Måste verkligen packa

Det gick förvånansvärt smidigt på jobbet igår, även om det inte är "roligt". Men tiden gick snabbt och det kommer den antagligen göra idag också!
Idag SKA vi packa, finns inget att skylla på nu! Bara en månad kvar och hundratusen saker som ska ner i lådorna. Tror att det lättaste är att ta en del av lägenheten i taget. Typ garderoberna i hallen... Usch vad tråååkigt. Vill att allt ska vara klart.

Suck och stön. Bara att sätta igång.

Skön Singstar och fotbollssöndag

Var en skön söndag igår, åt frukost framför Idol, Dimman var på fotboll och allt var lugnt. Åkte senare till mamma och pappa och skulle ha grävt lite, men regnet öste ner så det blev mys med tacos framför fotbollen istället. Inte helt fel om någon frågar mig. En tänd brasa, tacos och massa Singstar och kvällen var gjord! Så himla kul även om rösten känns lite raspig så här dagen efter. Måste köpa Playstation 2 och Singstar och Buzz, även OS i Aten var roligt. Men det får bli efter flytten när allt stabiliserar sig. Till julen kanske?

Älskar att bada!


Här sitter jag och min kompis på hakan i badkaret och njuter! (Hade jag inte sagt nåt hade det kanske inte märkts, men det bjuder jag på).
Känns som en billig och enkelt fixad vardagslyx! Man peelar kroppen, smetar på en ansiktsmask, plockar ögonbrynen, rakar ben, armhålor, klipper naglarna, packar in håret, skrubbar fötterna och vad mer man nu kan hitta på! Jo, dricker nåt kallt, läser massa tidningar, äter choklad och vindruvor, fyller på med mer varmvatten (hett ska det vara), och ja. Nu kommer jag inte på nåt mer.
Men man känner sig som en ny människa efteråt! Skööönt.

Vi hade lite problem med den nya lägenheten, skulle vi ha badkar, eller bara en dusch? Snyggare med bara en dusch med glasdörr, plus att det blir mer plats över. Men så skönt att ha badkar och med tanke på att jag spenderade typ 6 av mina 8 första år i badet så kommer det väl till användning om vi nu får barn nångång. Så det blev badkar. Man kan ju alltid ta bort det när och om man ångrar sig.

Så gick det på dopet

Var ju som sagt lite hektiskt i lördags. Vi sprang omkring som yra höns här hemma bland flyttlådor och skräp, letade efter plattänger och slogs om duschen. Jag gjorde ett kort till Kevin som jag glömde ta kort på, men det blev ganska fint enligt mig. Vi stressade iallafall iväg vid ett ungefär för att vi skulle komma lite tidigare för att gå igenom allt. Allt man skulle göra i kyrkan och vem som skulle göra vad och säga vad och så vidare.
Kevin var väldigt lugn i kyrkan, gnällde bara lite ibland, men med nappen i munnen var han tyst! Dimman läste en dikt också, den var väldigt fin och handlande om Kevin. Han hade iof hittat den på internet men den var helt okyrklig så det passade bra :) Jag höll Kevin efter att han "badat" och fy satan vad ont det gjorde i armen efter ett tag! Höll ju nästan på att svimma, mitt hjärta slog ju konstigt som vanligt, men det hade inte passat att sjunka ner på golvet med honom i famnen mitt framför alla.

Sedan blev det SUPERGOD buffé med ja allt möjligt. Pastaröra med kyckling och basilika och massa annat och nån bulgurröra och världens godaste prinsesstårta! Och jättegott ciabattabröd. Man var fullkomligt proppmätt efteråt! Släkten stack hem och kompisarna åkte hem till Anna och Riste, ät lite mer av resterna och kollade presenter. Hann med tolvfärjan hem och var helt slut! Träningsvärk i armen också.

image195
Sånt här ska man ju också göra. En gudfaders plikt :) Fin bild tycker jag.


Min nya mobil



Är mycket nöjd med min Sony Ericsson s500i. Skillnaden är enorm med tanke på batteriet, där min gamla Samsung knappt klarade av en dag i slutet. Medan min nya klarar av nästan en vecka! Grymt, tycker jag. Fin är den också.

Luuugn kväll... men måste packa

Nu blir det en segiskväll, ska packa lite nu tänkte jag. Får lite panik över att det bara är en månad kvar innan vi flyttar, men det dövar jag ganska snabbt med julmust och en hel hög med tidningar. Så mysigt att bara sitta i soffan ju. Tända ljus och allt.
Nej jag får ta tag i mig själv nu, och Dimman med för den delen, och packa lite så det händer något. Sedan är det film, popcorn och julmust som gäller. Och mina tidningar. Man kan väl multitaska!!?
Plus att vårens H&M katalog kom idag och man måste ju snabba sig att beställa :)
   


Julmust!

Godaste som finns. Man tröttnar aldrig! Eller förresten, det är inte så himla kul på annandag jul kanske. Men just nu, MMMMM!
Passar till allt gör det också. Nudlarna idag, till exempel.


Oj oj oj

Har varit en fullspäckad helg, har inte haft många minuter över känns det som och allra minst tid för att blogga. Men mina trogna tio läsare hänger kvar ändå, märker jag, haha :)

Får skriva mer sedan när jag kan lägga in lite bilder, men nu säger jag bara till alla som tvivlat på vilken Sveriges framsida är; IIIIIFFFFKKK, sha-la-la-la-laaaa! Hej!


Aftonbladet

Trååååk

Åh vad jag inte vill till jobbet idag! Dimman kom nyss hem från konferensen och det hade varit sjukt skönt att bara slappa hemma. Men det går ju inte.

