Trött

Jag är trott... Var på "klassfest" igår och idag har det varit fullt upp. Får uppdatera imorn. Hoppas jag. Ska kanske ut med båten? Vi får se. Först av allt ska Dimman till sjukhuset för att röntga hans knä.

Fy vad tråkigt men orkar verkligen inte skriva ett ord till...

35 veckors alien!

Japp idag är jag i vecka 35. Fem veckor kvar. Sjukt. Som vanligt.
Igår var den mer alien än vanligt. I ljuset från laptopen såg man varenda rörelse, varenda kroppsdel som rörde sig! Vet inte exakt vilken kroppsdel som flög förbi då och då, men ändå!
Så här brukar det se ut på magen :) Fast ännu värre ibland!

fotsparkar.jpg

Stackars turkar

Hade verkligen velat se dom gå vidare ikväll! Tycker att dom spelar roligare fotboll än deras motståndare och hade velat se dom mot Ryssland i final. Men vad gör man? Nu får vi hålla tummarna för dom springglada ryssarna istället!
Störande att det ska bli strömavbrott mitt i pågående semifinal! Tur att jag spelar lite på Unibet åt Dimman så man har koll på ställningen iallafall :)

Man undrar ju lite hur det kommer bli i Turkiet ikväll. Senast när dom vann i kvartsfinalen dog det fyra människor i Istanbul i firandet om jag inte minns fel. Hur blir det då när dom förlorar?

Relax, don't do it

... nanananaana.
Har suttit och njutit framför datorn med ångande varm grönsakssoppa, hårt bröd med ost och isvatten. Gott! Ena ögat på Project Runway och med det andra läser jag om Volvos nedskärningar... Usch. Hoppas man inte ligger i riskzonen!

Bm-besöket gick super idag, blodtrycket är fortfarande lågt (110/60), järnvärdet har gått upp lite (110), jag har gått upp ett kilo till (67), magen har växt en centimeter sen förra veckan (32) och hjärtljuden låg på perfekta 148. Så nu behöver jag inte komma tillbaka förrän nästa basbesök, dvs om två veckor.

Snart ska jag börja göra muffins, mmm! Med massa kardemumma i. Förhoppningsvis kommer grannarna förbi senare och smakar :)
Ska väl göra lite nytta innan också kanske.

Stress

Egentligen borde jag vara stressad. Ska till barnmorskan om typ en halvtimma. Så får vi se om pyret har växt lite. Ska förbi en liten scrapbutik också och kolla på grejer :) Var hos mamma igår och började fixa med mitt resealbum! Tar lika lång tid att klistra in som att bara sitta och kolla på bilderna och drömma sig tillbaka...
Började med Thailandsresan 2002 och ska fortsätta med USA och Grekland, hade jag tänkt.

Måste springa!

Harstek

Vi har en hare i området, det är som våran lilla maskot. Den springer över trädgårdarna (det lät större än vad det är...) och tuggar på det mesta. Och den brukar nöja sig med att springa på gräset men igår var den och hälsade på alldeles utanför balkongdörren! Och den är inte liten heller! Men fångade den alldeles för sent på bild så den hann nästan iväg.


Tjockis



Japp, detta är jag i vecka 34. Drygt sex veckor kvar! Det är en ferraribil i munnen förresten.
Igår var bebis helt galen i magen och orsakade nästan ett stort hål framtill på magen. Det gjorde ONT! Förhoppningsvis ska den lägga sig neråt med huvudet snart, så jag kan äta så mycket som jag vill äta :)

Vecka 34

By the way så är jag mitt inne i vecka 34 nu! Helt satans sjukt! Om en månad kommer jag vara sjukt nervös. Måste börja läsa om förlossningen. Och öva andning. Och köpa... saker. Vi har bara en vagn. Och ett paket blöjor, som vi av någon konstig anledning köpte när vi var och handlade för några veckor sedan. Klarar sig en bebis på det?
Nä, knappast.
Måste köpa: Säng, skötväska, babysitter, sele, alla madrasser och täcken och sånt man behöver till säng och vagn, saker till skötbordet, kläder... Plus massa annat som jag inte orkar tänka på just nu.

