Coffee, tea, me?

Nu är det dags för en morgonkopp. Min mage fick inte sin dagliga dos av koffein igår, och vips så strejkar den. Det är VARMT idag, hade hoppats kunna åka till havet, men vi får väl se vad vi hinner. Frukost på framsidan när termometern visar 24 grader i skuggan är ju inte helt fel :)


Apelsintema

Har varit ute efter ännu en färg till badrummet, tröttnade ganska snabbt på rött. Får plocka fram dom handdukarna till jul igen! Men kom iallafall fram till att med ett vitt och grått badrum så passar ORANGE perfekt! Det låter kanske inte så snyggt, men det är det :) Tycker jag iallafall.
Sist på Ikea blev det nya handdukar, badrumsmatta, plastblommor, ljus och lite annat i orange!
Ska ta lite bilder imorgon tänkte jag.

Hemska förlossningar

Har fördrivit min sista torsdag på jobbet med att läsa förlossningsberättelser... Herrejeeezus, nu är jag rädd!
Visst, ut ska den och du glömmer allt direkt efteråt och bla bla, men den där delen om "sådan outhärdlig smärta att man inte förstår hur man ska överleva" känns ganska obligatorisk. Fy fan.

Kan man liksom inte hoppa över den delen?

Åh herregud...

...vad tiden går snabbt! Jag hinner inte med! 28 maj, om några dagar är det juni... Stressad!

Och tänk, om bara några dagar så får Anna sin lilla bebis! Eller lilla och lilla, den blir nog inte för liten iallafall :) Längtar så efter det! Och tänk vad bra, då kan hon berätta om alla smaskiga detaljer som man INTE får höra av sin barnmorska eller någon bekant... Jag vill veta ALLT!

Bättre dag än igår

Som tur är vaknade jag utan smärta imorse. Lite fundersam över vad det kan ha varit bara. Men men. Dimman smekte mig på armen inatt så jag vaknade bara för att kolla att jag levde och mådde bra, haha :)
Men är ledig från jobbet idag, bryr mig inte om att det inte är långt tills jag går på havandeskapspenning. Bara bebisen mår bra. Och jag med!

Ska försöka få lite fixat här hemma idag,  städa ordentligt till exempel. Och kanske hämta ut min bebisbox från Babyhörnan! Börjar få lite småpanik nu. Har ju inte mycket fixat egentligen för bebis! Bara vagnen som stått här hemma ett tag och samlat damm. Men måste fixa en massa andra saker på två månader!

Aj aj aj

Nu har jag ont i magen igen. Men slits mellan att åka in och kolla det och att gå och lägga mig. Jag överreagerar säkert men man vill ju inte riskera något. Jaja... Jag får åka in imorgon ifall det fortsätter.
Ska lägga mig och läsa Glamour tills jag somnar. Dimman har redan slocknat här bredvid.
Önskar att det kunde bli imorgon lite snabbare...

Orkar inte...

Blä. Idag är en crapdag.
Har sovit mååånga timmar men inte är man piggare för det. Ska åka och köpa lite kakao och trösta mig med att göra chokladbollar, tror jag. Hoppas maten blir bra också. Ska göra en ny variant av kycklingfiléer med den nya smaken på lättcremefraiche, senap, honung och dragon tror jag det var. Men det blir väl skit det med.

Nä usch... Ska inte vara så negativ. Har haft en bra helg iallafall. Hade skitkul i lördags, åkte tidigt och var hemma sent :) Och i söndags var det slappt på dagen och hem till mamma och pappa och grillade och hade trevligt. Ansiktsbehandlingspresentkortet var uppskattat av mamma :) Ska nog följa med henne och göra en själv också...

Tur att bebis sparkar så mycket, annars hade jag väl mått dåligt över det med. Nej nu ska jag gå och rycka upp mig.


Shoppinglördag!

Ska idag till några kompisar i Kungälv och grilla och kolla schlager! Det ska bli så kul :) Men innan dess måste jag bara till stan... Vare sig jag får med mig någon eller inte!
Är så sugen på en massa saker, både i klädväg och till lägenheten. Det är så mycket som måste fixas. Skötbord har vi inget, inget barnrum, ingen bra förvaring osv, osv.
Nä, det får bli stan. Bara sminka mig lite först.