Sov hos mamma o pappa inatt, orkade inte oroa mig hela natten över att hjärtat ska sluta slå när jag är ensam så det var lika bra. Åkte till mormro med, stackarn mår inte så bra. Jätteyr och så. Hoppas det löser sig snart så vi kan fira hennes 75-årsdag ordentligt om ett tag!

Allt gick bra hos prickläkaren, förresten. Inga farliga prickar än så länge. Och det gamla vanliga "ja du vet ju att du inte ska sola mer än en halvtimme" och yadayada. Om han bara visste vilka sköna dagar man kan ha ute på en ö i skärgården och sola och slappa i cirka åtta timmar. Lagom!

Dags att duscha och koka lite pasta.

Mysmorgon

Det är klart att det är tråkigt när Dimman är borta, speciellt på kvällen när man ska sova. Men på morgonen tycker jag att det är riktigt mysigt att sitta i lugn och ro, ha datorn helt i sin ägo samtidigt som man tittar på vilket tv-program man vill! Och slurpa lite på sitt kaffe och ta det lugnt.
Nu har jag lite bråttom iof, måste hinna laga mat, duscha, göra mig iordning, packa väskan och lite mer.
Men det är skönt ändå.


Cancerfläckar

Japp, dom ska jag leta efter idag. Inte jag, utan en läkare såklart. Hade jag letat hade väl de flesta tagits bort. Har alltid haft mycket födelsemärken, eller leverfläckar kan man ju säga också eftersom jag inte föddes med dom. Men det låter lite äckligt tycker jag. Fläckar duger bra.
Läste om en tjej som hade massa fläckar på ryggen som hon hade komplex över, men hennes kille sa att han tyckte om dom och att det såg ut som en stjärnhimmel.

Till mig sa dom att jag såg ut som en prickigkorv. Inte riktigt samma division, kanske.
Har alltid haft komplex för alla fläckar. Men jag kan ju inte riktigt göra något åt det, för ärr över hela kroppen är ju inte att föredra heller, kanske.

Har tagit bort fyra stycken tidigare. Två när jag var liten, och då sövdes jag eftersom den ena var på kinden och den andra bakom örat. Ärret syns knappt nu, men på skolfotot i ettan har jag massa tejp i ansiktet. Inte glad.
Den tredje var det "aktivitet" i, vad nu det betyder, och satt på ryggen vilket gjorde det till ett fult jätteärr. Och den fjärde för två år sedan på baksidan av låret. Gjorde ganska ont eftersom bedövningen inte tog vilket jag märkte först när hon stack skalpellen i låret.

Hoppas det går bra idag och att dom inte hittar något. Vill inte ta bort fler!

Torsdag morgon

Åååååååååååååh vad trött jag är.
Gick upp vid 6.20 imorse för att köra Dimman till Volvo. Han skulle iväg på någon konferens uppe i Tjottahejti. Och när jag kom hem igen så har man ju varit ute i flera minusgrader och det är svårt att somna igen då! Låg framför tv:n och kolladepå Morgongänget och min gamla gympalärare i Rytmgubbarna. Spännande värre.
Men nu måste jag få i mig lite kaffe. Och stretcha igång kroppen. Haha.

Snart Backaplan

Nu är det dags att ta en sväng till Backaplan. Måste ju köpa doppresent och är det något som ska graveras tar det ju ett par dagar. Blir antagligen ett halsband, antingen en ID-bricka med namn och personnummer (killar gillar väl sånt?) eller ett kors. Hmm. Får ringa föräldrarna och fråga vad dom tycker blir bäst. Ska väl fila på den dikten någon av oss ska läsa upp i kyrkan också.


Will & Grace

God morgon! Nyss uppstigen, snart med en kopp kaffe i handen.Utvilad vore väl att ta i men inte jättetrött heller. Eftersom jag har det lite lyxigt på måndagar hinner jag precis se Will & Grace på 4:an innan jag måste springa till grekiskan. Ett av mina absoluta favoritprogram!
Det är roligt, pricksäkert... ja, helt genialiskt! Men om man ska ha alla säsonger blir det ju ganska dyrt. Får önska mig en i taget. Nu till jul till exempel. Hint, hint.


Läkare kanske inte var en bra idé

Med tanke på att jag tycker detta är lite obehagligt. Men bara lite.
image190

Ja nu sitter man här

Äter lite rester från igår. Gott! Har pluggat grekiska i flera timmar. Hade jag vetat hur mycket det var att göra hade jag börjat tidigare än samma dag det ska vara klart :)

Har fortfarande ont i halsen av någon anledning. Undrar vad det kan vara? Tänk vad grymt det hade varit om jag vore läkare. Då hade jag ju  vetat vad det var för fel på mig hela tiden!
Å andra sidan hade jag ju vetat om en hel massa andra symtom som jag hade applicerat på mig själv sedan. Och det där med att obducera lik på utbildningen... nja. Jag är nog inte riktigt redo för det än.
Men vinner jag pengar tillräckligt för att inte behöva oroa mig under studietiden ska jag nog utbilda mig till något sådant.
Läkare, barnmorska eller makeup-artist. Promise.

Söndag

Oupf. Jag är så mätt. Slängt i mig massor med potatisgratäng och fläskfilé nu. Men det var så gott! Och inte ett dugg nyttigt! Perfekt.