Aldrig nöjd

Åh, jag längtar tills det blir varmt igen. Sommar på riktigt, denna gången! Haha, att man aldrig blir nöjd... Skamligt. Sist när det var varmt var det FÖR varmt och det enda vi ville ha var regn! Mest för vår stackars gräsmattas skull, men det var väldigt varmt också! Nu har det regnat i två veckor och gräset behöver ju faktiskt lite sol också... :)
Läste i tidningen att det ska bli varmt igen denna veckan. Vi får väl se. Vill ha varmt så man kan gå runt i bikini med valfritt överdrag :) Helst klänning.


Mattips?

Åh det är så svårt ibland att komma på vad man ska laga för middag. Har kastat in några kycklingfiléer i ugnen, men vet inte riktigt vad jag ska göra till. Än.
Jaja det blir nog bra. Bara det blir mat! Ska nog göra pasta och tomatsås. Har ju blivit en del potatis nu runt midsommar, och igår blev det pizza. Supergod calzone, passade perfekt till regnet och blixtrandet!

Ensamt här hemma nu, men har hunnit läsa igenom alla mina gamla tidningar och sprättat upp gamla skor :) Ska använda stenar som satt på dom till lite scrapbooking, tror jag. Ska scrappa lite imorgon med mamma. Hon har en massa Thailandsbilder hemma som är mina. Ska bli kul att sortera bland dom och uppleva lite nostalgi :)

Åh jag hoppas få träffa Anna och Leon lite snart!

Nyvaken

Gick alldeles precis upp, sitter och dricker mitt frukostté just nu.
Så blir det när man lägger sig sent, är uppe ett par timmar mitt i natten pga magont och svårt att andas och sedan måste gå upp 6.45 för att gå på föräldragrupp.
Det var bara att gå rakt in till sängen och lägga sig när vi kom hem!

Lärde vi oss nåt då? Nä, inte direkt. Känns som att man kan faktan, men hur mycket man än får veta går det ju inte att föreställa sig smärtan. Man får ta det som det kommer, helt enkelt. Låter lite väl coolt för att vara mig som brukar vara hispig, men ut ska den ju.
Vi såg iof en förlossningsfilm som var bra! Lite slibbig och slaskig men var tvungen att tvinga tillbaka tårarna när bebisarna kom ut :) Det är ju så fint!

Snart ska Dimman till jobbet. Känns tråkigt, han har ju varit hemma hela förra veckan. Men å andra sidan kanske jag får någonting gjort här hemma :) Idag ska jag nog gå igenom våra garderober i sovrummet... Ligger lika mycket kläder utanför som inuti dom, misstänker jag. Tråkigt. Men måste göras.

Skäms!

Jag är kass på att uppdatera. Verkligen suuuger, gör jag.

Har pysslat med lite av varje. Blivit kär i bebis :) Anna och Rickards lilla Leon var helt underbar! Var nästan så att vi smugglade med honom när vi gick därifrån...
Sedan har det varit mycket fotboll, såklart. Lite mer än vad jag tycker är rimligt men det är ju Dimman som styr fjärrkontrollen här. Eller ja, ibland iallafall. Midsommar blev klassisk i Torslanda med mat, lekar och mera mat. Igår grillade vi med grannarna och stoppade i oss massa glass och grädde och maränger... Usch vad mätt jag var.

Idag har vi slappat framför 1408... Jag gillar inte skräckfilmer så jag kollade väl mer ut genom fönstret än på vad som hände i filmen, haha! Grannarna kollade förbi och spelade lite Buzz och åt paj. Och nu är Dimman på träning och jag väntar på mamma och pappa som ska kolla matchen här och käka pizza. Mmm :)

Snabb sammanfattning :)

Pinsamt

Ville dom inte vinna eller?
Man börjar ju undra om någon rysk maffiaboss har hotat eller mutat hela bunten... SUCK! Men men, dom förtjänade inte att vinna när dom var så jäkla slöa.
Arg man blir!

Iallafall. Imorgon ska vi till Anna och Rickard för att beundra deras lille underverk! Wohoo!

Och jag var på extrakoll hos barnmorskan idag, och plutten har växt sen sist så det blir inget tillväxtultraljud. Jag hade ju faktiskt sett fram emot det lite :) Men skönt att höra att den mår bra och växer som den ska! Men den är nog lika arg som sin mamma efter matchen, så som den sparkar.

