Motvilligt pynt

Jaa, då var det första advent. Igen. Och då börjar våra bråk direkt.
Dimman vill ha ALLT! Det ska vara julgardiner, juldukar, massa adventstakar, tomtar överallt, stjärnor i fönstren, svampar i adventstaken... En jäkla massa lull-lull, helt enkelt!
Jag vill helst bara ha en snygg, egengjord adventstake med 4 snygga blockljus och nån stjärna här och där. Och inget mer. Jo, det enda jag gjort är att byta färgtema på toaletten till rött. Och det räcker för mig.

Men för att bevara friden så får vi kompromissa lite, och det blir ju inte heller bra. Då är det ju lite grejer här och där och det blir varken eller. Antingen får man ju köra hårt och ta fram allt man har, eller så kör man på den avskalade stilen utan något rött alls.
Nu blir det mittemellan. Ingen av oss blir nöjd, men ingen blir missnöjd heller. Så kompromissar vi :)

      VS      

Wow vilket 2009!

Shit vad trött man är klockan sju på morgonen egentligen. Borde gå upp då så lilleman får lite rutiner, men försöker alltid få honom att somna om och då äter han oregelbundet och sover halvdåligt istället. Jag är kass. Men vad trött man är.

Igår var det mysigt trots en lite gnällig Georgos. Fixade julstjärna i fönstret, och små ljusslingor i det lilla fönstret vid dörren. Det blev så mysigt! Knappt en månad kvar till jul nu! Och jag säger alltid att jag ska börja med julklapparna i oktober, men har jag ens börjat tänka på det? Nej!
Jaja, det får bli somdet blir. Löser sig alltid på nåt sätt.

Surfade runt efter brudklänningar och fina inbjudningskort och brudbuketter igår, det är så roligt! Ska gå och köpa lite dyra bröllopstidningar i smyg idag, haha!
Men får samtidigt lite ångest över allt som ska hända nästa år. Inte bara som jag ska fixa, men saker som är roliga!

- Jag fyller 25 och ska ha fest! Tjoho! Februari någongång.
- Min lillebror fyller 18 och det firar man ju alltid ordentligt. Mars.
- Min lillasyster fyller 20 och ska ha fest! Mars/April. Ahh, kommer ihåg min 20-årsfest... den var lyckad!
- Bröllop i Grekland med allt som det innebär! Planering, fest, smekvecka! Antagligen 25 juli.
- Georgos fyller ett! Barnkalas! 18 augusti.
- Mamma och pappa har 25-årig bröllopsdag, silverbröllop alltså! 18 augusti.
- Bröllop i Sverige med allt som det innebär! Planering, fest! En helg i september.
- Pappa fyller 50! Stor fest, antar jag :) December.


Tror det var allt... Kommer bli fattig men kommer ha ett roligt år!


Bilder från helgen


Det var KALLT på Liseberg!


Dimman var duktig på basketen och vann 2 tomtar på 3 skott!


Georgos var grymt nöjd med sina nya Nikeskor!

Segstartad husband-to-be

Som jag sa häromdagen; kan inte gå så här länge utan att blogga, det blir så mycket då!

Efter babymassagen i torsdags var han en annan bebis. På ett dåligt sätt. Helt otröstlig, ingen kunde hålla honom och han ville inte ens ligga vid bröstet. Och då är nåt fel! Dagen efter blev det bättre, och i ett par nätter sov han ganska bra! Men så fort vi sa detta högt ändrades det snabbt, tyvärr.
I fredags jobbade ju Dimman, kändes jättekonstigt. Sällskapade lite med grannarna där Jojje somnade gott i deras saccosäck :)
Lördagen blev jättemysig! Var ute och shoppade hela dagen, först på Ikea och sen runt i Kållered. Bäckebols Ikea är så tråkig nu när dom bygger om. Kollade också på vigselringar! Har lite olika idéer om hur vi ska göra. Antagligen smälter vi ihop våra förlovningsringar till en ny, bredare ring till Dimman och så får jag en helt ny :) Är väldigt sugen på vitt guld med massa stenar i. Eller så köper dimman en ny, bredare, jag ändrar formen på min och köper en till i rött guld som passar till, med stenar i. Vi får se. Eftersom min blivande make är lite trög får jag banka i honom att vi faktiskt snart ska ha TVÅ bröllop och inte ens börjat planera!
Som igår när vi handlade och jag ville köpa bröllopstidningar.
Han: "Men varför har du blivit så bröllopsfixerad nuförtiden?"

