärtundersökning! Redan på torsdag klockan 16 ska vi dit! Det känns riktigt skönt att få det gjort så man vet om det är något.

Nej  nu är det dags för att laga middag. Det står fiskgratäng på menyn idag.

Aoouch!

Aj, aj, aj, min rygg. Dom där 5,3 kg märks i nacken och ryggen när man går runt med honom i selen hela dagarna. Behöver en ordentlig massage.
Brukar tvinga Dimman att massera nacken, han avskyr det och det slutar med att jag sitter och funderar över varför jag vill plåga mig själv så. Det gör ONT! Tänk att vara ihop med en massör... Mmm. Fast det skulle kanske vara tråkigt att ta med sig jobbet hem för honom. Men ändå, ibland skulle man ju få lite. Säkert.
Nej, jag är nöjd med Dimman ändå. Trots att han är kass på massage är han världens bästa. Glömmer nog att berätta det för honom nuförtiden bara.

Nu har Jojje somnat, klockan åtta är ju en helt ok tid för honom att somna. Och det hade jag säkert varit glad över om det inte var så att jag vet att det är en tillfällighet. Ingen rutin, för det har han inga. Vet inte hur jag ska ge honom det heller. Han vaknar snart och skriker efter mat och somnar för natten gör han nog tidigaste vid halv elva... Jag LÄNGTAR efter rutiner! Somna sju till sju. Lagom :)

Läkarbesök

Nu har vi nyss kommit hem från läkaren, det kändes lika bra att kolla vad febern beror på eftersom den fortfarande inte hade gått ner imorse. Det är antagligen en vanlig förkylning som tur är, med hosta och feber. Eftersom han är så liten kan man inte heller gärna ge honom Panodil eller nåt.
Denna läkaren hörde inte något blåsljud från hjärtat. Konstigt. Men hon sa att det kan vara olika från gång till gång och det är lika bra att få det undersökt.

Kan säga att det inte är helt lätt att ta ett urinprov på beställning från en liten tvåmånaders :)

Vimmelmamman berör

Läste Vimmelmammans blogg för första gången igår kväll. Idag har jag läst igenom HELA på några timmar. Hon har en liten son och en man, och fick cancer för några månader sen.
Håller med en annan som kommenterat där; hon lever min värsta mardröm.
Hon skriver om ALLT, hela känslospektrat får ta plats. Usch vad det är hemskt. Vill bara läsa mer, och få veta att det kommer gå bra för henne.

Känns som att man prioriterar annorlunda efter att man läst om människor som har det svårt på olika sätt. Vissa saker känns så små, och andra så stora.

Men ÄNDÅ är man tillbaka och bråkar om städning och andra skitgrejer efter ett tag igen. Varför?

Slapp och sjuk

Idag har varit den slappaste dagen på väääldigt länge. Lillen är sjuk, har lite högre feber idag än igår så han är ganska slö och lite gnällig. Man vill bara krama honom hela tiden och göra honom frisk. Inatt var han så himla varm, fick badda pannan med iskallt vatten och moderskänslorna bara vällde fram :)
Önskar bara att han blir frisk snart.

Just nu är Dimman på grekiska föreningen och kollar på sitt favoritlag i grekiska ligan, Paok. Det betyder att jag får souvlaki när han kommer hem, wii! Det är gott. Godare i Sverige än i Grekland enligt mig, eftersom dom envisas med dom där fettbitarna som förstör allting. Vilka minnen jag kommer att tänka på, varje gång vi varit nere i Grekland och är på väg hem på kvällarna/nätterna, går vi förbi ett litet souvlakiställe nära lägenheten. Det var så mysigt att gå genom stan alla varma nätter, höra alla skratt och tjoanden och glufsa i sig souvlaki :)

Har kokat min nyinköpta bröstpump så nu är jag redo att gå ut och festa! Nä, skoja bara, men lämna honom till mamma och pappa då och då. Och speciellt att låta Dimman mata ibland så man får sova flera timmar i sträck!

Vardagslyx har fått en annan mening nuförtiden.

Missat födelseannonsen?

Den var inne i tidningen i söndags, och så här såg den ut:


Senaste shoppingfyndet



Det blir inte så mycket shopping nuförtiden, tyvärr. Men dessa lyktorna följde med hem från Hemtex förra veckan. Halva priset!
Hade tänkt att ha dom utanför ingången men ställde dom i fönstret för det regnade så mycket och där passade dom bra också! Ger väldigt mysigt ljus så här i höstmörkret :)

Nu på kvällarna tänder vi massa ljus, det är så mysigt. Favoriterna är doftljusen som luktar vit snöblomma, vad nu det är för något. Köpte dom på ett ljusparty jag var på för några veckor sedan. Gott!

