JAAAA!

Nu flyttar vi! Snart iallafall. Tidigt är det men är så uppspelt att hjärtat bara dunkar! Skulle inte kunna sova mer.
Ja nu är det fullt upp hela dagen. So long!


Snoka lite

Ska åka förbi lägenheten innan jobbet kanske... Ska kolla om dom fått upp bänkskivan än. Om inte: Då jävlar!
Fick hem besiktningsprotokollet från förra veckan idag. Tre sidor fulla med alla fel som hittade! Inte klokt. Ska gå igenom dom noggrannt imorgon på slutbesiktningen kan jag lova!

Packa, packa, packa

Gör inget annat nuförtiden känns det som. Hur många påsar och lådor man än får ihop finns det lika mycket kvar i skåpen/lådorna/garderoberna.
Önskar bara att det var över. Att vi flyttat och redan packat upp allt! Blä.
Ska blil skönt att komma till jobbet idag. Haha!

Lång dag

Har hunnit med en del idag faktiskt. Packat en massa, tagit ner gardiner och spacklat och haft oss. Sedan en sväng inne i stan med Maria, bytte hennes jacka och köpte lite glögglas och andra småsaker. Kom nyss hem från Amie, ätit mig må-illa-mätt på friterade bananer med glass och Marabou Daim. Och Pringleschips, det var inte igår! Gott var det. Såg på en film som jag har velat se länge - The pursuit of happyness med Will Smith och hans verkliga son i huvudrollerna. Den var riktigt bra, lite "and God bless America" kanske, men vilken amerikansk film är inte det? Ja det skulle vara Michael Moores filmer då.
Men iallafall, den värmde och gjorde en lycklig! Ska göra allt för mina framtida barn.

Hur smart är du? Test!

Gör detta testet.
Berätta sedan för mig - ärligt - hur många poäng du fick. Inget fusk! Och gör det så snabbt du kan!

Nya kjolen


Passade alldeles utmärkt tycker jag. Så bra, slapp man åka in och byta. Och en svart kjol kommer ju alltid till användning! Ska nog ha den på jobbets julbord kanske... Snyggt med bara något enkelt linne till.

Moahaha!

Inget illa om blondiner. Men en del människor är bra roliga alltså. Kanske är det lätt hänt, vad vet jag? Skönt att dom bjuder på sig själva, eller hur?


Detta är jul



Inte bästa kvalitén kanske, men det är svårt när bilen när på sig samtidigt. När Julgranen kommer upp, då är det jul! Eller ja, då vet man att det snart är jul, inom en överskådlig framtid.
Snart dags att åka in till Liseberg och äta kanderade mandlar och frysa arslet av sig, tror jag.

Äckligt!



Det var detta jag pratade om häromdagen att dom andra åt till frukost. Åt! Till frukost!!
Jag förstår inte hur man kan utsätta sig för något sådant.

Freeportfynd

Origo

Var en sväng på Freeport i Kungsbacka också. Lyckan var total när vi äntligen hittade ett smalt adventsljus! Men i min favoritbutik, Fabriksbutiken, hittade vi ännu mer bra saker. Köpte ännu fler Origo-skålar från Iittala, och dessutom 6 Höganässkålar i perfekt storlek. För glass, till exempel :)
Eftersom vi inte har kommit på riktigt vilken färgtema vi ska ha i köket så blev dom gråa.
Lika bäst.

Jag var där!

Var en sväng på Backaplan förut idag för att kolla lite i affärerna. Saken är att i torsdags på jobbet sa en jobbarkompis att han sett att polisen stormade en bil, och jag tyckte det var lite häftigt.
Men idag var man själv i händelsernas centrum!
På väg ut från Coop gick vi bort mot bilen som stod utanför Burger King ungefär. Precis innan övergångsstället visade jag Dimman något och vi tittade inte upp speciellt mycket. Helt plötsligt tittar vi upp och ser att vägen är avspärrad åt båda hållen av två svarta piketbilar som har blåljus på. Och vi står i mitten! Tjugo meter bort tvingar polisen ner några killar på marken och sätter handfängsel. Poliserna ser ut som ninjor ungefär, med svarta huvor och kläder. Och k-pistar hängandes på sidorna... Usch. Men det  var tydligen under kontroll, sakta men säkert tog dom sig därifrån och sedan var allt som vanligt igen.

God middag

Så fruktansvärt mätt är jag nu. Precis ätit kycklinggryta, "Kyckling Sinkadus" är tydligen det korrekta namnet. Vet inte varför eller vad det betyder. Gott är det iallafall!

Hmm. Mätt är jag, men inte tillräckligt för att inte ta lite Marabou Daim som jag köpte idag! Woho! Ska ta och prova kjolen jag köpte idag på H&M, får se om den passar. Orkar inte prova och sånt nu på vintern när man har så mycket kläder på sig!


Vad gör jag?

Snacka om segstartad. Tänkte gå och lägga mig för typ en timma sen, men har fortfarande inte kommit längre än soffkanten.
Istället sitter jag här och tråkbloggar och lyssnar på surroundsnark, både från sovrummet och från soffan bredvid mig. Ska nog läsa lite tidningar i sängen, skriva ner saker jag vill ha på min Vill Ha-lista och tänka stenhårt på att inte glömma att köpa Marabou Daim imorgon, som jag gjorde idag.

Han är lite söt ändå...

... mitt hjärta, när han ligger med öppen mun och sover med en filt virad endast runt halsen.

Känns så konstigt ibland, vi har ändå varit ihop i över tre år, men då och då stannar jag upp och kan inte fatta att han är min. Eller ja, MIN lät lite väl dominant kanske men ni förstår vad jag menar. Det är mig han är tillsammans med, av flera miljoner andra! Det är så han säger själv iallafall.
Att han valde mig framför dom hundratusentals andra som stod i kö för att få honom...
Haha, han är inte bara söt, han är rolig också! Vilket kap.

Fråga:

Varför har inte Ikea några möbler överhuvudtaget i valnöt? Måste vara en jättemiss tycker man ju. Hade gått åt en del till våran lägenhet om man säger så.