Vecka 30 idag!

Det är SJUKT!
Går så himla snabbt. Bara tio veckor kvar nu!

Akutbesök

Usch och fy...
Igår var ingen rolig dag. För det första, att gå upp 06.30 var ingen höjdare. Sedan var det blodprovsdags, och det tog ett par stick innan hon träffade rätt! Aj! Sedan tappade jag pappret jag skulle hålla emot stickhålet och blödde ner hela stolen och armstödet... Tur att jag tål att se blod!
Sedan var det föräldragrupp vilket var roligt! Men hade ont i magen under hela träffen, och sedan tyckte barnmorskan att vi skulle åka till akuten. Ifall det skulle vara något med moderkakan kunde det vara allvarligt.
Så vi åkte till akuten istället för att åka hem och sova. Satt i tre timmar innan vi fick veta att allt såg bra ut. Och så fick vi ju se bebis! Det var värt det bara så man kunde se den flaxa omkring därinne :)
Som en dinosaurie, tyckte Dimman.

Hann hem fem minuter innan det var dags att åka till jobbet... Som tur var gick dagen snabbt och inatt har jag sovit gott och lääänge...

Svälter!

Ligger i sängen nu. Redan. Var liksom ingen idé att vara uppe om man ändå inte får äta! Är så törstig så det är inte klokt!
Känner på min lilla vilde i magen... Det är verkligen helt ofattbart. Swoosch, där åkte ett knä förbi, och där var en arm! Så häftigt.

Usch vilken ångest jag har nu. Ska gå upp om fem timmar...

MVC-rapport

Nu är vi hemma igen från barnmorskan, passade på att handla på Ica Maxi också, det är den bästa affären :) Så nu har jag massor med nyskivad salami hemma, mmm!
Var riktigt förbannad igår då jag inte hittade några byxor alls att ha på mig, så idag hade jag inte direkt höga förväntningar när jag stegade in på Lindex. Men jag hittade dom! Ett par mammajeans, som var snygga och SKÖNA! Jippi! Slipper jag känna mig som en lodis när jag går till jobbet varvat i två par byxor.
Besöket hos barnmorskan gick bra, hon verkade lugn och då är väl jag lugn.
Bebisens hjärtslag låg på 140 för andra gången, tror att det betyder kille enligt myten :) Mitt SF mått, alltså livmoderns mått, låg nu på 27. 4 cm mer än sist, på cirka 3,5 vecka. Det är nog okej, men det låg liiite under min kurva. Så får hoppas att den växer till sig nu. Undrade lite hur det får plats en 35 cm bebis därinne, men som hon sa; Alla får ju inte lika stora bebisar, du kanske får en på 2,8 kg?
Fick lite skäll att jag inte hade kontaktat någon igår när jag hade så onda förvärkar, men lovade att ringa om det skulle hända igen. För säkerhets skull ska man ju kolla upp det, inte roligt att få en bebis i vecka 29!

Usch, måste gå upp JÄTTEtidigt imorgon. Hade alldeles för lågt blodvärde så ska göra en blodutredning imorgon 7.45!! På fastande mage, dessutom. Får inte äta eller dricka efter klockan åtta ikväll... Herregud hur kommer det gå. Äter ju minst två gånger på jobbet efter 8, plus när jag kommer hem! Men men. Det är ju föräldragrupp efteråt så det blir nog kul!

Idag blir det förhoppningsvis lite lugnare på jobbet. I mina nya byxor kan det ju bara bli en bra dag :)

Barnmorskebesök

Nu är det snart dags att åka till barnmorskan. Efter gårdagen som var full med vad jag tror vad förvärkar ska det bli skönt att veta att bebis mår bra.
Men vi gick upp okristligt tidigt idag tycker jag :)

Scrapkort

Inte skräp, utan scrap! Ska försöka gå en kurs innan bebis kommer, fast denna gången med inriktning på hur man gör kort. Hoppas jag har tid att scrappa lite när jag är hemma om nio dagar :D
Detta kortet gjorde jag till min mamma när hon fyllde år iallafall. Finna en del att jobba på kan jag tänka mig, men hon blev glad!

image308

Tuesday!