Ååh jag har så mycket att plugga i grekiskan tills imorgon. Lika bra att gå igenom det nu när Dimman kollar på fotboll. Stackarn har så ont i huvudet... Sprungit för mycket när han spelade fotboll antagligen. Det är inte lätt att hänga med när huvudet vill och viljan finns, men kroppen orkar inte :)
Sedan blir det film, doftljus och mys.

Är mer sugen på att läsa lite tidningar än plugga. Konstigt.


Livet är inte rättvist

Verkligen inte. Man tycker ju att folk som förtjänar bra saker borde få uppleva bra saker, men så är det inte. Långt ifrån. Istället är det dom som lider mest. Usch.

Egengjord nattkonst

image189

Sötaste hundvalpen


Men vad är det för ras?
Det är denna hunden Dimmans föräldrar hittade i sin trädgård i Grekland för ett par veckor sedan. Tyvärr blev dom av med den då de rätta ägarna hittade honom efter att deras morfar kastat ut honom! Stackars Nassos. Så heter han, efter Dimmans morfar.

Mycket nu

Blir en del inlägg idag. Har äntligen fått tummen ur och lagt in veckans bilder i datorn. Därför!

Tack Maria!

Fick den här av Maria. Den är från La Redoute och är jättefin! Men hon tycker att den sticks och, ja kanske lite. Men med en tröja under så är det lugnt! Är mycket tacksam!
image187

Måste rensa bland tidningarna

Suck. Jag har till slut gått med på att slänga en del av alla mina tidningar. Det svider faktiskt. Det är ju åratal av sparande, och massa pengar! Men det är ju jag som sagt att det ska slängas massa skräp när vi flyttar, och detta räknas tydligen som det.
MEN. Jag tänker behålla alla mina ELLE, ELLE Interiör, Glamour och Pause. De är i stort sett fullständiga och dom jag läser helst. Cosmopolitan, Solo, Hennes och Plaza är mest samma saker hela tiden. Så... uach. Vill inte slänga. Här är en del av mina tidningar.


Mitt hjärta sjunger

image185

På väg till Media Markt igår, som för övrigt inte fått in Scrubs 4 ÄN! Vi gillar att sjunga, jag och Dimman :) Tror det är Michael Jackson vi sjunger till. Eller Backstreet Boys. Dimman märkte iallfall inte att jag tog kort. Hehe.

Tack för igår!

  

Förlorarna ser gladare ut än vinnarna! Och Anna torterar katten. Han tycker om det jättemycket... Stackars Tyson.


Buzz

Nu är det segt alltså.
Precis kommit hem från Anna och Rickard, där killarna väldigt överraskande vann i spelet. Buzz gick inte heller så bra. Men kul var det! Ska köpa en Playstation 2 nu, har äntligen övertygat mannen i huset. Måste ju bara ha Buzz och Singstar!
Har en massa bilder på kameran nu, men får ta det imorgon. Är så seg nu! Var trött redan när jag körde hem, men nu är det inte piggt. Dimman sover bredvid mig i soffan. Han är så söt.

Frukost

Nu är det dags att äta. Är alltid jättehungrig när jag vaknar, med ett undantag. Går jag upp tidigare än 7 går det inte. Bara lite kaffe går ner då.
Men det händer som tur är inte så ofta. Ställer ju alltid klockan på 10 och då är jag starving!
Nu blir det kaffe och toast. Mums!


Allmänt

Äntligen fredag.
Nu är man hemma från jobbet, ätit ett par rostmackor och ska snart gå och sova. Har en del att göra denna helgen också! Imorgon ska vi till stan en sväng, köpa doppresent och förhoppningsvis Scrubs säsong 4. Och ett lass Marabou Daim, såklart!
Ska till Anna och Rickard på kvällen, var ju dags för ett återbesök nu! Var ett tag sedan dom var här men det har inte riktigt gått att lösa fram tills nu. Så det blir Kingriver imorgon!
På söndag... jaa.
Hoppas jag bara kan slappa lite. Kolla Idol och käka choklad. Ta ett bad och läsa nya tidningar.

Varför sminkar jag mig?

Jo.

- Utan smink ser jag ut som en kille. Med lite väl långa ögonfransar.
- Mina fransar är ljusa annars.
- Jag gillar att sminka mig. Lite som konst.
- Jag tycker jag är snyggare med smink.
- Jag måste ju täcka finnar och mörka ringar under ögonen på något sätt.

Funderar på att bjuda på bilder från före smink och efter smink. Men jag vet inte jag... Nej, det får vänta. 

Vad för doppresent?

Vi ska ju som bekant på dop nästa lördag, men har problem med vad vi ska köpa i present. Vi är ju faddrar till den lille så man vill ju liksom ha något som sticker ut ur mängden , något speciellt! Smycke, leksak, moppe?
Har en liten idé som jag får ta upp med Gudfadern sedan.

Nu tvättar jag, alltid kul att fördriva tiden med något stimulerande... eller hur.
Fick ett mess från en gammal klasskompis igår, hon jobbar extra i närheten av mitt jobb. Tänkte åka förbi och heja innan jobbet sedan. Ska ändå förbi mamma i Torslanda.

Får psykbryt snart!



Sitter vid den stationära datorn nu, tänkte lyssna på lite musik och överföra saker till mobilen. Men den satans datajäveln vägrar fungera! Så fort det blir fler än två program uppe tvärvägrar den och bara stänger av sig och startar om. Inte ens en varning får man så man kan spara den man nu håller på med. Gaah! Ska tvinga till mig den bärbara snart.

Idag blir det tacos! Mumma.