Dagens resultat

image234
Blev lite köpt från Ikea idag förresten. Blandad kompott bestående av ljus (Tindra jordgubb), servetter, soppsked, presentpapper och lite annat smått och gott. Har även spanat in denna mattan som jag är lite fast i. Skulle passa perfekt till soffan! Man ser lite dåligt hur den ser ut, men ja. Den är mjuk och beige helt enkelt.

Vilken kille jag har...

Först tjatar han i två timmar om vilken film vi ska se. "Välj du" säger jag då.
"Nej, du får välja" svarar han och jag väljer.
"Nä inte den" säger han.
"Men välj en film själv då? Det spelar ingen roll vilken det blir för mig." säger jag så pedagogiskt jag kan, för jag hatar verkligen att alltid behöva välja!
"Nej du får ta, vilken du vill utom den"...
Och jag tjatar att han fan får ta och välja någon gång och jag är trött på att välja hela tiden och tre timmar senare när han bestämt sig för en skitfilm som jag inte ens bryr  mig om längre, ligger han och snarkar i soffan!
Suck och stön.

Skräll

Det  var inte väntat. Att Daniel åkte, alltså. Men inga tårar från mig. Han verkar lite falsk. Jag menar, vilket popsnöre/vänstervegan spelar fotboll och gillar det!?

Ovanlig fredag


[Bild: FOTO: Linus Hallsénius/ TV4]Är ju en ledig fredag för oss idag, och för en gångs skull har man tid att titta på IDOL!
Har ändrat lite uppfattning gällande vissa tävlande. Jag tycker att Marie är grym!!
Ska nog ta och slösa en femma på henne faktiskt.

Och jag vet att inte många kommer hålla med mig nu... men Amanda suger! Not my cup of tea att lyssna på ett rivjärn som överdramatiserar mimiken totalt. Usch.

Andreas sjunger också grymt, visst är han stel som en gipsad boaorm men jag tycker nog att juryn överdriver detta faktum något. Kanske ingen entertainer, men bättre än Amanda.
Punkt.

Godaste efterrätten

image233


Massor av en riktigt gräddig vaniljglass, mängder av hasselnötssås och krossade maränger över hela. Underbart!

God morgon!

Precis vaknat ur min skönhetssömn... Hade nog känts bättre att ligga kvar. Nejdå, idag är det ju massor att göra! Lediga från jobbet och allt! Ska ta och göra lite toast. Det grekerna äter just nu lockar inte...
Små minibläckfiskar i stark sås... Yäck!

Skit också

Tvingade till mig en timma av en tants tvättid idag, fick stresstvätta med specialprogrammet och så hinner jag ändå inte torka dom innan jobbet! Suck och stön. Så nu är det handdukar och stora dubbellakan i hela lägenheten! Vet inte om dom hinner torka tills nästa vecka faktiskt... Lite störande är det.

Dags för jobbet, sista dagen för veckan! Kommer förhoppningsvis gå undan idag, imorgon är det shopping på schemat!

Godaste frukosten

image232

Mmm, vörtbröd! Luktar jul :)
Så gott med det brödet, en god ost på och en stor kopp thé eller kaffe. Massa julkänsla! Och lite clementiner till efterrätt. God morgon!

Balanserar lite

För att jämna ut det kanske jag med jämna mellanrum ska lägga ut saker som jag själv har sagt fel... För att inte bara håna andra...? Äh jag vet inte.

Grekiska är ju som bekant rena grekiskan och skillnaden mellan två ord kan ibland vara hårfin.
Oriste och ouriste, till exempel. Råkade byta ut "å"-ljudet i början till ett "o"-ljud, och helt plötsligt sa jag "kiss" till busschauffören istället för "varsågod"... Hmm.

Svenska med flytningar 1

Jag är ihop med en grek, som har många grekkompisar, jag jobbar på Volvo där det finns en hel del invandrare... Och jag har samlat på mig en hel del roliga felsägningar under de senaste åren! Och det vore ju inte mer än rättvist att jag delar med mig av dom, eller hur?
Tänker inte säga vem som sagt vad, vill ju inte förnedra någon på nåt sätt utan vi skrattar med dom, inte åt dom, som man brukar säga. Felsägningarna, alltså. Inte personerna. Så, nu kan nog ingen stämma mig!

En person som inte riktigt vet vad man egentligen sjunger när någon fyller år:
"Javisst han får leva, javisst han får leva........Kra, kra, kra, kra!"

Mitt drömkök

image231

Om jag någon gång flyttar till hus med ett grymt stort kök är det precis såhär jag vill ha det. Löööv it!

Våran bänkskiva

Jag ser fram emot att den kommer. Förhoppningsvis inom en snar framtid eftersom vi flyttar in om en vecka! Blir grinig bara jag tänker på hur vi blivit bemötta och hur våra val har hanterats... Grr.
Här är iallfall den RIKTIGA bänkskivan vi ska ha i köket, på köksön och i badrummet. Passar väldigt bra med vitt, tycker jag, så det blir kanske bra med dom vita luckorna och det vita kaklet. Hoppas det.

image230

Originell

... eller kanske en mer originell, som den här?

Bröllopstårta!

Det är helt sjukt roligt att sitta framför datorn och bara kolla på olika bröllopstårtor! Jag blir riktigt sugen på att både äta dom och lära mig att göra dom... Det verkar inte finnas några gränser för vad man kan göra av lite sugarpaste, eller vad det nu heter. Denna var fin, enkel och tidlös.


Rekord igen!

Helt otroligt. Vilken press :)
Vågen!

Packningsskada



Har äntligen fått tummen ut och med Dimmans mammas hjälp fått packat ner det mesta i köket. Hur många glas som helst, det är helt otroligt. Och vi är 2 stycken! Packade även ner lite köksmaskiner och sånt, och när jag skulle packa ner matberedaren skulle jag trycka ner den ordentligt. problemet var att den där knivsaken som hör till och låg i plastpåsen bredvid, var ganska vass. Jag är typ ett finger kortare nu och det var blod över hela köket! Eller nästan, iallafall :)

Lägenhetsbesiktning

Japp, nu är den gjord!
Och det verkar som att byggarbetarna är riktigt slarviga, ärligt talat. Olika färger på badrumsgolvet, repor överallt på tapeterna, slarvigt ihopsatta köksskåp och fortfarande ingen rätt bänkskiva. Får hoppas för deras skull att allt är fixat till nästa vecka. Som tur var hade vi en jättebra besiktningsman, nobody messes with Ralf!
Längtar... Bara en vecka kvar nu!