Fullspäckad söndag

Har haft en del att göra idag. Fast att vi skulle ta det lugnt och inte stressa :)

För att göra en lång historia kort, så vill vi inte betala 8000 spänn för att ta bort airbagen på passagerarsätet så vi kan sätta dit en barnstol. Så vi tittade på en ny bil istället :) Som har en enkel switch till airbagen. Så igår var vi och skulle titta på en fin geckogrön V50, men den såldes tydligen väldigt snabbt. Så idag tittade Dimman på deras hemsida det första han gjorde imorse och hittade en ÄNNU bättre!
Så vi var och provkörde och tittade och nu är den reserverad! Jättefin var den. Men vi får väl se, det är nog ganska dumt att impulsköpa en bil.

Sedan var det profylaxdags. Sista dagen på kursen, och jag fick ännu fler blåmärken av Dimman, som ska simulera en värk att andas igenom genom att trycka så hårt han kan på insidan av låret... Var lite flummigt och drog ut på tiden, själva andningen tar ju inte sex timmar att lära sig! Hade inte betalat nära tvåtusen för den kursen igen.
Men nu ska här övas! Speciellt på massageövningarna vi fick, hehe...

Åt jättegod rabarber och jordgubbspaj hos grannarna sen, och spelade Buzz :)
Ska snart ta ett bad, men vet inte om det är så bra så trött som jag känner mig idag :) Kanske somnar i vattnet.


Grattis till lilla familjemedlemmen

Massa grattis till Anna och Rickard som fick en pojke inatt :)
Kunde inte sova efter att jag fick veta, bara låg och log. Dom är liksom föräldrar på riktigt nu. Konstigt det känns.
Så otroligt glad för deras skull, och att allt gick bra.

Herregud vad overkligt :)

Det är jag och Homer Simpson



Kan ju inte ens dra över tröjorna över magen! Det är så frustrerande! Kan ju inte gå och köpa en hela garderob med kläder jag bara kan ha i sju veckor till... Men att gå runt så här känner jag väl inte direkt för heller :)
Herregud, vad fult det ser ut!

Vecka 33

Från och med idag är jag i åttonde månaden! Tadaa!
Helt sjukt. Fruktansvärt o-troligt.

För snart ett år sedan, på midsommardagen, hade vi vårat senaste missfall i fjärde månaden. Trodde väl aldrig att det skulle kunna gå bra någonsin! Och jag kunde verkligen inte se mig själv sitta med ballongmage och undra hur fasiken den kan sparka så hårt nere vid höftbenet :)
Jag är så glad. Så lycklig!
Och varje gång jag känner mig för trött för att byta blöja klockan fyra på natten kommer det räcka med att titta på underverket för att inse hur lyckligt lottade vi är som faktiskt fick en bebis till slut.
Hoppas bara att allt går bra fram tills dess.

Nu är Anna snart på sjukhuset! Hoppas det går snabbt och så smärtfritt det går för dom stackarna :)


Slappdags

Nä, smörpopcorn och tidningar? Har förtjänat det nu när jag rensat lite bland skorna och packat ihop ytterligare en påse till barnen i Afrika. Eller barnen och barnen, det blir väl vuxna som använder mina gamla tunikor och tröjor jag köpt för att dom är snygga men dom passar inte och det fanns ju bara i den storleken...
Suck, att man aldrig lär sig.
Hoppas någon får nytta av dom iallafall. Men ballerinaskorna lär dom inte ha användning för va?

Studentfoton

Härliga färger var det på min lillasysters student. Hon har blivit stor nu :) Denna bild gillar jag, massa färger och glädje!



Och så här glad var hon;



Och jag fick också vara med på ett hörn. Det var VARMT kan jag säga! Ådrorna höll på att sprängas på händerna, haha! Och axlarna var osmickrande röda.



Är vi lika?

I'm Buddha


Helt underbart att vara ute med båten. Älskar öarna här ute! Kunde varit duktigare på att bättra på solbrännan, men hellre lever jag några bleka år extra än dör brun inom kort.
Plus att det är så skönt att ligga under ett parasoll! Käka godis och läsa utan att kisa sönder ögonen :) Detta lånade jag av grannen, men det var så bra så jag köpte ett likadant dagen efter, fast ett grönt. Så vi inte blandar ihop dom :)

Lyckopromenad

Nu är jag mätt. Igen. Är konstant mätt nufötiden, går liksom inte över innan man måste äta igen. Och eftersom magsäcken är så högt upp blir det lite jobbigt att andas när man är proppmätt! Tur att min mage är ganska långt ner ändå...