Guten morgen

Åhh vad svårt det var att gå upp idag.
 Det är så jobbigt när man vaknar lite, lite tidigare än man ska och knappt orkar öppna ögonen. Men man är JÄTTEkissnödig och kan inte riktigt bestämma sig.
Så jag sov vidare, och förbannade min lilla blåsa i sömnen den resterande halvtimmen jag låg kvar.

Dagens i-landsproblem.

Nu blir det snart varm, skummig Nescafé som Dimman står och fixar. Gott! Men det är ännu godare med Frappé, iskaffe! Men det funkar ju bara på sommaren. Kanske ska ta mig en macka till. Ja, det gör jag.


Tisdag.. segaste dagen


Så här såg lägenheten ut för ett tag sedan. Nu har den väggar, tapeter och denna veckan förhoppningsvis golv också! Snart bara en månad kvar!

Har packat lite idag, gått igenom kanske en fjärdedel av köksskåpen, och det tog sin lilla tid. Bara hunnit med det och lagat mat. Idag blev det kyckling"gryta", med curry, lök och morötter. Och ris till det.
Fortsätter såklart denna veckan med att (försöka) att inte äta godis eller choklad förrän helgen. Det har faktiskt gått bra i tre veckor snart, förutom förra torsdagen då jag åt ett par ferraribilar. Shame on me! Lyckades till slut få i mig Daimen jag köpte till denna helgen, men kunde helt ärligt klarat mig utan. Hade räckt med lite popcorn eller glass, tror jag.
Men nu är det frukt som gäller fram till lördag!


Grattis Anna!

Stort grattis och hela sången Ja må hon leva till min vän, tillika Helsingborgsbo, Aaaanna Eriksson!
-lite cirkusmusik-
24 är inte dåligt. 23 låter ungt och fräscht, men 24... nja. Lite tantigt.
Stor grattispuss på födelsedagen! Smack!

Blodprov

Har lite ont i armen, det brukar ju bli så efter nålen. Nu tror ni säkert att jag är en sån som inte gillar att ta blodprov och tycker att det gör jätteont och är skiiitläskigt! Men det gör jag inte.
Dimman är nog mer rädd än mig, jag sitter lugnt och bara låter det rinna ur mig. Särskilt ont gör det inte heller. Svider pyttelite när nålen går genom skinnet, men annars... nä. Tycker mest att det är intressant och plågar sköterskorna med en massa frågor!

Det enda jag tycker är liiite jobbigt är att titta på just när blodet rinner ner i dom små behållarna. Allt det, som för en millisekund sedan var i mig och gjorde mig levande, rinner ur mig och det känns nästan att man blir svagare och svagare. Speciellt idag när det var tio olika burkar och rör som skulle fyllas.

Men sen skärper jag mig, tittar bort och funderar på alla andra tusen kroppsliga saker jag oroar mig mer för.

Många blodprover blir det

Sjukt tidigt. Och nu har jag ändå varit uppe en stund. Ska ju till Sahlgrenska idag och ta alla blodproven! Och då var jag tvungen att äta innan 8. Så det var bara att pallra sig upp vid 7.30 och käka lite cornflakes. Lagom hungrig man är då!
Alarmsignalen på nya mobilen är tusen gånger skönare att vakna till än den gamla! Harmonisk, på något sätt.

Så idag då. Båda jag och Dimman ska lämna blod, man ska tydligen kolla om någon av oss har kromosomfel. Har vi det, kommer vi aldrig lyckas få barn. Lite jobbig väntan, men det är såpass ovanligt sa läkaren, att vi inte behövde oroa oss så mycket.
Haha, hon visste inte vem hon pratade med. The master på att oroa sig!

På tal om det, är jag sjukt orolig över en liten sak på halsen. Det gör jätteont på en punkt på struphuvudet, bredvid pulsådern, ungefär. Är superömt, och jag känner det när jag böjer nacken bakåt, eller sväljer och tar jag på det så skriker jag nästan. Och det är inte på huden, utan på strupen! Jaja. Vad kan det vara...? Tumör? Blåmärke?

Anyway. Ska ta cirka sju andra prover idag också. Det blir en jobbig väntan på svaren.

Natti

Sitter här med tandborsten i munnen i rummet som Gud glömde, ungefär. Flyttlådor, sopsäckar med skräp och påsar med tvätt slåss om utrymmet med mig, eftersom Dimman lagt beslag på den bärbara. Han är helt inne på Bingo på nätet. Förstår inte hur man kan lägga ner tid och energi på att bli förbannad på en dator. Beroendeframkallande verkar det vara iallafall. Bäst att inte prova något sådant, med tanke på hur lätt jag fastnar i något. Spelade något fruktspel på Miniclip varje dag i veckor... Usch.

Känns som söndag idag. Antagligen för att kvällen blev ganska så seg. Det kliar i fingrarna efter att pilla med den nya mobilen! Men det är en skön söndag imorgon, och på måndag är vi också lediga. Vi blev dock lurade på våran lägenhetsvisning som skulle vara då, men i sista stund flyttades det fram två veckor. Trist. Men ska till sjukhuset tidigt på måndag och ta alla blodprov som behövs för utredningen, vilka blev en hel del. Kan vara skönt att sova lite mitt på dagen sedan.