Uppföljning

Ja just det. Var ju besöket jag skulle berätta om.
En ny läkare tog emot oss och hade en trecentimeters hög bunt med papprena med provsvaren. Hon började läsa och prov efter prov var normalt. Det viktigaste provet, som var avgörande för om vi skulle kunna få barn eller inte, dröjde hon vid i flera minuter! Det var nervöst. Men det var också ok. På oss båda. Som tur var.
Så egentligen finns det inte så mycket att göra. Förutom att försöka då!
Hennes förslag var att vi skulle göra några försök med provrörsbefruktning. Känns lite konstigt eftersom vi kan bli gravida, bara det att det inte håller så länge. Men vi väntar lite med det, känns så konstgjort. Och vi är ju unga än! Eller jag, iallfall :)

Snopet!

Här har man gått och tänkt på alla möjliga orsaker till varför det är fel på mig... Och så var alla prover normala! Jag kanske tycker att just jag är så speciell och inte som alla andra så därför blir jag förvånad när jag är precis lika normal som alla andra. Om ni förstår vad jag menar.
Skriver mer om vad som händer nu efter att utredningen är klar imorgon.

Nu njuter jag bara av att vi är lediga imorgon, känns skönt som bara den. Ska ju inspektera våran lägenhet ju! Vet inte när det blir bara, är ju en flytande tid beroende på hur lång tid det tar för alla andra. Åtta lägenheter före oss iallafall.
Nu är jag sugen på nåt gott. Men det blir nog cornflakes.

Snart besked

Ska alldeles strax åka till Sahlgrenska och få svaren på alla proverna. Lite nervöst faktiskt. Hoppas att det blir bra. Det måste lösa sig! Får se vad som händer. Det mesta går ju att lösa med medicin. Men ganska skönt att få veta vad som är fel med mig!

Btw...

... 9 dagar kvar tills vi flyttar! Unfuckingbelievable.

Ät meeer!

Så. Då var svärföräldrarna här. Konstigt det känns att man inte sett på nästan 2 år och helt plötsligt sover dom i rummet bredvid! Dom hjälpte mig så gott det gick med grekiskaläxan idag, börjar fatta mer och mer faktiskt!
Snart är det dags att ta steget fullt ut. Att börja prata. Usch. Att utsätta sig för den allmänna (bland grekiskatalande) förnedringen att bli utskrattad så fort man öppnar munnen är inget jag ser fram emot. Antagligen kommer ingen att skratta alls (när jag hör det), men det känns jobbigt ändå. Jag försöker nog vara noga med att inte skratta (sådär jättehögt) när någon bryter på svenska och råkar säga nåt konstigt.
Har själv varit där.
"Päron" och "pung" är väldigt lika varandra på grekiska!

So far, so good, alltså. Förutom att jag måste äta hela tiden.

Blogg-rekord

Wohoo! Besökarrekord!
Flera dagar i rad dessutom!

Vad ska man kunna komma på att skriva om för att underhålla alla er...?

Klänningar jag vill ha

Kikade runt efter klänningar också idag, har ju som bekant inte så många att välja mellan. Hittade en del jättefina! Problemet är ju att jag inte kommer in i min vanliga storlek längre... Vad har hänt!? Är det Marabou Daim som är boven i dramat? Jaja, får väl dra in lite på chokladen ett par veckor så dom passar. Denna tyckte jag om iallfall. Klassisk LBD som passar till alla tillfällen, beroende på accessoarer.

Denna väskan köpte jag idag


Bästa filmerna!

Söndagar är filmdagar. Älskar att titta på film! Gillar lite olika genrer, men av någon konstig anledning gillar jag att gråta, så drama gillar jag. Men favoriten är antagligen komedi. Gillar ALLTID att titta på komedi!

Måste jag välja en All Time Favourite-film... väljer jag nog: Tadaa! Moulin Rouge!
Den har allt. Helt briljant. Konstigt nog ingen komedi. Men men. Grym är den i vilket fall, rekommenderas varmt.

En annan klassiker, som jag av förståeliga skäl fårstår mig på mer de senaste tre åren, är Mitt stora feta grekiska bröllop. Det är en film jag kan se hur många gånger som helst, och kan de flesta replikerna utantill. Det är precis så det funkar med greker! Fantastisk film.

Tyvärr är jag inget fan av svensk film; Beck får mig att somna av tristess, till exempel. Hur många kan man göra egentligen innan folk fattar hur tråkigt det är!? Och ofta är svenska filmer stela, kassa skådisar och verkar ha manus skriva av en nioåring. Men en film som alltid gör mig glad är Tomten är far till alla barnen. Kul och julig!

Såg att The family man går på tv nästa lördag. Den är ganska bra, faktiskt. Känner en slags hatkärlek till Nicolas Cage. Han gör ofta väldigt bra filmer, men ibland verkar han så arrogant att jag knappt står ut att titta på honom. Men plussidan väger nog över. Hur som helst, bra film och Tea Leoni är skön!

  

Datorn lever ett eget liv

Hade tänkt att pyssla lite med Photoshop och göra bakgrund och header och allt vad det nu är. Men den satans datorn (sitter vid den gamla stationära) vägrar leva länge nog så jag kan spara! AAAHH!
Får väl ta myrsteg, göra en prick och spara. Skriva ett ord och spara. Suck och stön.

