Näst sista dagen 2008

Nu känner jag mig lite mer full av energi, även om halsen är kass fortfarande. Blir nog nyår i Kungälv imorgon trots allt!
Idag har många timmar gått åt till att hålla på med företaget. Vi har till och med bestämt ett namn, tjoho! Och en hemsida har vi också :)
Men ni får hålla er lite till... hihi.

Jag fattar inte hur ett år kan gå så snabbt! Har knappt hunnit fatta att det är 2008 man ska skriva istället för 2007. Och helt plötsligt är det 2009! Shit.
Nu måste jag fortsätta sy på min tröja jag tänkte ha på mig imorgon, gillar inte ärmarna. So long!

Suck och stön

Jag som trodde att jag precis blivit frisk, men inatt bröt helvetet lös, typ. Frossa, sprängande, blixtrande huvudvärk och en hosta som heter duga! Fan vad kass jag känner mig.
Synd om mig :)

Hoppas det går över tills onsdag.

Kass jag är

Oj oj oj. Julen är över. Redan! All stress över att handla julklappar i tid känns helt plötsligt så onödig.
Vi har haft en jättemysig jul, trots att nästan hela familjen varit sjuka. Har varit i Torslanda i tre dagar nu, och bara myst och firat jul och ätit massa gott! Det gick bra för Jojje att sova borta, bättre än jag trodde!
Dan före dan klädde vi som vanligt granen, åt massa skinkmackor och slog in dom sista paketen. På julafton åt vi mest hela tiden, vi firade bara den närmaste familjen i år till skillnad från typ 40 personer förra året. Rätt skönt, faktiskt.
På kvällen kom tomten, som vanligt, och sedan delsade vi ut alla julklappar. Jojje stod nog för den största högen :)
Jag fick jättefina julklappar! Bland annat en multiskrivare, både fotoskrivare, scanner och kopiator. Och vanlig skrivare då, förstås. Och två klockor jag ville ha, dvd-filmer, en vinterjacka och en almanacka från Ordning&Reda.
På juldagen var vi hos min mormor och åt älgmiddag! Det är helt sjukt gott, tycker till och med jag som aldrig äter vilt annars... Och gräddsåsen till, mmm.

Igår träffade vi Nico och Danni, tog en långpromenad bland annat förbi Backaplan där jag faktiskt shoppade kläder för en gångs skull! Hade en mysig kväll och fortsatte trenden med att äta onyttigt.
Det har iof varit en trend i några år hos mig nu :)

Ska ta och lägga in alla hundratals bilder på datorn snart, finns så mycket att visa ju! Speciellt på lilleman som växt till sig ordentligt :)
Hoppas han sover bra hos Anna och Rikard på nyår nu bara, så hans mamma och pappa kan festa lugnt :)

Hihi

Nu är granen klädd.
Efter en hård fajt (några tomtar fick tyvärr sätta livet till) så går vår gran i silverglitter, guldkulor och frostade snöflingor. Små, fina diodlampor och en liten fågel på toppen.
Jag är så nöjd.

Sandra vs Dimman 1-1

Sova hela natten

Usch, läser så ögonen blöder på Anna Wahlgrens hemsida. Hon har en kur som jag tror skulle passa oss... För att få lilleman att sova. Vi får väl se hur vi gör med det. Dimman skulle nog inte palla att han gråter :)
Nu låter jag säkert jättehemsk som skulle låta min son ligga kvar i sängen om han grät, men jag vet ju att han BEHÖVER sova, så det är minst lika mycket för hans egen skull som för min! Men jag ska inte säga för mycket, har alltid tagit upp och tröstat när han varit ledsen, för att det känns rätt så.
Men vem vet. Snart kanske vi blir desperata här hemma?

Ska nog sova lite. Eller rättare sagt, lägga mig i sängen och vänta på att han vaknar inom fem minuter! Men nu har han sovit i två timmar så jag saknar hans lukt lite :) Men jag saknar att sova också... Äh nu babblar jag bara.
Godnatt.

Tisdag den sextonde

Idag fyller min pappa år! Grattis pappa!
Får fira honom ordentligt på fredag, då blir det firande av honom, min bror som fyllde den 4:e december, baka pepparkakor och julgodis och så... Mysigt!

Snart dags att åka till Volvo, ska se om jag äntligen kan få lite vettiga svar på mina frågor! Att det ska vara så krångligt det här med uppsägning bara för att man råkar vara mammaledig... Fått svar från Försäkringskassan också, jag kan plugga halvtid samtidigt som jag tar ut halva dagar föräldraledighet. Vilket gör mig lite förbannad, för hade jag haft en kille som jobbat dagtid och jag pluggade på kvällstid hade jag säkert fått ta ut hela dagar!
Jaja.
Är mycket sugen på att gå en utbildning på Makeupstudion, problemet är bara att dom tar bara in åtta per termin... Vi får väl se hur det går.