Usch vilken seg dag det var igår. Var jättesegt på jobbet och hade ont när jag gick därifrån vilket tar typ 15-20 minuter... Hur glad blev jag på en skala när jag såg vid utgången att jag glömt jobbtelefonen i fickan :(
Det var bara att stappla sig tillbaka genom hela fabriken och lite till och lämna tillbaka den. Suck och stön. Kan man skylla på gravidhjärna? Skönt att komma hem och sova kan jag säga!

Idag blir det god mat, till skillnad från igår när det blev grillkorv med bröd :) Det var iof också gott, men jaja, iallafall. Bakad potatis med stekta fläskkotletter och champinjonsås. Mmm!
Ska försöka lura med mig Dimman till Backaplan nu också, är i desperat behov av sköna byxor! Och en jeansjacka! Och en massa annat, haha! Får se hur det går...

... och gravidklädd igen.



Fast denna gång på dopet! Gud vad tråkiga saker man har att välja mellan... Nä, det blir att åka och shoppa snart, det var ju evigheter sedan! Jobbar fyra dagar veckan som kommer, sen har jag tre dagar på mig :)

Bara 10 dagar kvar att jobba!!

Gravidklädd

I lördags på musikalen såg jag ut så här... Inte så roligt att klä på sig nuförtiden.                                                  
Det är inte direkt mycket i garderoben som passar.
Idag innan dopet fick jag lite halvpanik och skrek till Dimman om vilken val jag var
och inte hade nåt att ha på mig, haha!

Inköp till bebisen



Köpte den här söta bodyn till bebis häromdagen.
Synd att den inte kommer innan fotbolls-EM, men den får vara på till OS istället :) Vi får se om Dimman hinner skaffa en vit-blå innan dess...

Snart Desperate...

Nu är dopet över, efter många om och men. Stackars, stackars lilla tjejen... Hon grät som jag aldrig har hört en bebis gråta förut, var helt panikslagen och fick knappt luft! Var inte långt ifrån att slita med henne därifrån :)
Men sen efteråt var det lugnt, som tur var. Men det lär ta ett tag innan hon vill titta åt en gammal gubbe med långt skägg igen!
Sedan gick vi på grekisk restaurang och åt. Massor, såklart... Var riktigt gott! Var mätt när vi kom hem men ändå åt jag ananaspaj. För bebisens skull då.

Ska ta och kolla på det sista Desperate Housewivesavsnittet vi har. Spännande :)

Sköna lördag

Var tog sommaren vägen? Såg precis ett par här utanför med varsin mössa och med vantar i handen... Hmm.
Shit vilken lång dag det var igår. På morgonen var det kaffe och fika med grannarna, sedan planterade jag min första blomma ever! Den blev fin tycker jag, en clematis som är tänkt att det ska slingra sig upp för pålen som står här utanför.
Sedan var det dags att bege sig till Torslanda och hem till min gudfar och åt supergod smörgårtårta! Som jag längtat efter just smörgåstårta... Mmm :) Sen kollade vi på deras dotters konfirmationsmusikal i Torslandahallen, var beredd på en och en halv timmes tortyr, men blev glatt överraskad! Alla som var med var grymma! Vissa kommer gå långt om dom fortsätter sjunga. Lite jobbigt att sitta på en hård träbänk med tajta mammabyxor och sammandragningar, men vad gör man? Kan ju inte direkt bara resa mig och gå.
Åkte vidare till mamma och pappa, grillade och åt massa gott! Och flera stycken grillade bananer med choklad och vaniljglass... Mumma. Till sist åkte vi hem, och gick över till grannarna och chillade lite :)
Mycket trevlig dag!

Snart ska vi iväg och vara gudföräldrar till Dimmans kompis barn. Lite sena som vanligt!

Tomgång

Då var det dags att gå till jobbet igen... Har ju haft en väldigt soft vecka, men på nåt sätt har det behövts. Mår inte helt hundra nu, varken psykiskt eller fysiskt. Men men, det löser sig allt eftersom...