Fyller jämnt!

Idag fyller lilla älsklingen 2 månader! Det firas just nu med feber och hosta...



Så här söt var han idag när vi skulle gå på promenad. Innan vi visste att han var sjuk, lilla knytet.

Oroligt läkarbesök

Usch det är en orolig dag idag. Är extra pussig på G och vill se till att han mår bra hela tiden.
Var nämligen på läkarbesök idag och då upptäckte dom ett blåsljud på hjärtat. Det är tydligen inte helt ovanligt, men man blir ju ändå fundersam. Ska bli kallade på specialistbesök om ett tag och göra ultraljud för att utesluta att det är ett allvarligt hjärtfel.
Googlade såklart så fort vi kom hem. Thank god för nätet! Kan vara ett litet hål som inte gått igen eller en liten förslutning som egentligen ska försvinna när dom börjar andas som är i vägen. Hoppas inte det är nåt allvarligare.

Annars var allt fint, numer väger han 5,3 kilo och är en liten klump! 58 cm lång också. Jag kan inte fatta att han var tio centimeter kortare än nu när han föddes! Och alla reflexer och sånt kollades också. Och allt var bra. Men det där blåsljudet går inte att sluta tänka på...

Bröllopsfixaren

Sådärja, då var man medlem på Bröllopstorget! Bara att börja planera och sno idéer :)

Hmm, om det finns någon utbildning till att bli bröllopskoordinator, som det så vackert heter, då ska jag gå den!

                        

Höstbröllop

Vilket riktigt skitväder det är ute. Brukar vara en av dom som tycker att det är så mysigt att sitta inne och tända ljus och grejer, men nu är det bara irriterande. Höstväder ska vara strålande sol, kallt så att det blir rök när man andas och massa gula och röda löv.

Vi diskuterade giftermål häromdagen. Det är ju sedan länge bestämt att vi ska gifta oss. Eftersom vi är förlovade. Och det ska ske först och främst i Grekland, vilket är jättemysigt på alla sätt. Men det finns många nackdelar; det ska ju vara traditionellt så jag och Dimman kan inte bestämma exakt hur vi vill ha det, det kommer massa folk jag inte känner, det är typ 45 grader varmt, jag kan inte få med alla från Sverige som jag vill ha med på bröllopet, osv. Så då har vi kommit fram till att gifta oss i Sverige också!
Och om vi gifter oss till sommaren i Grekland, vill jag inte att det ska gå för lång tid till nästa bröllop, så jag tänkte till hösten. Kanske slutet på september, början av oktober. För jag vill ju ha det där perfekta höstvädret! Med massa fina löv som dekorationer plus att det är ju alltid kul att gå på fest även på "lågsäsong"!
Men det kan ju lika gärna bli likadant som idag, bara en massa regn och blåst.
Jaja, det finns ju en del tid kvar tills dess att planera allt.

KÄRLEK


God morgon

Härlig morgon det har varit idag! Går runt och njuter med Jojje i bärselen och lyssnar på ipoden. Har på Stjärnor på is i bakgrunden men det verkar inte vara någon höjdare. Tacka vet jag Idol! Äntligen åkte Jesper ut, tycker inte han har något där att göra. Nu är det bara Johan, Yazmina, Lars och Robin som ska ut innan jag är nöjd. Fattigt startfält detta året, enligt mig.

Haft en skön långhelg, trots att det bara är lördag känns det som att helgen borde vara slut nu. Kan kanske ha nåt att göra med att jag alltid är hemma nuförtiden?
Dimman var ledig i onsdags, då var vi på banken eftersom ett av våra lån går ut nu... Vilken tajming. Men det var inte så farligt som vi trodde. Öppnade ett konto till Jojje också! Hoppas kunna ge honom en bra present på 18-årsdagen :)
Sen åt vi middag med mamma, hur gott som helst! Min favorit när jag bodde hemma, currykyckling.
I torsdags var jag ensam på dagen med prinsen, det var massa möten på Volvo. På kvällen tog vi en långpromenad med Kristian och Maria, med lite avbrott dock eftersom det skreks nåt vansinnigt från vagnen :) Men det var ingenting ett bröst inte kunde fixa!
Igår var det dags att fira Pondikoula som fyllt ett år. Pondikoula betyder typ lilla musen och det har vi kallat henne i ett år nu eftersom namnet inte bestämdes förrän efter ett tag. Hon heter egentligen Stella Evelina, så fint tycker jag! Hon fick söta kläder från Zara, det finns hur mycket gulliga kläder som helst där! Mest till tjejer, men får ju hålla oss till killavdelningen än så länge :)

Ikäll är det ju dags för Sverigematch, och Nico och Daniella kommer hit och gör oss sällskap! Mycket trevligt :) Ska försöka härma mammas kyckling, vi får väl se hur det går med den saken. Ska försöka komma iväg och handla lite sen när Dimman kommer hem. Ska fira min mormor imorgon, hon har fyllt 76! Ska köpa någon fin kofta eller nåt till henne.
Ska gå och försöka hinna sminka mig innan han vaknar här :)

Nya bilder!