Nej nu ska jag göra mig iordning. Måste säkert väcka Georgios bara för att han sover länge idag, för en gångs skull efter många omläggningar!
Lagen om alltings jävlighet.

Skrivit memoarer

Nja kanske inte riktigt... men iallafall sex sidor i word om allt som har med Georgos att göra! Är helt slut i huvudet nu. Lika bra att gå och lägga sig med tanke på att man inte får sova så mycket på nätterna.
Idag blev det mys med tacos och godis som sig bör på en lördag.
Imorgon hoppas jag på Ikea!!

Godnatt

Domedagen

Igår var det då dags att skriva under min uppsägning. Frågan var väl bara om jag skulle ta mina tre uppsägningsmånader direkt (och slippa jobba dom) eller vänta med det till efter mammaledigheten och ta det då. Men risken är då att jag måste JOBBA i tre månader och det vet jag inte om jag har lust med i januari 2010!
Äh, det löser sig.
Kan vara bra med tre Volvolöner plus pengar för alla sparade semesterdagar och komptimmar efter en lång och snål mammaledighet.
Kändes konstigt att jag fick sparken fast jag varit beredd på detta i flera månader. Trodde kanske in i det sista att dom inte skulle säga upp mig? Haha, att dom skulle visa lite medkänsla och säga "nej hon är ju mammaledig, henne låter vi bli." Men icke!

Ska fila på det nya företaget. Och leta kurser.

Gammalt deppinlägg

Egentligen ultraljud

Idag skulle ha varit en bra dag... Skulle varit på det stora ultraljudet och sett våran bebis. Tjej eller kille? Hmm kan man fundera på ibland. Men men, ska inte gräva ner mig i det, det kommer komma en dag när vi sitter på ultraljudet och inte önskat att något skulle vara annorlunda.
Hoppas jag... 2007-08-02 @ 13:59:44 Permalink Bebisrelaterat Kommentarer (1) Trackbacks (0)


Sitter och kollar lååångt bak i bloggen, och detta skrev jag för nästan ett och ett halvt år sen... Usch, det känns verkligen i hjärtat när jag tänker på hur ledsen jag var. Om jag bara kunde gå tillbaka och på nåt sätt säga att allt skulle ordna sig, att jag inte behövde vara ledsen. För det ordnade ju sig.
På det bästa sättet, på det ENDA sättet som jag kan tänka mig!
Men å andra sidan så är det ju inte fel att vara ledsen ibland, och inte minst efter alla missfall. Man måste gråta!
Tänk att jag sitter här nu. Och det blev precis så jag skrev.
Jag önskar inte att något blivit annorlunda :)

DH

Åh, Desperate Housewives! Det har jag väntat på.

Idag har Maria och Nicky varit här och fikat. Hallonpaj, mmm. Träffade dom på babymassagen, jättego tjej! Senare var Anna och Amie här, åt vårrullar, sushi och även äppelpaj. Gud vad jag äter paj, men det är så gott.
Visade Anna massa bilder från graviditeten, och jag måste säga att jag blir lite sugen igen!
Haha, det gör svinont att föda fram dom, sover knappt någonting och man har knappt tid med sig själv längre. Ändå vill man ha mer av det!
Naturen är bra smart.

Får sparken idag

Blä. Ingen bra dag idag. Fast för ett par år sedan sa jag så här: "Tänk om man bara kunde få sparken så att man får tummen ur att börja plugga eller jobba med nåt man tycker är roligt."
Om jag bara visste... Men då hade jag varken bolån eller barn, så just nu känns det sådär kul. Å andra sidan är jag bara 24 år ung och kan börja en ny karriär kanske? Eller börja plugga. Har ju ett drygt år på mig att bestämma mig.

IALLAFALL.
Nu ska jag dra på mig kläderna och gå ut i iskylan. Ska till öppna förskolan för första gången med en tjej från babymassagen. Har ingen aning vad man gör där egentligen, speciellt inte när Jojje bara är snart fyra månader! Men men, man måste ju prova för att veta.
Senare idag kommer en kille för att kolla värmepannan och vid fyra-fem kommer Skåne-Anna hit för att umgås lite innan hon åker hem igen... Ska bli kul! Ser henne inte så ofta som jag skulle vilja.
Det är min dag.

Dagens sötis



Yeah!

Julklappsstress

Nu när jag äntligen fått tillbaka den bärbara datorn kan jag sitt ai soffan och surfa, hurra! Den stationära datorn låter så mycket och tangentbordet är helt rangligt så den är inte så jätterolig att använda.
Nu kan jag också skriva lite när (om) Georgos sover, ska skriva lite om honom som kan vara roligt att läsa när han blir större. Måste snabba mig att börja bara, trots att han bara är snart 4 månader kommer jag inte ihåg allt från hans första dagar :(
Usch vad tiden går snabbt.
Och på tal om det måste jag verkligen börja köpa julklappar snart. På onsdag är det ju bara två veckor kvar till jul och det lär inte bli MINDRE folk inne i stan... Åh, vilken ångest. Jaja, jag vet ungefär vad jag ska köpa iallafall.