Mycket nu

Har haft att göra hela dagen idag. Var tvungna att ställa klockan på tio idag så vi kom upp i tid. Tomas bror David kom förbi och skulle kolla på möblerna han ska köpa. Drack lite kaffe och sedan körde jag Dimman till fotbollen och jag åkte till stan. Helt själv. Det bästa! Klarar inte av att ha Dimman med mig iallfall, snacka om att få flippen! Tror att det kommer gå så bra när vi får barn sedan, har jag klarat av Dimmans tjat om när vi ska åka hem klarar jag vad som helst!
Köpte lite småsaker, foundation, väska och skärp från H&M. Hittade en rolig klänning där också, men den var lite väl... mycket, kan man säga. Nu har vi städat i några timmar och ska snart hämta hans föräldrar på flygplatsen. Helt sjukt att dom snart är här! Massa god mat :)

Tidningen Pause

Senaste nummret
Jag gillar denna tidningen. Försöker dock att inte vara pretto till den grad att dom faktiskt blir det, men ändå. En skön distans till saker och ting och deras reportage har lite mer än andra, "tjejiga" magasin. Och det finns en hel del ironiska artiklar som man skrattar högt av när man läser dom! Billig också, 24,50:-. Rekommenderas.
Ska ta och bläddra lite i det senaste numret nu, och äta lite Daim. Mmm.

Svärföräldrarnas återkomst

Imorgon kommer svärföräldrarna från Grekland och hälsar på. Har inte sett dom på ett och ett halvt år, och Dimman tycker förstås att det har varit jobbigt. Jag hade nog aldrig kunnat vara ifrån min familj så länge, men alla har ju olika förutsättningar.
Dom har bott i Sverige sedan 1971, vilket betyder att jag tack och lov kan prata svenska med dom! Hade blivit lite knepigt annars, å andra sidan hade jag väl lärt mig grekiska snabbare. Men dom har lovat att hjälpa mig nu när dom bor hos oss. Det var förrförra året dom flyttade tillbaka till Grekland, efter att båda gått i pension så lockade Grekland lite mer. Om inte för klimatet så för Dimmans morföräldrar som bor där.
I en och en halv månad ska dom bo hos oss. De flesta reagerar med att "va? Vad jobbigt!?" men jag tycker inte det, faktiskt. Klart att det kan vara jobbigt att leva så tätt inpå varandra, men det är ju bara en kort tid och dom tar inte mycket plats så det går säkert jättebra.
Så imorgon, efter Idol såklart, är det bara fokus på städning! Och packning, suck. Carolina undrade om vi inte skulle flytta snart? Javisst, sa jag. Men varför är det så mycket kvar att packa då?
Hehe.

Matchen

Vad händer? 0 - 2, inte bra.
Foto: SCANPIX


Sötast ever

Bebisar är för det mesta väldigt söta... men den här! Den här bebisen är det sötaste jag sett! Kommer definitivt bli en modellbebis, om inte annat kommer jag anmäla henne till sånt :) Vill inte lägga ut bilder på henne eftersom hon inte är min, men herregud! Bara sex veckor gammal och ett riktigt reklambarn!
Oj vad hennes pappa kommer vara orolig om några år...

Bebissniff

Snart kommer Mitsos och Carolina hit, och med sig har dom såklart lilla Bebisen. Den är namnlös än så länge, men hon lystrar till "Musen". På grekiska alltså, hade ju kunnat bli lite fel i Sverige, kanske...? Söt är hon iallafall, knappt två månader gammal! Det blir fotbollsmatcher och pizza. Och bebissniff. 
Perfekt "vi-ska-snart-flytta-så-ursäkta-röran-kväll"!
Sugen på julmust. Får bli lite julmustgroggar ikväll :)


Ha en bra kväll!

Köpte mer...



.. . nämligen ännu fler handdukar! Vill ha allting nytt, slänga alla gamla handdukar och grejer! Gillar ju randigt, så dessa passade bra tycker jag. Från Hemtex, 4 handdukar för 149 kr och 2 badlakan för 199 kr. Billigt och bra!

Bilder på lägenheten

Var förbi lägenheten idag också, fastnade ett bra tag därinne och tänkte oss hur det kommer bli om knappt två veckor! Kan inte vänta!

image220
Badrummet, ganska litet men äntligen med vit fog! Förstår inte riktigt hur någon annan än Mini-Me ska få plats i badkaret, kan hända att vi tar bort det efter ett tag och köper en glasdörr till duschen istället. Men jag gillar det svarta! Och Dimman gillar det svartvita eftersom det är hans fotbollslags färger...

image221
Köket! Litet men naggande gott... Blev väldigt vitt med det kaklet, men det var det svåraste att välja, tycker jag. Passar bäst med rostfritt och valnöt, som bänkskivorna ska vara. Förhoppningsvis har dom bytt till det innan vi flyttar iallafall. Det är svårt att tröttna på vitt också, även om vi hade älskat grönt eller brunt eller vilken färg som helst, hade vi nog tröttnat till slut. Och en köksö, det är nåt nytt för mig. Att ha, alltså.

 Gästrum. Till vänster om garderoberna ska bäddsoffan stå. Sen får det inte plats något mer, typ.
 Hallen med spegeldörr till klädkammaren. Fint golv :)
Sovrummet. Finns inte så mycket intressant därinne förutom balkongdörren till uteplatsen!

Köpt TV!

Efter en lååång dag har vi äntligen beställt TVar, eller hur man nu säger TV i plural.
Varit runt överallt och förhandlat och grejat. Till slut blev det ändå Elgiganten i Sisjön som gav oss överlägset bäst pris. Säljaren kanske var lite seg innan stängningsdags och gav oss ett pangpris vi inte kunde motstå!
Så dessa kommer stå i den nya lägenheten, den till vänster, 32", i sovrummet och den till höger, 40", i vardagsrummet.


Lägenheten

Vi var och kollade igår, och allt är nästan färdigt! I badrummet finns nästan allt som ska finnas, men det är så litet... Blir lite besviken, men men. Vad ska man göra? Finns dom som har det värre. Kaklet blev bra iallafall! Äntligen vit fog också. Och kaklet i köket blev också bra, var rädd att det skulle bli helt fel, men blev nöjd ändå. Ska försöka ta lite bilder därifrån idag, men det är nog låst. Åh vad jag längtar tills vi flyttar! Våra möbler har kommit till MIO också, det är bara att hämta!
Nu ska vi åka till stan, måste beställa två TV så vi får dom i tid. Kanske shoppa lite också :) Har sett så många fina saker jag vill ha! Update lite senare. Ha det bra!