Det var ju längesen jag la in bilder nu... Här är lite gott och blandat.


Här han på sin första pokerkväll. Det ska ju börjas i tid om han nska kunna försörja sin gamla mamma och pappa sen.


Posar i sina nya kamobyxor :)


En väldigt trött liten gubbe.


En trött mamma och son på hans första party! Han var så lugn hela kvällen, tills denna bilden togs, ungefär :)


Gillar att bada med pappa.

Födelseannonsen

Äntligen har vi fått tummen ur och lagt in en födelseannons. Bara 7 veckor för sent :)
Men men, nu ler han ju på kortet och ser ut lite mer som sig själv än vad han gjorde som nyföding. Så på söndag i GP är det bara att leta på familjesidorna!

Idag har vi myst hela morgonen, gubben låg så lugnt och fint bredvid oss när vi åt frukost, och sen somnade han sittandes i famnen på pappa. Och inte så mycket som en liten protest när vi la ner honom i vagnen :)
Ska se om vi kommer ut på promenad snart!

Ahh, egentid!

Tack gode gud för bärselen! Tack vare den har jag kunnat gå runt med honom i famnen och få gjort det jag vill göra. Eller ja, nästan allt går att göra med den. Har rensat lite här hemma, av någon anledning är det alltid det jag gör när jag får tid över. Hmm.
Men idag har det iallafall varit nyttiga grejer. Plockat undan stolsdynorna till ute möblerna som legat i vardagsrummet  i ett par månader, städat undan lite i datarummet, det såg mest ut som en överfull container med en liten, liten stig fram till datorn. Sen vanlig städning.
Trots dessa aktiviteter lyckades Jojje somna i famnen. Jag försökte verkligen hålla honom vaken till efter tio iallafall, så han kunde äta massor och sen sova lääänge. Men det gick inte.
Så vad ska jag göra nu när lillen sover som en stock? Ingen idé att lägga mig, han åt för flera timmar sedan så han vaknar nog snart och är hungrig. Har rengjort ansiktet noga, använt tandtråd och plockat ögonbrynen.
Sånt jag aldrig hinner annars, med andra ord. Vad finns det mer jag aldrig hinner göra, som inte har med städning att göra?
Herregud, vad hade jag för liv förut egentligen... Kommer inte på något. Får väl surfa lite mer än vanligt, då.

Min lilla gubbe och jag




It's friday!

Igår var vi på pokerkväll ett par hus bort, det var kul! Var jättelängesen jag spelade poker, nästan ett år sen! Mycket trevligt :) Jojje var med och förgyllde tillvaron med hans skrik :) Han hade nog lite ont i magen igår kväll, i kombination med övertrötthet blir det lite skrikigt...
Han sov dock bra inatt, måste komma på hur jag ska få honom att sova själv bara. Han ligger bredvid mig och jag vaknar alltid med en sån jäkla ryggvärk.
Det blixtrade nåt vansinnigt igår också, höll på i flera timmar. Tycker det är supermysigt med åskväder, men bara om man är inomhus, myser under en filt och man är säker på att det är lååångt borta! Helst ska det ösregna också.

Idag är vi ensamma igen, Dimman är på någon slags konferens. Just nu är jag den enda som är vaken, jippi! Och vad ägnar jag tiden åt då? Jo, sitter vid datorn... Suck. Borde göra nåt vettigt kanske, men orkar inte. Dimman ska på pokerkväll idag också, så vi får se vad vi andra i familjen hittar på.

Ska kanske passa på att färga ögonbrynen?

Tvivlar på att han är pappan

Hörde Dimman säga till sin chef att han skulle göra faderskapstest igår.
Moahaha! Undrar egentligen vad chefen tänkte då? Det var ju ett vanligt intygande vi skulle göra, som alla som inte är gifta måste göra, inte ett dna-test. Han är bra rolig ibland.
Men jag klandrar honom inte ifall han tvivlar. Än så länge syns det ju inte att han är hans.


RSS 2.0