Tog en "lång" promenad förut till Konsum. Det är ungefär så långt jag orkar gå :) Men mysigt var det, lyssnade på min iPod och gick och värmde mig i solen och njöt! Lycka rakt igenom.
Köpte massa tidningar så efter jag rensat lite bland kläderna ska jag bara poppa lite popcorn och lägga mig i soffan och läsa :)

Bebis på G?

Wohoo, nu börjar det komma igång för Anna! Värkarna har börjat lite smått, och hon kommer nog få bebis fredag den 13 :)
Så nervös för hennes skull nu! Spännande är det ju också!

Torsdag

Lajdidajdidaa

Har varit rätt slapp idag, bara gått grannrundan och plockat lite här hemma. Så skönt! Inte behöva ha ångest eller stressa över jobbet! Bara ta allt i min egen takt och pyssla lite med allt och inget.
Bebis sköter sig bra, sedan igår har den verkligen övertygat mig om att den mår bra :) Häftigt att man mer och mer kan urskilja vad som är vad när den rör sig i magen! Oftast har den fötterna åt vänster, lite väl långt ner tycker jag. Nere vid höftbenet brukar den hålla till! Men men.

Nu kokar det lite grönsakssoppa på spisen, ska äta det till lunch snart. Sedan har jag kvar potatisgratäng och fläskfilé till middag, och mellan det en massa äpplen, päron och persikor. Ingen ska kunna säga att jag inte försökt få den att växa denna veckan!

Sen blir det till att rensa. Ska med extra kritiska ögon gå igenom mina kläder, skor och väskor... Usch. Får väl se om jag blir av med något alls, eller om jag bara kastar in allt i förrådet igen :)

Sverige vs Grekland, även här hemma

Jag är svensk. Dimman är grek. Jag är glad. Dimman är ledsen.





Vilken tur att vi älskar varandra så mycket. Annars hade det blivit lite jobbigt för honom att höra hur pinsamt dåligt grekerna spelade. Å andra sidan hade jag inte fått en lugn stund på fyra år om grekerna nu skulle ha vunnit.

Roligaste magbilden

 

Jag bjuder på två stycken, eftersom dom ser så roliga ut. Platt, platt och POFF! Fast så här ser magen bara ut när jag ligger ner och bebisen liksom kurat ihop sig där nere :)

Japp, om två dagar är jag i åttonde månaden, det syns va?

Barnmorskebesök

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Fick veta mina provsvar som var helt okej, blodvärdet var samma som sist men det sjunker ju inte iallafall. Ja alla värden var bra förutom att magen är lite liten. Som om jag inte visste det! Och inte nog med att jag äger flera speglar, folk påminner mig om det jämt och ständigt. Naturligtvis inget illa menat med det, men som den oroliga själ jag är hjälper det inte till direkt.

Jaja, ska göra en extra koll nästa vecka, och har det inte växt till sig då ska vi göra ett tillväxtultraljud på Östra. Det är ju bra att dom har koll på en... Men orkar inte med mer oro nu! Har haft min beskärda del av oro de senaste åren, känns det som.

Anyways, ska sluta tjata om det nu. För idag, iallafall :) För den sparkar ju massor! Och så länge den gör det så mår den säkert bra.

Ni ska få se en rolig bild på min mage strax :)




Skadeglädje osv.

SVEEEEERIGEEEE!
Stackars Grekland. Moahahahaha.

Försäkringskassan...

Härligt att börja dagen med tusen frågor till Försäkringskassan och höra att man har plats 299 i kön...

Seg och slapp söndagskväll

Trött och seg. Det är min status just nu.
Maten står uppe i solar plexus fast det var timmar sedan vi åt. Blev grillat för ovanlighetens skull :) Men igår åt vi faktiskt tacos för att bryta trenden lite.