God morgon?

Klockan är ju lite mer än God Morgon, men för mig är det gryning, ungefär. Så skönt att slippa ställa klockan och gå upp klockan tio, det är alldeles för tidigt för mig! Elva passar bättre. Dimman har kommit på den ultimata kaffedoseringen nu också, så nu får jag supergott kaffe varje morgon. Lyx!

Mår riktigt bra nuförtiden. Psykiskt, alltså. Nu låter jag som värsta freaket, men jag är inte sjuk i huvudet annars. Bara lite knäpp.
Som igår kväll efter jobbet. Helt plötsligt kände jag på pulsen och det kändes väldigt ovant. Tror inte jag har känt hur hjärtat slår på flera dagar! Framgång. Men jag tror att jag till slut måste fatta att det spelar ingen roll om jag känner på hjärtat; slutar det av någon anledning att slå kommer jag ramla ihop innan jag fått upp pekfingret på halsen.

Plus att tiden framför mig bara är fylld av roliga saker att se fram emot. Eller nästan, iallafall. Lite jobb här och där, men ganska mycket ledigt också! Och jul! Jag älskar jul! Stämningen, traditionerna, maten, klapparna, träffa släkten, äta godis och så vidare. Måste komma på vad jag ska köpa till alla bara.

Grattis Maria!

Idag fyller Maria 25! Vad vuxet :) Grattis till henne! Ja må hon leva... !

Sjuk kille!



... varför?

Idol-Margareta

Jag kan verkligen inte sluta snooza! Gjorde det i säkert 45 minuter imorse. Så sjukt segt idag.
Har drömt mycket konstiga saker på sistone också.
Häromnatten hade jag smitit in bland Idol-deltagarna och skulle precis uppträda för juryn i något slott men kunde inte ta en ton! Idol-Margareta, hette jag. Hehe.
Det är roligt med drömmar, det kan bli så sjukt ibland att man inte fattar hur man kan ha sån fantasi! Har klarat mig ganska bra undan mardrömmar, drömmer mest saker som är helt overkliga. Som när jag var ute och rastade min mussla i ett koppel, hela världen var grön. Det var lite konstigt.

Nej, dags för lite mysfrukost, en gigantisk kopp te är precis vad jag vill ha just nu. Och kesomackor. 

H&M partykatalog

Fick ju en sån igår, och det fanns några saker jag skulle vilja ha. Måste ju ha lite fler klänningar, skandal egentligen att jag har så få!
Fanns också ett par kuvertväskor jag kan tänka mig.. Mmm! Finns en fin på Lindex också, såg jag i ett fönster häromdagen! Måste. Ut. Och. Shoppa!

Scrapbooking någon?

Jag är sugen på att scrappa! Det är så roligt att fixa sina foton och göra lite roligare fotoböcker än dom vanliga... Ska försöka få in lite bilder på det jag har gjort hittills. Men kort är nästan roligare! Jag gjorde ett dopkort till vårat gudbarn men glömde att ta kort på det. Blev ganska nöjd faktiskt! Någon mer som gillar att scrappa?

Livsglädje!

Så här är det alltid. Jag oroar mig på ALLVAR att det är något allvarligt fel på mig. Letar symtom, läser på Vårdguiden och javisst, visst stämmer det in! Sedan börjar jag slå bort tanken, för att lugna mig lite. Säkert inga problem. Men sedan kommer tvivlet, och gnager sig in i hjärnan på mig. Men tänk om...? Tänk om jag inte ens finns om ett par år. Tänk om det är obotlig cancer som långsamt äter upp mig. Jag sitter och är förbannad på att jag inte kommer få uppleva saker som jag sitter och planerar!
Men sen blir jag trött på mig själv, förstår ju att oddsen är på min sida när det gäller dödliga sjukdomar. So far, iallafall. Men tvivlet finns kvar.
TILLS jag går till läkaren. Som jag precis gjort. Hrm.

- Ingen cancertumör. Däremot en lymfkörtel som inte går ner till normal storlek eller muskelfäste som svullnat eller en har en knuta. Trodde han. Inget farligt sa han.
- Inga vaxproppar. Hmm varför så ont i öronen? Don't know.
- Däremot hade jag polyper i näsan som antagligen gjorde att det tryckte i huvudet eftersom det var så svullet, men det är inget farligt. Får jag konstant nästäppa kan det opereras.
- Huvudvärken var antagligen spänningshuvudvärk, kanske är nacken så spänd av att det gör ont i knölen och ger mig huvudvärk.

Det var det han sa. Och jag känner mig ju otroligt lättad såklart. Vad är några polyper jämfört med en tumör!? Plötsligt får jag en sån livslust som är svår att fatta. Som att jag varit dömd till döden och helt plötsligt frias. Jag vill resa, flygresor är ingen match längre! Jag kan göra allt!

Men jag har läst om detta. Det är just detta som utmärker hypokondriker. Efter läkarbesök känns allt hoppfullt, men snart kommer det något annat som man oroas över. Och ju längre tiden går, desto kortare tid kommer det gå mellan de olika "sjukdomarna" och kortare tid av glädje över ett bra besked.
Låter inte bra.
Men just nu mår jag super!

Rädd igen.

Nu är den jävla oron här igen. Jag har en knöl i nacken, stenhård och den har varit där i över ett år och den gör ont. En tumör tänker jag då. Gud vad jag är rädd för det.
Ska iallafall upp tidigt imorn och gå till doktorn. Passar nog på att fråga om huvudvärken, bihålorna och vaxproppen samtidigt.
Klockan är ställd på 8.

Tråååk

Det är så tråkigt att packa, jag önskar bara att det var över. Hur mycket man än packar ner finns det ju lika mycket kvar! Det tar ju aldrig slut!
I helgen kommer svärföräldrarna med, och hjälper till. Dom kommer bli chockade över hur det ser ut här hemma :)
Men flyttar man, så flyttar man!

Jag blir galen!