Hursomhelst, imorgon ska jag och Amie göra Göteborgs shoppingstråk osäkra. Förhoppningsvis med någon god pastalunch på det. Tråkigt bara att jag redan tagit pengar från sparkontot som nu är slut. Får ta lite mer så att jag klarar mig i nödfall imorgon. Typ om jag hittar dom perfekta stövlarna! Nej, men jag har ju en del presentkort att göra mig av med. 250 kronor på H&M kan man ju hitta en del smått och gott med. Får väl snart en till tror jag. Är ju en av deras bästa kunder! Ingen annan som hört det? Guldkund och allt :)

Sen på eftermiddagen/kvällen drar vi till Mitsos och Carolina för att beskåda deras nykläckta underverk! Köpte en jättesöt liten rosa overall med öron från Guppi för två veckor sedan. Hmm, hoppas hon inte har hunnit växa ur den redan...

Nu ska jag nog snart krypa ner mellan de nytvättade lakanen och läsa lite tidningar. Behöver lite inspiration till vad jag ska dra på mig för trasor imorgon. Vill satsa på klänning eller kjol med strumpbyxor... men vi får väl se.
Klär mig väldigt tråkigt, men önskar att det inte var så.

Det löser sig, sa han som sket i Valhallabadet.

Något är fel.

Väldigt fel.
Jag, som är lika beroende av Marabou Daim som Pete Doherty är av heroin, har lyckats att hålla mig från att äta en endaste bit på två veckor.
Idag köpte jag äntligen en ny för att frossa ordentligt! Och vad händer? Jag äter ett par bitar, och blir otroligt besviken. Inte alls lika gott som jag kommer ihåg det! Tvingar nästan i mig en rad till, och INGENTING! Ingenting händer! Inga lyckokänslor, inget sug efter mer, mer, MER!
Kan det vara så att jag har blivit avvänjd? Har ju haft huvudvärk jätteofta senaste veckorna.

What to do...?                                          

Vi blir gudföräldrar!

image176


Kom som en liten chock, minst sagt. Efter att Anna och Riste försökt få en träff med oss "upptagna" människor väldigt länge, hann vi planera in en dejt efter möbelshopping och annat. Dom kom hit eftersom dom ändå var i närheten, och vi fikade lite och så. Vi började prata lite om dopet för deras son Kevin, när de undrar om vi skulle vilja bli gudföräldrar till honom! Glatt överraskade tackade vi ja, förstås.
Gudföräldrar. Det är vuxet, det.

Ska lära honom allt vi kan! (Det går nog fort, säger ni då.)

Sverige till EM!

Sverige är ju klara till EM nu (eller...?) och det är grymt!
Men det finns en sak till som jag begär av dom; Slå Grekland! Vinn hela skiten, slå ut grekerna eller iallafall kom längre än grekerna! Vad som helst som gör att skrytet om "Europamästarna" får ett slut!
Jag har hört det nästan varje dag i cirka 3 och ett halvt år. Det MÅSTE få ett slut.

Hur mobilbloggar man?



Någon som har lust att hjälpa mig med att blogga från mobilen? Går man bara in på nätet genom mobilen och gör som vanligt, eller gör man något speciellt? Finns ju "bloggfunktion" på en del mobiler, måste väl vara något speciellt med det...?

Lördag

Idag fick vi våran Mio-samling utökad med ett soffbord och ett sideboard. Bestämde oss för att vänta med matbord och stolar tills vi flyttat in. Ska ju passa med färger och storlek och så.

Bröt oss in i lägenheten innan idag också, och det var redan tapetserat och klart! Blev ganska så nöjd, faktiskt. Hallen, där Dimman fick bestämma tapet, blev bra. Lite liv och rörelse med skimrande vågor... lite svårt att förklara. Gästrum och kök/vardagsrum blev ljus-ljusbeige, perfekt. Sovrummet fick en mörkare beige tapet, lite varmare och mysigare. Passar antagligen perfekt med den randiga jag vill ha på ena väggen! Längtar så tills vi flyttar in! Här hemma pågår packningen hela tiden, mer eller mindre. Så skönt att få slängt en del, eller hälften ungefär, av allt vi äger.

Soffbord kvadratiskt
Moa

Fredag natt och allt är lugnt...

En jobbig kväll.
Ligger i sängen nu och kan verkligen inte varva ner! Trögt att andas igen och då änstränger jag mig hela tiden för att ta djupa andetag och då värker det ju till slut i lungorna och då tänker jag att dom kanske lägger av att fungera snart.
Så knäpp är jag.

Får hoppas att morgondagen blir bättre, ska sova ut ordentligt, äta rejäl frukost och sedan ut på en liten runda; Mio (sideboard och soffbord), Ikea (smågrejer), Mediamarkt (Scrubs säsong 4) och Elgiganten för att köpa telefon. Och kanske Bianco för att köpa skor. Ja, det blir en del att göra iallafall. Mest önsketänkanden, skulle jag tro.

Ska väl ta och ringa min kära broder som emigrerat till Katrineholm av alla ställen. Vi ska upp och hälsa på någon helg, med Singstarförfest hoppas jag! Hans tjej som kommer därifrån är kusligt lik Tilde Fröling. Tycker jag!

Nej nu är klockan tre. Nu får det vara nog. Ett säkert sömntrick är att läsa lite i Martina-koden av Martina Haag. Vet inte varför men somnar på ett par sekunder oftast.

Hjälp mig! Köpa eller inte?


Dessa skorna gillar jag. Hade redan haft dom i min ägo om det inte vore för en, endaste sak. Skaftet! Det är för stort. Kan dom inte göra två storlekar för stövlar, en för själva foten och en för vaderna. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska överse den lilla detaljen om en glappande centimeter runt vaden. Annars är det klassiska, svarta läderstövlar, snygg klack, inte för rund eller för spetsig tå och passar till det mesta.
Vad tycker ni som läser?