Föreläsningen var bra, men han kom inte med så mycket nytt. Kan vara bra att bli påmind, speciellt killarna, om alla problem som kan uppstå under småbarnsåren, och hur man kan lösa det. Kändes ändå som att vi hade rätt bra koll på allt han sa :)
En sak gör vi dock som man tydligen inte ska göra... Prata ut i sängen, haha! Där ska man tydligen bara göra annat. Men hur naturligt känns det att sätta sig på var sin sida av köksbordet och liksom... "Jadu, nu ska vi prata ut ordentligt...". Nä, sängen duger. Om man pratar problem där så är det ju också där man blir sams. Praktiskt :)

Är ensam hemma nu och lagar lite mat och äter godis. Skönt :) Sen är det bara imorgon kvar på jobbet och sedan är det en fullspäckad helg igen. Gud vad jag ska ta det lugnt när jag är hemma sen! Sova lite då och då, fixa lite hemma och så...
Nu måste jag nog äta lite. Får inte slarva med det. Syns inte på min mage iof om jag nu skulle ha ätit mindre än vanligt! Ska visa bild sen.

Onsdag

Tjoho, vi är ju lediga idag!
Har inte gjort så mycket intressant ändå, än så länge iallafall. Idag ska vi ju på den där föreläsningen. Intressant :)

Har gått igenom ALLA bilder jag hade på den bärbara, snacka om att det behövde rensas! Tog bort mer än 500 bilder... Dags att ta nya då! Och har hjälpt Dimman nu med att fixa massa grekiska låtar till iPoden, så han kan lyssna på nåt när jag inte är hemma...
Stort misstag märker jag nu. Jag får ont i huvudet av sån här musik.

Pigg (?) och kry (?)

Håhåjaja.
Kände mig kass igår så jag var hemma och vilade. Inte helt pigg idag heller, men men. Det var skönt att inte göra någonting alls, faktiskt. Bara slappa och låta tiden gå.

Helgen var riktigt bra, först min kusins fest på lördag, och i söndags var vi på Liseberg med grannarna Daniel och Anna. Det blev en riktig lyckodag, med massa vinster och till och med en stjärnvinst för Dimmans del! På Daim-hjulet! Sen på kvällen var det grillfest för resten av grannarna, dukade långbord på Linda och Jonas gräsmatta och åt sååå gott! Synd att det var söndag och vi var tvungna att avrunda vid halvtolvtiden. Jäkligt trevligt var det iallafall.

Imorgon är vi lediga, då ska vi på tretimmarsföreläsning om relationer och bebisar genom mvc. Ska bli lärorikt! Har hört mycket bra saker om han som håller i det så vi får väl se.
Nu måste jag flytta lite bilder från den bärbara, vill inte riskera att bli av med dom igen!

Vad gör man en lördagsmorgon?

Mmm... En frappé och lite toast att starta dagen med. Och lite katrinplommon, haha! Skönt väder är det också. Har tyvärr börjat få pigmentfläckar, som man kan få som gravid, och ska väl egentligen undvika solen så gott det går. Men det är så svårt att låta bli!

Ska sätta på lite bra musik i köket och njuta nu :)

Glömde nästan ...

Har min nya iPodhögtalare hos mig nu! Den är så fin, så fin... Grymt ljud! Hann inte lyssna så mycket innan jobbet, men den kommer bli välanvänd kan jag säga... Både hemma och till exempel på stranden i sommar!

Äntligen

Det är äntligen helg!
Sista femdagarsveckan på år och dar för mig, bokstavligt talat! Och efter lite extra lediga dagar så är det nu... 15 arbetsdagar kvar innan jag slutar! Herrejesus vad tiden går snabbt. Dom har bestämt på jobbet att jag ska föda och sen komma tillbaka, lägga barnet i en låda bredvid datorerna så ska dom turas om att gunga på den... Hehe, gulligt :)

Imorgon ska vi på födelsedagsfest, det ska ju bli lagom kul att komma på nåt att ha på sig... Som passar OCH är bekvämt. Suck och stön.
Och på söndag ska vi eventuellt till Liseberg! Jippi! Älskar att gå runt därinne, spela lite och helst av allt att åka massa! Men det går ju inte riktigt nu så jag får hålla Dimman sällskap på marken, han är höjdrädd och åker därför på sin höjd farfarsbilarna. Typ. Ska vinna en massa choklad :)
Ska gå med några grannar, hoppas så många som möjligt följer med.

Hemma igen

Äntligen har vi våran bärbara dator hemma igen! Har varit tomt utan den i två och en halv vecka... Betyder väl ännu mer surftid men den är ju så smidig. Man vet inte hur mycket man saknar den förrän den är borta!