Nu har dom gjort fel igen!
Jag blir skogstokig snart... Förra veckan var det fel bänkskiva, idag såg vi att det var fel fog mellan kaklet i badrummet! Det ska vara kritvitt och nu hade dom gjort med grått... Ser ut som en skoltoalett då, tycker jag. Jaja, vi pratade med en kille där som sa att dom ska skrapa av det och göra om...
Får väl se hur det blir.
Jag är INTE glad.

Äntligen gott kaffe!


Har druckit något billigt märke för att det
var typ två för 15... Två paket alltså.
Men nu köpte vi som vanligt Gevalia
och vilken skillnad det är! Ska aldrig
mer köpa något blaskigt lågprismärke!
Mmm härligt att dricka morgonkaffe!
Speciellt när det snöar för första
gången i år ute!
Guten morgen alles!













Så flygrädd

Det går ett program på TV nu vid denna tiden på måndagar, "Mayday" heter det och handlar om flygplansolyckor. I dom flesta programmen kraschar planen och alla dör.
Fy fan.

Jag hatar att flyga. Har inte alltid gjort det men nu får jag nästan panik bara jag tänker på att sätta mig i ett plan! Jag har ändå flugit en del som orädd; Spanien, Thailand, USA m.fl. Men efter att jag var med om en krock har det datts en del griller i skallen på mig. Är rädd för det mesta. Men just flygning ger mig psykbryt. Vid starten och speciellt landningen blir jag så rädd att jag tror att hjärtat bara ska stanna och mina händer skakar och blir helt blöta och jag kan knappt andas! Hatar det. Vill ju resa och se massa andra delar av världen! Men detta hindrar  mig. Det dummaste är att de senaste gångerna jag flugit har varit med Dimman ner till Grekland, och nu har jag smittat av mig till honom också! Inte bra alls. Man ska ju påverka varandra på ett positivt sätt!

Önskar verkligen att detta ska gå över. Antar att det är mitt kontrollbehov som spökar, att jag vet att om det skulle hända något i luften har jag inte en chans att styra vad som händer, och en krasch från 10 000 meter är det nog få som klarar med livet i behåll. Och det är ju därför folk tycker jag ska slappna av. För man kan ju inte styra vad som händer däruppe.
Dör du så dör du, verkar de resonera.
Ånej, inte så länge jag har nåt att säga till om! Så därför undviker jag helt enkelt att flyga. Snacka om förträngning. Borde kanske möta problemet öga mot öga. Men jag vågar inte.
Så nästa år ska vi åka bil i tre dagar ner till Grekland. Det är ju ändå så fint längs vägen.

Snart Jul på Liseberg!

image218

När julgranen är uppe på Lisebergstornet, då vet man att det är dags att börja köpa julklappar :)

Solnedgång på motorvägen

         
Denna vackra solnedgång fick vi uppleva på hemvägen, precis vid Vättern. Jättefin!

Singstarkväll i bilder!

image214
Emelie & Henrik
image215
Jag & brorsan

Måste bara säga att jag äntligen lyckades spöa honom på "Total eclipse of the heart"! Lycka!

Vad stor skillnad smink gör!

Kolla här, en fixad Eva Longoria och en naturlig. Stor skillnad! Nu menar jag inget illa om att folk är fula utan smink, men man måste ju erkänna att smink kan ju göra det bästa av folks ansikten. Eva är ju söt utan också! Men det är ju därför det skulle vara roligt att jobba med.Det är som en tom duk man kan måla på, framhäva eller dölja och ta fram det bästa i en person. Evas ögon är ju till exempel to die for, tycker jag.
Plus att det är roligt att visa killar bilder på osminkade kändisar, dom blir alltid så förvånade. "Vaa? Är det hon??", haha!

image212 image213

Dessutom...

 
... Hur i hela --- kunde Christoffer åka ut ur Idol!? Och före Mattias?
Helt osannolikt. Han är ju GRYM!

Home sweet home

Äntligen är man hemma igen.
Inte för att vi inte har haft det bra i Katrineholm, för det har vi. Men allt går ju så jäkla snabbt! Känns som att vi inte varit lediga alls, och så måste vi till jobbet imorgon. Segt.
Helgen har varit händelserik iallfall, även om vi tillbringat totalt åtta timmar i bilen.

10.00 åker vi till Katrineholm, käkar, handlar, dricker, röker vattenpipa, sjunger, går ut, dansar och äter. Idag gick vi bara upp, åkte till grillen och åt frukost, åkte hem, tog en sväng förbi Norrköping och kollade på Dimmans födelsestad, och sedan direkt hem till mamma och pappa för att fira Fars Dag. Äter pizza, dricker, sjunger, spelar, ger present, diskuterar. Nu hemma igen.
När ska vi hinna vila? Nu, antagligen.


Glasen vi köpte till pappa i Fars Dag-present. Uppskattat!

Provsvar

Ringde Reproduktionskliniken (långt ord...) på Sahlgrenska nyss, för att kolla varför jag har fått en kallelse dit den 20e. Var lite orolig att provsvaren var avvikande på något sätt eftersom dom sa att vi inte skulle komma tillbaka. Men hon sa att det var ett vanligt återbesök, vi ska få veta svaren på proverna och se hur vi ska gå vidare efter detta.
Det kan ju fortfarande vara så att nåt är fel, men det är ju ingen idé att gå och oroa sig för det i två veckor nu. Vi får se helt enkelt.
Dags att tömma tvättmaskinen.

Jag blir så förbannad!

Jävla skit!
Blir så trött på den tjejen som har som jobb att hjälpa oss med lägenheten! Helt värdelös är hon!
Hon jobber på Myresjökök och är kass. Det börjar med att vi kommer dit för att välja kök, förväntansfulla och har ingen aning om hur detta ska gå till. Hon är helt ointresserad, ohjälpsam och dryg.
Det är inte svårt. Det är hennes jobb. Vi vill ha standardkök, förutom på en punkt. Vi vill ha valnötsbänkskiva istället för grå. I badrummet också. "Javisst", säger hon. Inte helt komplicerat.
Papprena blir hemskickade för att vi ska skriva på, men då ser jag att det står att bänkskivan är grå. Skickar tillbaka och ringer och säger att hon skrivit fel.
Får tillbaka papprena efter ett par dagar och skriver på, men ser att det fortfarande är grå bänkskiva i badrummet. Ringer igen, säger att det är fel och efter en vecka får vi papper som det står rätt på.
Men igår. IGÅR.