Missfallsutredning

Kom hem från den för en stund sedan... Det gick väl bra, antar jag! Inga revolutionerande nyheter, direkt. Skriver mer om det senare... Nu är jag lite nyvaken, slumrade lite i soffan nu. Gick upp vid sju vilket blev cirka 5 timmars sömn inatt! Magen känns lite konstig... det bubblar och har sig, eftersom livmodern är full av vätska.. Hehe.
Later!

Godaste grekiska maten?

Idag provar vi något nytt i matväg. Blir en gryta med fläskkött, tomatsås med lite pepparkorn och lagerblad och sånt. Det heter "kokkinisto". Dimmans mamma brukar göra det, men vi får väl se om det kan bli lika gott utan henne. Antagligen inte.

Undrar vilken den godaste grekiska maten är? Finns ju en del att välja på.
- Gavros. Små, små friterade fiskar man i stort sett käkar hela.
- Kyckling med citron och oreganopotatis. Mmm!
- Allt med tzatziki!

Vad finns det mer...?

Pippifåglar

image174

Söta små varelser som höll oss sällskap på fiket på Eriksberg. Skulle vilja ha en hemma och gosa med lite... Eller kanske inte. Det hade nog slutat som i Dum och dummare... "Pretty bird".

Det går trögt nu.


Nu börjar begäret hoppa in. Vet att vi ska handla idag och nu måste jag verkligen motstå suget att köpa en sån här. Det är inte lätt. Kan känna smaken i munnen.. Åh!
Och precis som en alkoholist vet när han sist drack, vet jag precis hur många dagar sedan jag åt en Marabou Daim; 10 dagar! Rekord.

Måndag hela veckan

Ska köra Dimman till jobbet nu, och sedan fortsätta plugga grekiska. Hade en del läxor att göra tills idag, och jag har hunnit göra nästan allt nu! En hel berättelse om hur våran lägenhet ser ut, till exempel. Inte helt lätt att göra på grekiska kan jag säga! Men roligt.
Har lite träningsvärk efter allt skyfflande igår, men det är ju skönt att man har ett bevis på att det finns några muskler i ryggen iallafall!

Ser ut som att en bomb slagit ner här hemma, har packat ganska mycket idag. Det känns skönt att det börjar tömmas i lägenheten, då ser man att det snart är dags!
Nej nu är det bråttom till jobbet för D.

Älska Göteborg!

 

Älskade Göteborg. Gillar allt med denna staden! Ja, det mesta iallafall. Vackert, mysigt och... älskvärt!? Uppskattar det mer och mer, att bo här i stan. Snart bor jag ännu närmare centrum, närmare bestämt om 52 dagar! Det skålar vi för.

Godaste glassen


Ta-daa!
Texas pecan från Carte d'Or. Krämig vaniljglass med kolasås och kanderade pecannötter. Nu låter jag som en reklamslogan men gud vad god den är! Den fick ersätta min Marabou Daim i helgen. Eftersom det snart är måndag och mina ätardagar är slut så kommer jag inte äta Daim förrän på lördag! Får väl se vart detta slutar...
På psyket kanske.

Mysigt vi har det

Kom nästan alldeles nyss hem från mamma och pappa, mätt och belåten. Hem till hjärtat :)
Nu blir det mys med tända ljus och filtar, och popcorn framför ren nostalgi; Tillbaka till framtiden!


Hungrar ihjäl

Nu är jag trött... Varit ute hela dagen hos mamma och pappa och grävt i trädgården i flera timmar! Men det är skönt när det är över, och nu får jag belöningen; fläskfilé med bakad potatis och gorgonzolasås! Yummie!
Måste gå och hjälpa min bror med maten. 16 år och lagar sån mat! Inte dåligt. Men med lite hjälp då förstås.
Mat!

Ser jag rolig ut?

image169

Dimman skrattade ihjäl sig iallafall. Jag kanske är en sån som bara inte passar i pilotglasögon...?

21.17 på Filmstaden

Dimman var stensäker på att det hade gått snett på internet när han beställde, men det visade sig att det VAR bokat till igår...
Men som den man han är erkände han sitt misstag.. Moahahaha! Han ska fortfarande ringa och skälla ut kundservice på måndag.

Åt ju entrecôte på Lipp igår och vi var supermätta. Men popcorn måste man ju ha på bion! Synd att det ska ätas i trappan bara.
image166

 

Höst... eller?

image165
En liten blomma som stack upp bland ruttnande löv.

Mobilen jag vill ha

Sony Ericsson S500i Spring Yellow
Sony Ericsson 500i. Snygg. Bloggfunktioner. Bra kamera.
Den enda nackdelen jag kan komma på är att den är liiite, lite stor när man fällt ut den. Men är så trött på "flipp-ut" luckan på min Samsung nu. Fin färg! Kanske tröttnar på en sån här färg efter ett tag, jag vet inte. Drygt 2000 kronor. Jo, jag tror att jag slår till.

Älskar söndagar

Sköööna dag!
Absolut tillåtet att slappa, gotta sig och... ja, slappa lite till. Nu är det Idolrepris och frukost och lite leftovergodis. Har inte ätit en endaste bit M. Daim i helgen. DET är sjukt.


Gillar Christoffer och Amanda. Patrizia var en favorit i början men nu har hon inte direkt imponerat, tycker jag.