Idag envisades jag av någon anlednikng att ha på mig mina vanliga jeans... BAD IDEA!
Resultatet blev ett eviga skärande in i magen, fick dra ner tröjan hela tiden annars skulle mina trosor synas genom den vidöppna gylfen... Aldrig mer! Måste ha mer mammabyxor. Får väl sälja dom på Tradera sedan eller nåt, men man måste ju ha kläder!
Bebisen har rört sig lite mindre än vanligt idag. Kanske var obekvämt under jeansen eller nåt.

Tiden går så snabbt! Imorgon är sista dagen och då jobbar vi ändå en dag mer än "normalt"! Fick veta att vi är lediga två fredagar till, inte helt fel. Det betyder att jag inte har en enda full vecka kvar efter denna! Lyx!

Tjockis

image304


Vilken tjockis jag har blivit! Utan att märka det själv, nästan. Man ser ju inte så mycket här uppifrån... Men från sidan ser det ut som en riktig ölmage, haha!
Bra att den växer. Men det börjar kännas nu... Tungt och svullet om benen. Men roligt att den leker omkring därinne!
Idag går jag in i tredje trimestern, wohoo! 93 dagar kvar. Overkligt.

Shoppingsuuug!

Jag är sjukt sugen på att shoppa just nu. Överallt ser man helt underbara kläder som man bara vill ha direkt! Men, av en uppenbar anledning så går det inte så bra på den fronten just nu... Jag var väldigt naiv i början, märker jag nu.
"Men vadå, det är väl bara att ha sina vanliga kläder? Bara att sätta ett gummiband i dom tajtaste byxorna och sen kan man ha allt som vanligt!"
Ha, yeah right. Kan knappt ha mina vanliga tröjor, de går ungefär till halva magen. Kul. Det enda som fungerar är klänningar, det är fint men inte riktigt väder för det än, och helst inte till jobbet kanske...
Ska ändå bläddra lite i H&M:s senaste katalog.
Det är också lite störande, kan ju inte köpa kläder som "jag ska ha senare"... Även om kilona försvinner kanske dom har omplacerats på kroppen...

It's a beautiful daaay

Vilket underbart väder det är ute!
Kände en enorm lycka förut... Lyckorus! Lite flummigt kanske...
Satt och morgonfikade med grannarna, bebisen sparkade i magen, gosig bebis brevid att titta på, solen sken, jag luktade solkräm, det luktade nyklippt gräs, har färdig god mat i frysen till idag... AHH !!!
Nu måste jag iof gå och diska och plocka undan lite. Men det gör liksom ingenting.
21 dagar kvar att jobba!

Massa tid över

Herregud vad tiden sniglar sig fram idag! Har hur mycket tid över som helst känns det som. Dimman gick upp vid 8-tiden och började med maten, det var bra tycker jag :) Sen vaknade jag kl 9 av att värmepumpskillen kom och skulle fixa pannan. Den ska ju regleras efter utetemperaturen och det visade sig att den stod på -15 grader ute... Inte konstigt att den försöker värma upp golven! Sedan var det in med maten i ugnen medans Dimman gick på promenad och handlade frukt och bullar, och sedan bjöd vi in två grannar på fika. Så mysigt i solen här på framsidan! Kändes som att dom var här i flera timmar, men att vi ändå hade massa tid kvar. Skönt att ha fixat lite här hemma och ringt om våran elräkning och fått klart allt sånt.
Usch, vad segt det kommer vara med våran första femdagarsvecka på tre månader nu...

Dan före jobbdagen

Då var det dags att börja jobba igen... Inte så roligt som att vara ledig, men det går väl an. Har ju bara fyra veckor kvar nu :) Sen börjar det riktiga jobbet...
Har varit fullt upp idag också, har gått till Backaplan och handlat lite mat och kläder, och sen har vi varit på Hornbach och köpt vattenslang med tillbehör. Mycket att tänka på nu när man har gräsmatta! Sen var Dimman och spelade fotboll och jag fick åka och handla IGEN eftersom vi bestämde oss för att grilla med Mitsos och Carolina. Och deras lilla Stella Evelina. Nu är jag sådär äckelmätt, jag har inte ens ätit en godisbit sen middagen fast att det ligger framme i en skål. Konstigt.