Vi var och kollade på lägenheten, en snäll snickare släppte in oss för att vi skulle se inuti.
Och W T F!!!
Den jävla helvetesbänkskivan är GRÅ! Och monterad! Jag trodde jag skulle flippa totalt och slå in skåpen med slipmaskinen, jag blev så jävla förbannad!

Och nu sitter jag och ringer, och ringer, men ingen som svarar...

Önskan

Önskar att jag kunde sminka såhär. Ska nog ta och gå den där utbildningen ändå. Nångång.


Nej, nu får jag ta och äta frukost. har varit uppe tre timmar och bara druckit te! Inte bra. Sedan; städa! Jippi!

Under konstruktion

Pillar lite.
Kan bli katastrof.

Avril är skräp!

Blir så trött på vissa människor. Just nu är det en video med Avril Lavigne på tv, och jag stör mig så fruktansvärt mycket på henne!
Sjunger dåligt, är töntig och tror hon är snyggast i världen. Fel fel fel!
Vem lyssnar på sådan skit?
Försöker vara "punk" men blir värre
lollipoptralla än typ Britney.
Gaaaaaarhhhg!

And what's up med den rosa Vanishfläcken
 i skallen?

Okristligt tidigt

Ja fy fan. Satt och dividerade med mig själv för en stund sedan efter att ha lämnat av Dimman om jag skulle somna om ett par timmar till, eller sitta och njuta av soluppgången med en stor kopp te och bli trött och grinig senare ikväll. Jag valde det senare.
Så här sitter jag nu, framför Morrongänget med en stor kopp grönt nej vad säger jag, svart Earl Grey med tre nej vad säger jag, fyra sockerbitar. Blev nästan en massa ljug där.
Iallafall; hade jag somnat nu så hade det blivit stressigt sedan, med en massa saker som ska göras. Har tvättid och måste tvätta en massa täcken och lakan, måste diska, packa, raka benen, städa och köpa Fars-Dagpresent.

åhh...
Är så trött. Redan.

Hundsugen

Ändå sedan Dimmans föräldrar hittade en liten hundvalp har han pratat om att han vill ha en hund. Helst av allt skulle jag vilja ha en ganska stor hund, typ svart labrador eller liknande. Men jag är ju lite allergisk och det är väl  ingen bra kombo så enda lösningen skulle isåfall vara en kinesisk nakenhund (nej tack) eller en bison frisé. Den är ju lite fulsöt sådär. Men kommer nog inte bli något eftersom vi inte skulle kunna ha den någonstans när vi jobbar eller åker på semester. Men mysigt skulle det vara!


Börjar bröllopsplanera!

Det är iallafall en sak som är bra. Keeps my mind busy.
Köpte en helt gigantisk bröllopstidning igår, och hjärnan börjar ju redan planera. Nästa sommar blir det förmodligen bröllop! Hinner kanske få en två, tre missfall innan dess, men nog ska det gå!

Har lite idéer om det mesta. Roligt att gå och tänka på på jobbet, inte så mycket annat som stimulerar där. Som igår, på varje balans när jag hade tid över skissade jag på gästlistan. Det ser dyrt ut.
Funderar över inbjudningskort och klänning. Roliga funderingar!

Greklandsbröllop 26 juli 2008.
Sverigebröllop 9 augusti 2009? Way ahead.
Massa, massa planer. Behöver något annat att fokusera på just nu. Tips?

Upp å ner

Nu händer allt så snabbt. Katrineholm i helgen och hinner nog inte ens att blinka. Märkeskläderoutlet, Singstar och utgång, på söndag bilfärd hem i fyra timmar och Fars Dagmiddag. Sedan en vecka med febril packning och städning, sedan kommer Dimmans föräldrar och sen flyttar vi! Wiee!
Känns som att humöret inte riktigt hänger med.
Ena stunden känns allt hur bra som helst och nästa deppar jag ihop totalt och vill bara stampa i marken och skrika det här kommer aldrig att gå! Men sedan känns det bara fint igen. Nu är det bra.
Stinker falukorv, bara. Men det kan jag leva med.

Äntligen vinter

Nu har vi äntligen fått bytt vinterdäck! Tur att det fanns tid idag, för annars hade jag fått åka själv imorgon och göra det... Ingen hit. Plus att vi ska åka till Katrineholm i helgen där det är snöigt och kallt! Nu är jag nöjd.

Vill börja köpa julklappar nu! Får börja skriva lite listor, hehe. Vill pynta också. Men det kan jag ju inte göra förrän vi har flyttat. Och idag är det exakt tre veckor kvar till inflyttningsdatum! Tjohoo!


Sugen på utbildning

Jag känner ett stort behov av att lära mig någonting. Jag vill utbilda mig! Iallafall gå någon kurs, eller liknande. Önskar att jag vann fem miljoner kronor, hade sökt till något direkt! Det blir ju lite jobbigt att hoppa av jobbet på Volvo och börja leva på studiebidrag när man har miljonlån. Vill verkligen inte ta studielån.
Funderar på att om jag nu blir mammaledig någon gång, ska jag nog försöka ta och synka det med någon kurs. Men vad ska man välja? Det finns så mycket jag skulle kunna tänka mig.
- Make-upartist / Sminkös.
- Barnmorska. Läkare egentligen men klarar nog inte av det.
- Inredningsarkitekt.
- Mäklare.

Om inget av det ovanstående går i uppfyllelse så går det bra med vilket kontorsjobb som helst! Bara jag får ha mina egna kläder!

Info om lägenheten

Japp, jag ska alldeles strax iväg för att gå på ett möte om lägenheten. Får gå själv eftersom Dimman var tvungen att åka till jobbet, och jag ska ju ändå på grekiskan snart... Kommer antagligen komma lite sent, men men. Börjar tröttna lite på läraren vi har så det gör inte så mycket.
Kommer öva mycket mer när Dimmans föräldrar kommer hit!