Hade en grym dag i fredags, sol och häng på Källö. En jättemysig liten ö, som trots sin ringa storlek ändå är ganska jobbig att ta sig runt. Även för ogravida då det är en del berg att klättra i ... Pust. Killarna var grymma hela dagen, fixade pannkakor till lunch, sedan diskade dom medans vi solade och snackade skit, haha! Sen gjorde dom iordning maten som vi grillade senare... Lyx.
Igår var vi ute med mamma och pappa på havet. Det var guld! Uppe tidigt fast det var bara skönt, och låg och slappade och njöt av solen på en vindstilla ö utanför Knippla ungefär. Tog ett litet kärringdopp också, årets första! Blev grannhäng på kvällen, precis som idag. Dimmans kompis var också förbi och grillade egenfångad bläckfisk... Blä. Jag åt min fläskfilé som vanligt :)

Utflykt!

Åh, alldeles för tidigt! Men snart ska vi åka till Saltholmen och vidare till Källö med Daniel och Anna, Fredrik och Therese. The neighbours :)
Men what to wear? Vet ju inte hur kallt eller varmt det blir... Jaja, det löser väl sig. Har precis ätit frukost och nu måste jag packa lite... Later!

Yes, I'm freeeeee, free fallin´!

Som att vakna upp på första dagen av ett långt sommarlov. Fast denna gången med foglossning, förlossning och bajsblöjor i framtiden.
Hade i stort sett varje kudde vi har i hela lägenheten i min del av sängen inatt. Det verkar ha hjälpt, har inte sovit jättebra men har iallafall inte dödligt ont i ryggen :)
Ännu en dag med underbart väder. Snacka om  att vi blir bortskämda med det just nu. Men det kanske är allt vi får denna sommaren, så det är väl bara att njuta!

Nu måste jag försöka komma på vad jag ska ha på mig... Kanske ska ta en sväng till Backaplan och kolla lite.

Och idag ska Anna ha sin bebis! Enligt beräkningarna, men det stämmer ju väldigt sällan :)

Det är över nu

Min sista dag på jobbet på evigheter är avklarad! Lycka!
Men det känns fortfarande inte på riktigt... Inte samma "semesterkänsla" man har varje sommar, utan mer, jahapp, vad gör jag nu?
Men sjukt skönt såklart :)
Bjöd på massa tårta och kakor och dricka idag, blev en rosa hallontårta med chokladmousse i och en mörkblå prinsesstårta. Mmm :) Fick en Kosta Boda-skål som tack för allt, det var jag inte beredd på. Men fin var den! Hade nog en av de jobbigaste dagarna på jobbet också, men det gick ju bra så länge man hade sista dagen på jobbet-tankar.

Freedom!
Hoppas jag mår bra ett litet tag till nu iallafall. Så jag kan njuta av att vara ledig.

Ska väl sova nu, har varit en stressig dag och imorgon är det min lillasysters studentdag! Måste vara pigg och alert om man vill ha den största biten smörgåstårta, hehe. Undrar vad jag ska ha på mig... Stooort problem nuförtiden.
Inatt var ingen bra natt. Brukar ju ha timmar av smärta i mage, rygg och höfter när jag vaknar, men fick det redan vid 4-tiden inatt och kunde inte ligga kvar i sängen.
Så det var bara att bära med sig täcket och ligga raklång, halvsittandes i divanen i några timmar till... Hoppas verkligen det blir bättre inatt!

Bara ett par dagar kvar...

TVÅ dagar kvar på jobbet! Helt fantastiskt!
Måste alltså beställa tårtor idag... Hmm. Var? Smakade på en jättegod chokladmoussetårta hos Amie i onsdags, kanske en sån och en klassisk prinsesstårta... Den som lever får se.

Två dagar... Sedan sol, semester, pill med lägenheten och vila.
I två månader, sen aldrig mer :)

Njuter

Nä nu får det vara slut på bloggtorkan. Har varit dålig på det nu. Men det är ju så skönt att vara ute i solen istället :)
Har haft en jättebra helg, förutom magont från och till. I fredags var vi flytthjälp, eller ja, Dimman då. Jag bar väl ett par lätta saker mest :) Men det var roligt att se huset!
På kvällen blev det slapp med Linda och Jonas mittemot. I lördags... Då satt vi mest ute i solen och jag klagade på min mage :(
Men det gjorde så ont. På kvällen var vi över lite hos Fredrik och Therese. Mycket trevligt.

Och nu, nu sitter jag i solen och tittar på min trädgårdsmästare i bar överkropp!
Njuter av solen, frappé och min stora mage.


RSS 2.0