Ska se om jag hinner surfa lite på nätet innan han vaknar. Kanske hittar nån julklapp på nätet? Hade varit bra!

Skön lördag

Åååååh vilken mysig dag vi hade igår! Började lite segt med att stå i kö på Elgiganten i trekvart för att hämta ut våran dator som varit på lagning. Men sen hade vi den och begav oss mot Kungsbacka! Dimman ville att vi skulle prova en annan väg än den vanliga motorvägen så det gjorde vi... Haha, det var en mysig väg genom Askim, Hovås och Billdal och en timma senare ungefär var vi framme vid Kungsmässan. Där strosade vi runt i timmar, åt Mcdonalds (mysigt, haha), fikade med thé och varm choklad och äppelpaj på övre plan och shoppade. Mest till lilleman såklart, men hittade även mina framtida vigselringar! Tjoho! Vill ha på mig dom NU! Men ska leva på nudlar i ett halvår först, sen ska vi köpa dom.

Sen Åkte vi till Freeport, var där vid femtiden och dom stängde sex så vi var nästan ensamma där. Gick runt hand i hand i kylan och lilla G sov så gott i vagnen. Supermysigt.

Snart blir jag fru!

Ja nu är allt klart; om inte något väldigt oväntat skulle ändra på detta så blir jag fru Sandra Panidis (haha, vad konstigt det låter) den 25 juli 2008!!
Kyrkan är bokad. Lokalen är bokad. Mat och dryck är fixat. Det som är kvar är bara roligt, välja klänning, kostym, ringar och lära mig dansa grekisk dans. Eftersom dom är ganska så (underdrift) konservativa i Grekland får jag satsa på snygga inbjudningar och speciell dukning till Sverigebröllopet, som kommer att äga rum i september. Tror jag.
Och då vill jag ha ett tema, tycker det är roligt att fixa snygga dekorationer och allt ska helst matcha :)
Får väl se hur mycket jag orkar göra... Men här är några förslag på teman:

- Höstbröllop. Orangea, röda och gröna löv, färgrik bukett, lite rönnbärsklasar överallt. Ja ni kanske får en liten bild framför er.
- Svart och vitt. Älskar denna fantastiska kombination. Kan göras såå snyggt men kanske inte passar till bröllop?
- Grönt. Är ingen rosa tjej, har aldrig varit men grönt har alltid varit en favoritfärg. Snygga inbjudningskort, vit bukett med lite grönt i och massa murgröna och hjärtan på tråd på borden. Det gillar jag.
- Blått och vitt. Han är ju grek. Och vi ska vara vid havet. Så det är ju inte så långsökt med lite blått här och där (inte klarblå - marin eller mörkt gråblå ska det vara), musslor och stenar på borden och så. Kan nog bli fint. Och ganska lätt.

Jaa, vad tycker ni? Finns ju fortfarande massa tid kvar, men vill ha det mesta klart innan vi åker ner till Grekland.
Roligt ska det bli iallafall, om än lite stressigt.

 

Tomtekupp

Jag har blivit kuppad!
Igår när jag kom hem från barnmorskan stod Dimman med ett lurigt leende i dörren. Går in i vardagsrummet och får en chock; alla tomtar vi äger står framme och glor på mig från alla möjliga olika hyllor. Jäkla grek.
Jaja, han vet säkert att eftersom G sover så dåligt nuförtiden så orkar jag inte kämpa om det.

Men när jag blir pigg igen, då kan jag lova.
Revenge.

Glöggkväll och souvlaki

Igår var det glöggkväll hos några grannar, det var riktigt mysigt! Har aldrig varit inne hos dom förut, men gud så sur man blir över att man valde en sketen trea! Åh vad jag ångrar mig varje dag!
Jaja, lätt att vara efterklok.
Gott med julmust och bullar iallafall, gillar inte glögg särskilt mycket.

Efteråt köpte vi souvlaki med Linda och Jonas, mmm vad det är gott! Smakar verkligen Grekland! Och sen smällde vi i oss massa godis och spelade lite Vem vill bli miljonär innan vi somnade gott. Lillen tyckte det var lagom att vakna och jollra vid halv sex. Det tyckte inte jag och mutade med en tutte i munnen i två timmar... Hemska mamman ville sova lite mer.

Idag är det 1 december och jag har lite lätt panik. Inte en enda julklapp är inhandlad! Suck. Vill helst inte tänka på det heller. Får ta en dag full med julshopping. Tillsammans med trehundratusen andra göteborgare.


RSS 2.0