GAAAH! Åke Påke wäjki päjki!!

Ääänyway.
På kvällen åkte vi med Linda, Jonas och Oliwer, och Madde, Joel, Casper och lilla Theo till Liseberg! Åh vad mysigt det var! Kallt som snor men stjärnklart och jättefint! Vann inte såmycket somjag hade hoppats på men det var kul ändå. Tills mitt ena bröst nästan exploderade, då var det dags att åka hem med en rolig mjölkstockning som enda vinst...

Igår hade vi inga planer alls. Trodde vi. Så vi åkte till Freeport och mös där också! Köpte fina saker, och njöt tills mobilen ringde och vi kom på vart vi egentligen skulle vara. Vi var bjudna på kalas och var bara en timma och en kvart sena. Och vi var i Kungsbacka! Panik! Hade helt glömt detta och fy satan vad jag skämdes. In på leksaksaffären, köpa present och sticka till Torslanda där kalaset var. Två timmar sena och då känns till och med ett "fint folk kommer sent" lite väl krystat...
Vi hann innan gästerna hade gått iallafall och han blev glad över sin trollerilåda, som tur var :)
Hälsade på min mormor på tillbakavägen och fikade, och sen hem och göra potatisgratäng och fläskfilé. Vi pressade in mycket på hela dagen!

Såå... nu är det måndag igen, helgen har nog aldrig gått så fort och det snöar lite, lite ute.
Over and out.

Peppar, peppar...

 ... ta i trä, inatt sov han bra!
Först från halv tio till halv tre (med små avbrott) och sen vaknade han bara en gång vid fem innan han gick upp kl åtta!
Fast då vaknade han med världen illvrål och var helt otröstlig, stackarn. Mardröm?

Så nu är mamma nöjd med dig, Jojje :)

Ska alldeles strax iväg till babymassagen jag ska börja på. Mysigt! Sen drar vi till Torslanda för att titta på familjens nya bil; en sprillans XC60!


Skitunge:)



Jaså det passar att sova på dagen...

Älskade skitunge :)

Sömnproblem

Igår blev Jojje tre månader! Tjohoo! Och överallt så läser man att från tre månaders ålder börjar allt stabilisera sig och barnet börjar få rutiner...Ja tjena!! Då är vi undantaget som bekräftar regeln.

Igår natt vaknade han varenda timma från klockan två. VARJE TIMME fram till åtta! Och inatt var inte mycket bättre... Vaknade elva, halv två (helt ok mellanrum) och sen; 3, 4 och sen vaknar jag av att det ligger en klarvaken liten kille och pratar och ler bredvid mig. Fem på morgonen! Han är inte klok.
Han somnade inte ens av att ligga ner och amma. Suck. Det var bara att försöka hålla honom stilla och halvsova lite bredvid. Sen somnade han väl en halvtimme vid sju och sen tog Dimman honom. Jag är ju helt slut!
Sov till halv elva men känner mig inte direkt pigg.
Jaja, det var mina sovbekymmer.

Annars är han en glad kille som "pratar" mer och mer för varje dag.
Vanlig konversation:
G- Aaaahhhooo
Jag- Nä vad säger du?
G- iiiaaahhh
Jag- Är det sant?
G-Grrrrhhhh
Jag- Mmm, eller hur. förstår precis vad du menar.
G-Mrrmmm.

Bilder på snyggingen

Har tagit så mycket bilder på sista tiden så jag tänkte bara kasta in några här.






Släkten är värst



Syster och pappa tycker tydligen att min son är tjock. Bah!