Gjort läxan till slut iallafall. Inte så lätt som man trodde i början! Finns ju sjuhundra varianter på varje ord och hur i hela friden ska man kunna komma iåg konjuntiv och ackusativobjekt från skoltiden!? Jag gör det inte, iallafall.
Jag kan svära och säga "jag förstår inte". Det kanske räcker?

Räknar pengar

Ja har man inget att sysselsätta sig med kan man ju alltid räkna sina sparpengar! Vi har lagt alla mynt i ett par CocaColaflaskor ganska länge nu, alla tior i en och resten av mynten i en. Det tog ett tag att räkna, kollade på Deserate Housewives samtidigt, men till slut kom resultatet... Ta-daa!
4200 kr i tior och 715 kr i femmor och enkronor!   
Inte så pjåkigt tycker jag. Vårat mål var, för cirka ett år sedan, att kunna köpa en TV till sovrummet med mynten när vi flyttar, och det har vi ju i stort sett klarat! Den Dimman har valt ut kostar väl runt där, lite mer kanske. Grymt!

Sen middag

Det blev inte middag förrän för en liten stund sedan... Dimman var ju iväg och tränade så han var inte direkt hungrig. Det blev iallafall pastarör med tomat-och tacoköttfärs. Lite rester från tacosen igår :) Mycket gott blev det! En av hans många favoriter. Så här såg det ut ungefär, med samma uppläggning och allt :)
Imorgon är det ju grekiska igen, och som vanligt har jag inte gjort läxan än. Ska ta tag i den nu tänkte jag.
Ska på information om våra värmepumpar imorgon så jag blir lite sen till grekiskan...

Älska Göteborg

image207

Man måste ju bara älska Göteborg! Så vacker stad så man blir tårögd...

Vårat nya kök

Nästan, nästan färdigt nu! Dimman smög in när jobbarna var där och fotade lite. Dom höll på med golvet i badrummet också. Längtar så mycket tills vi flyttar! Men vill helst slippa att packa... Allt är så jäkla rörigt just nu. Men men. Flyttdagen kommer vara förbi så snabbt när vi väl är där! Dimman ska ju snart till fotbollen så jag får väl ta och rensa lite här. Och diska. Och ta ett skönt bad :)

Nya stövlar - äntligen

Fick äntligen tag på ett par stövlar jag kunde leva med. Har ju letat röven av mig efter de perfekta skorna! Har dom inte varit för spetsiga så är de för runda, för låg eller för hög klack och så vidare. Men nu! Nu är dom i min ägo. Lagom på alla sätt! Bekväma, i läder och snygga.

Kräftor är gott

image200
       
Var ju våran 3-årsdag i torsdags... Vi begav oss till Feskekyrkan och köpte lite smått och gott! Sedan vräkte vi i oss det :) Drack samma vin som på våran första dejt och myste.

God morgon

Nu har jag äntligen gått upp! Blir bara segare och segare att vakna på morgnarna. Men men. Nu känns det som att vi har varit lediga hur länge som helst! Fyra dagar som har varit helt undebara!
I fredags var vi hos Maria och Kristian på pokerkväll, det var trevligt även om det inte gick så bra... Åkte och tittade på Syster som spelade Crawford Cup hela natten, träffade även hennes nya pojkvän! Han verkar väldigt trevlig.

Igår var det panikstädning när vi plötsligt bestämde att Nico och Daniella skulle komma hit! Var bara att slänga in allt vi har och äger i de två andra rummen och försöka stänga dörrarna. Åkte först till Kungsmässan och kollade lite, svängde förbi Freeport också där jag fick shoppat lite. Några underlägg till bordet, en namnskylt till gudbarnet, och några skålar från Ittala :)
Sedan blev det tacokväll och drinkar! Mycket trevligt.
Nu är det dags för frukost.


Wohoo, H&M vårkatalog


Åh, den här kan man ju bläddra i ett tag. Finns en hel del att gilla, tycker jag. Mycket mer än i höstkatalogen som tyvärr blev en besvikelse, måste jag säga. Denna gången, i snabbgenombläddringen, har jag redan hittat ett par favoriter. Den får följa med mig till sängen nu!

Nu blev det natten...

Idag blev en riktigt lyckad dag, till slut. Var riktigt grinig ett tag när vi inte fick tag på mat tillräckligt snabbt, haha! Men det löste sig snabbt och sedan var det bara att njuta av dagen!
Ätit massa gott så nu ligger vi och degar i soffan. Eller ja, Dimman sover redan, han somnade direkt efter Heroes. Men jag sitter här, uttråkad och inte alls trött.

Imorgon blir en till rolig dag! Ska spela poker, kolla lägenheten, titta på Syster när hon spelar fotboll hela natten...

Cavalli är ju bra!

Verkar som att det bara är jag som tycker att det är en hyfsat bra kollektion som han dragit ihop. Många som verkar tveksamma till just detta samarbetet har jag märkt. Nästbästa enligt mig, efter Stellas. Jag menar, Viktor och Rolf?! Skräp rätt igenom om du frågar mig.
 Gillar ju saker som glimmar och eftersom det finns en akut brist på glamour i mitt liv så kanske det är just därför jag tycker om detta samarbetet.
Just leopardmönstrat känns inte helt hett just nu tycker jag, men om ett par år kommer det antagligen vara snyggt igen. Och den zebrarandiga klänningen gillar jag. Och den guldiga är jättefin! Men skulle man köpa den får den nog hänga in sig i garderoben ett par år innan man kan använda den, för att slippa springa på femton likadana inom en kilometers avstånd.

Mer glamour åt folket! (mig iallafall)

3 år idag!

Idag har jag och hjärtat varit ihop i tre år! Tiden går väldigt snabbt ibland. Men det kan också kännas som att vi varit ihop i tio år ibland... på ett bra sätt!
På agendan för idag står;
- Åka till Ikea :)
- Köpa massa kräftor i Feskekyrkan
- Handla lite gott, typ vin, brieost, choklad, glass och julmust!
- Mysa som bara den. Är ju lediga idag så vi kan bara slappna av och slappa!

image199
Älskar dig

RSS 2.0