Nödsituation

Glömde nästan. Var med om en riktigt äcklig sak på spårvagnen in till stan.
Vi satt ganska nära där man har barnvagnarna. En man och en kvinna står där. Helt plötsligt hör man ljudligt hur han försöker få luft! Han kämpar och drar i lugorna för att andas men det går inte! Alla kollar på varandra och mumlar "ambulans..? ska vi verkligen... nån annan  får..". Mannen, som fortfarande inte får luft, tar sig för huvudet och sjunker ihop på golvet. Så jag tar tag i det och säger bestämt (med massa adrenalin i mig) "Du tar hand om honom, Dimman ring ambulansen" och jag sprang genom vagnen till chauffören och sa att han var tvungen att stanna vid nästa stopp och att ringa efter hjälp eftersom det var någon som hade andnöd. Visst, säger han och när jag tittar upp och bak igen, står mannen upp. Och andas. Och ser fräsch ut.
"Ehh.. Det behövdes nog inte", sa jag, och lunkade tillbaka mellan folk som råglodde. Hans fru sa att detta händer cirka en gång om året. Okej.
Vi gjorde iallafall något.

Massa roligt!

Jag kan inte sluta tänka på spytjejen. Hon som spydde i direktsändning i nåt sånt där lyckoprogram. Hennes prat irriterade mig nåt så vansinnigt. Tur att hon såg glad ut iallafall.
"Asså... Jag säger bara så här. Ja, jag säger bara så hääär. JAG har mensvärk. Javisst, det har jag! Jag måste bara säga såhär.. Okej, jag säger bara såhär..MENSVÄRK, ja det säger jag.."
Somebody shoot me!

Hursomhaver.
Skulle ju skriva om hur det gick för oss stressade stackare idag ju. Inte om stackars värkande tjejer i rutan.
Tog en sväng förbi lägenheten medan vi väntade på Folket. Fint det är! Spackel på väggarna och allt. Sedan träffade vi Folket, åkte till Eriksberg och promenerade längs kajen och fikade utomhus med solen i ögonen. Underbart! Skäms nästan för att säga det, men trots att jag bott i Göteborg hela mitt liv och väldigt sällan lämnar denna staden, har jag inte varit där. Nu kommer jag garanterat hänga där.
Åkte hem, tittade lite fotboll och, ve och fasa, åkte kollektivtrafik in till stan! Åt på Brasserie Lipp Med Nico och Daniella och hade skoj som vanligt.

Gick till Bergakungen för att trängas med tusen andra som också skulle kolla på bio just idag. En LÖRDAG! Vad tänker folk på? Stod i kö för att köpa dricka, popcorn, snacks med mera för tvåhundra spänn, och när jag äntligen var klar, och vi skulle in till filmen står dom andra där med en anställd. Vi får inte komma in. Biljetterna var beställda tills igår! Det måste ha blivit något fel, säger han.
Och där står vi. Med massa popcorn, snacks och godis och betalda biljetter tills igår. Vad snabbt det blir tomt på folk i lokalen efter klockan nio?
Så vi satt där i trappan till salongerna. Åt popcorn fast vi var mätta. Flamsiga och halvfulla och försökte lugna ner två hetsiga greker.

Så vi åkte hem till Munkebäck och kollade på Next med Nicolas Cage. En dålig film, hyr den inte.


Denna dieten låter bra

image164

Skulle passa mig bra! En 200 grams Marabou Daim i varje hand... Mmm!!!

Jag lever!

Att jag är knäpp vet vi. Att jag har väldigt, väldigt knäppa tankar ibland kommer kanske inte som någon överraskning.
Ibland, okej, ganska så ofta, när jag inte mår som bäst så tänker jag; "Undrar om jag överlever natten. Tänk om jag dör i sömnen! Tänk om huvudvärken är början på en propp!" och så vidare.
Jag vet hur sjukt det är. Men som när det gäller det mesta i mina tankegångar går förnuftet oftast inte ihop med känslan.
Och nu på morgonen är det bara att konstatera. Jag lever!
Och huvudvärken är i stort sett borta. It's a miracle!

Huvudvärk

Har huvudvärken från helvetet just nu. Har haft sedan sista rasten på jobbet, det vill säga lite innan elva. Har ont på ett ställe på högra sidan av bakhuvudet, det det typ ilar av smärta när jag rör mig eller anstränger mig. Sedan "vanlig" huvudvärk i resten av huvudet. Känns som att hjärnan är svullen och inte får plats. Har kanske tänkt för mycket idag? Hoppas att tabletten jag tog hjälper snart.

Har bara haft denna sortens huvudvärk en gång tidigare, det var sist mellan jul och nyår. Kunde inte ens ta på mig tröjan utan att det kändes som att huvudet skulle explodera! Fick panikångest en kväll eftersom jag var helt övertygad om att det var en hjärntumör. Det var nog nåt av det värsta jag varit med om. Var helt säker på att jag skulle dö. Ingen rolig känsla. Hoppas inte det blir så ikväll när jag lägger mig... Hoppas, hoppas det har släppt tills dess!
Vad ska man göra...?

Michael Jackson!

Har varit så sugen på att gå med Michael Jackson i lurarna på jobbet sedan den kaxiga tjejen i Idol rev av "The way you make me feel". Man blir så glad av hans låtar! Dom gamla då, ska kanske tilläggas.
Jag älskade Michael Jackson när jag var liten. Min bror och kusin var värst, dom kunde dansa som honom och allt. Jag stod i bakgrunden när vi uppträdde för våra föräldrar och var doa-tjej, tror jag.
Synd att han förstört sin karriär så. Kunde fortfarande varit störst i världen om han hade velat. Men klassikerna dör ju inte!