Igår blev det lyckat, fixade lite i mammas och pappas trädgård och sedan grillade vi och spelade spel och så. En massa kläm på magen så idag har den bara rullat runt lite i magen och vilat, inte så mycket sparkar. Kommer väl när jag går och lägger mig nu :) Är riktigt trött redan... Dimman har redan däckat (som vanligt) i soffan framför TV:n. Hoppas det inte blir någon vana från hans sida...

Lördag

Lördag. Sista dagen av våran lediga vecka man kan njuta av. Imrogon vet man ju att det är dags för jobb nästa dag... Suck.
Men det har varit skönt!
Nu ska vi snart dra oss ut mot Torslanda, ska fira mamma med lite jobb i trädgården och grillning.

Varför så liten mage?

Även om det syns att jag är gravid ganska så ordentligt nu så kan jag inte sluta oroa mig för mina mage. Den är så liten om man läser om hur stor den "ska" vara vid det här laget! Och folk påminner mig hela tiden... "Va? Vecka 27? Det kan man aldrig tro? Vilken liiiten!" Jo tack, jag vet det.
Om bebisen ska vara 30-35 cm lång, hur fasiken lyckas den knö sig in därinne? En decimeterlång bebis kanske kan få plats, men inte mer! Och att livmodern ska sträcka sig 5-6-7 cm ovanför naveln; min når precis över! Usch, vad det är jobbigt att inte veta om allt är normalt.
I början var jag ju på ultraljud var och varannan vecka och fick bekräftelse på att det var som det skulle. Nu har jag inte sett "den" på nio, tio veckor!
Som tur var har jag ju gått upp i vikt, från 58 via 56 till 64/65! Plus att den rör ju sig och sparkar och har sig hela dagarna! Det är väldigt tur det, annars hade jag väl gått åt av oro.

Jaja, nu har jag fått nojja av mig lite iallafall.

Högtalare till min iPod


Denna lilla godingen ska snart vara i min ägo! Perfekt att bara stoppa i iPoden och lyssna på bra musik vart man än är; i köket när man städar, på stranden till sommaren, på uteplatsen när man grillar. Guld! 1500 har jag hittat den för på El-Giganten, men där finns den bara i svart. Den vita finns vad jag vet bara i Apple store, men får se vilken det blir. Båda är fina och passar bra in här hemma :)

Resumé

Idag har det gått snabbt tycker jag! Tror hela tiden att klockan är typ två, tre timmar mindre än vad den är. Åt ju middag precis! Konstigt det känns att äta en normal middag, en normal dag utan att den är microvärmd :)
Potatismos och ugnsbakad falukorv hade Dimman beställt.

Var med Nicko och Daniella i stan idag, letade efter en TV till dom som dom hittade på Mediamarkt! Perfekt. Tyvärr kunde vi inte äta i stan då Danni blev lite sjuk. Tråkigt, men det kommer ju fler chanser. Och på tal om mat, oh my god vad gott det var igår när vi grillade! Var iväg redan på dagen och köpte mat allihopa, blev kött för ett helt kompani! Och så några specialkryddade, snurriga pommes och proffssallad och Jensen's egna Favoritsås och creme fraicheblandningar... De var nog den godaste middag jag ätit på länge! Tillagad med massa kärlek och vänskap också enligt killarna :)
Sedan utklassning i Pictionary, gissa vilka som vann! Dom som INTE fuskade, hehe :) Var helt slut i kroppen när vi till slut kom hem.

Idag åkte vi förbi den nya godisaffären på Backaplan på väg hem från affären också... Farligt. 3,90/hg.
Inte så konstigt att jag går upp i vikt nuförtiden, med tanke på allt jag äter! Men så är det vecka 27 idag, så det vore väl konstigt annars.

Nu väntar jag bara på att Dimman ska komma hem från grannen... Vet inte vem som utnämde honom till teknikexpert, men på nåt sätt får han bredband att fungera. Sen blir det grillade bananer med mjölkchoklad och vaniljglass och film. Mys :)

100 dagar kvar!

Endast 100 dagar kvar som gravid! Det går väl snabbt... Hoppas jag. Har fått min havandeskapspenning beviljad nu också, så skönt :)

Synd att det regnar, hoppas det spricker upp lite senare. Grillfest i Kungälv idag!

RSS 2.0