Veckans nästbästa dag

Freeedag. Mmm.
Bara ordet gör att man känner sig pigg och glad. Tror att om jag hade jobbat dagtid hade jag njutit av fredagar ännu mer, men nu är det som det är och jag kommer ändå slå bort varje negativ tanke med att "det är ju iallafall fredag!"
Men lördag är ju såklart den bästa dagen. Heeelt ledig! Sova ut (som att jag aldrig gör det annars...), slappa, inget jobb att tänka på, ingen mat man måste laga, bara njuta av att man är ledig i två hela dagar!

Problemet är bara att;
- Eftersom "vanliga människor" tycker att fredagar är en bra dag att träffas på missar man en hel del.
- Eftersom vi kvällsarbetare bara har en kväll utan jobb dagen efter måste man klämma in allt roligt på lördagen. Inte lika roligt att dricka drinkar, äta god middag, gå på VIP-bio på en söndag.
-Resultatet blir ÅNGEST! Och en kalender som just nu i stort sett är planerad fram tills årsskiftet.

Tänk själva, en dag i veckan att träffa vänner och familj. Det funkar ju inte. "Inte denna helgen, men nästa kanske?" Och till nästa person man bestämmer något med, "Inte denna helgen, och inte nästa, men nästnästa?"
Ochsåvidare i all oändlighet. Amen.

I helgen hade vi massor att göra och bestämt träff med flera olika människor. Resultatet blir: Imorgon på morgonen går vi upp relativt tidigt, gör oss iordning och åker in till stan där vi träffar Tomas och Josipa. Går i stan, käkar lunch någonstans tills eftermiddagen. Åker och träffar Nico och Daniella, sedan går vi på VIP-bion på Bergakungen, kanske tar några drinkar efteråt. På söndag åker vi till mina föräldrar på förmiddagen, sedan ska vi träffa några kompisar som fick barn förra veckan och se bebisen och så. Efteråt ska Dimman spela fotboll och då kan han släppa av mig hos en kompis kanske så vi hinner ses.
Suck och stön.

Äta bör man...


Mmm... Ibland krävs det inte mer än ett par salamimackor och en stooor kopp Earl Grey för att man ska bli pigg och glad! Gott!
Har försökt att gå över till grönt te, det gröna Earl Grey-teet smakar helt okej faktiskt, men kan ju inte slå originalet. Därför brukar jag alltid fuska och till slut står det gröna oanvänt i skafferiet.
Big problem.
Känner mig rätt glad idag faktiskt, ska städa och packa lite nu. Sedan ska jag experimentera lite med min middag! Hade tänkt försöka mig på med kycklingfilé med tomat och basilikasås, men vi får väl se hur det går. Kanske blir det bara en vanlig currysås. Gott det med! Älskar kyckling.
Nu babblar jag bara ju.

Nu är det dags

Nu är det alldeles strax dags att bege sig till El Greko Klasso. Har hunnit göra läxan denna gången, som tur är. Lite pinsamt att säga att man inte hunnit när man haft sju dagar på sig, som förra gången.

Köpte ännu mer satinbäddset igår, kommer kännas som att sova på hotell jämt och ständigt. Lade ner det i påsen som inte kommer packas upp förrän vi flyttar. Om exakt 59 dagar!
Och om exakt 14 dagar är det visning av våran lägenhet! Can't wait. Nej, nu måste jag snabba mig.
Tha mathaino ellinika!

Min lördagsdejt

Jag träffade en kille i lördags. Rocco. Vi har träffats förut men inte lika intensivt som i lördags. Eller jo, det har väl hänt. Men nu har jag bildbevis. Jag gillar honom och så... men han är lite väl framfusig. Och hans kyssteknik är väl inte direkt den bästa. Lite mycket tunga, kanske.
Men när han är lugn är han en kille i min smak. Förutom att han verkar vilja jucka på allt som rör sig. Ja, han är lite av en player, kan man säga.

image162
image163

Dessa skorna vill jag ha


Har varit sugen på att köpa stövlar ett bra tag nu, men har aldrig hittat några som är perfekta. Inte någon fyrkantig klumpklack, inte massa skit på skaftet, inte fööör hög klack men ändå lite, inga pösiga runt vristen och ganska högt skaft. Puh!
Så dessa föll jag för, lite högre klack än vad jag tänkt mig men väldigt snygga! Ska ta med mig Dimman på stan till helgen tänkte jag och köpa dom. Han vill helst inte att jag blir längre än honom i dom, men vi får väl se. Fina var dom iallafall, och han vet ju hur länge jag letat!

Måndag morgon och allt är lugnt

Så då har ännu en helg passerat, nästan obemärkt. Var även lyckligt lediga i fredags, men det känns inte som det i kroppen. Summumum; Fick äntligen chansen att se Idol på den riktiga tiden! Men då blev det ju tråkigt att hänga framför reprisen på söndag morgon... Träffade även min Anna och åt supergoda kladdkakemuffins! Måste baka såna. Sen i lördags, efter många om och men och flera anledningar, blev det ingen kräftskiva för mig. Fick trösta mig med tacos, vilket iof inte var helt fel. Och en skällande Rocco.

Och på natten mellan lördag och söndag vaknade vi av telefonen vid tretiden. Dimman kompis hade fått en dotter! Vad roligt! Så igår var vi på Guppi och handlade lite, en jättesöt liten rosa overall, med tofflor och björnöron :)

Sedan var det häng hemma hos Maria och Kristian hela dagen. Thaimaten gör mig bara mer och mer besviken. Vårrullarna är inte ens goda längre! Fick trösta mig med Marabou Daim.
Gick in i våran lägenhet också, den har fått väggar! Mätte lite så vi vet att sofforna får plats. Det gör dom.

RSS 2.0