Resumé

Oj oj vad länge det går mellan gångerna jag bloggar. Blir mycket att skriva då!
Snabbresumé; Blev en helmysig lördag! Jag och Daniella åkte till stan för shopping och Dimman och Nico hade filmdag. Sen blev det tacos och STORA godisskålen :) Köpte inte så mycket, blev bara en mascara och en tröja från H&M. Men det är ju kul att kolla! Mysigt nu när julpyntet är uppe också. I söndags var det slappdag och vi gjorde inte överdrivet många knop. Långpromenad runt hela Hisingen iof, handlade och så. Igår jobbade Dimman dag, eller han var på nån konferens så vi var ensamma på dagen jag och G. Det är så det ska vara tycker jag! Mys i sängen med massa prat och leenden, upp för frukost, ut på lååång promenad i solen och kollade i massa affärer. Kallt och soligt ute, det gillar vi! Sen när vi kom hem blev det varma mackor till lunch, lite lek och lagom till Top model kommer Dimman hem. Synd att det inte alltid är så. Mycket tråkigare att vara ensam hemma på kvällarna.
Igår hade vi grannfika här hemma, mysigt tycker jag. Pratade om namn till grannarnas bebis i magen :)

Ja, just det ja. Jag fick punktering i lördags också, typ 200 meter hemifrån. Rullade hem och fick menande blickar från Dimman som tydligen tyckte att det var mitt fel. Men tji fick han, idag när han bytte däck hos Gummigubben sa dom att det fanns en spik i och den har varit där i flera kilometer! Och då är det antagligen han som kört på spiken. Moahaha!
Såg ut som en liten spik utifrån så vi tänkte bara laga däcket.
Det kunde vi glömma, tyckte dom.



Denna lilla raringen hade trasat sönder däcket fullständigt inuti. Tur att det inte small på motorvägen eller så.

En underbar bild



Synd att den blev så oskarp... Men det leendet piggar upp mig varenda dag :)

Fars Dag-presenten



Glömde ju visa den fast jag sagt det! Denna tavlan med Jojjes fossingar fick hanoch nu pryder den hedersplatsen bredvid tv:n! Han fick också två örngott med fotavtryck på,men det blev ganska kladdigt och misslyckat...
Glad blev han för denna iallafall!

Här är örngotten.
 

Spruta rakt i benet

Nyss kom vi hem från bvc efter ett lååångt besök. Hon fick i stort sett sparka ut oss! Men vaddå, har ju inte varit där på en månad och då har man ju lite frågor! Plus att det är så himla lätt att komma in på annat när man pratar med henne, supertrevlig är hon.
Nåja, anledningen till dagens besök var inte lika kul - vaccination. En glad liten kille som satte sig i mitt knä. Tills kanylen går rätt ner i låret. Först tyst och sen världens illvrål och stora krokodiltårar! Stackars!
Och eftersom Dimman är grek fick vi erbjudande om hepatit b-vaccin också som vi tog. Så när vi till slut lyckades lugna ner honom var det dags för nästa spruta i andra låret...
Usch, sånt värker i hjärtat.
Det gick dock över ganska snabbt. Hoppas inte han får feber nu som man kan få. Men den andra biverkningen - att dom sover mycket och länge - gör inget om han får :)
Verkar lite som det, för nu har han sovit i över en timma med några mindre avbrott. Och ni som läst här ett par gånger känner vid det här laget till hans 30-minuterssömn :)

Ikväll blir det mys av stora mått, Dimman har tagit ledigt och det hade jag ingen aning om, så nåt gott att äta blir det! Min lillebror Henke kommer förhoppningsvis också och umgås lite :)

Kort i rocken



Eftersom G har blivit så stadig i nacken nu provade vi häromdagen att sätta honom i gåstolen han fick av jobbarkompisarna...

... hade kanske funkat om han hade nått ner till marken :)


Vad gör man i en störtande hiss?

Idag känner jag mig helt oslagbar!
Har tankat massa energi från Georgos härliga morgonhumör, en massa leenden och prat! Sånt värmer ett trött hjärta :)
Och igår fick jag händerna fria ett bra tag, först var Öjje och Rasmus här för att sälja lite jultidningar. Hittade den perfekta boken för mig - Överlevnadshandboken, vad man ska göra i katastroflägen. Haha! Så nu kommer jag veta vad man ska göra om jag till exempel befinner mig i en hiss som störtar till marken. Lägga mig ner eller hoppa?
Soon we´ll find out!
Sedan kom pappa och tog över :) Hans favvomorfar! Inte ens den mörka rösten skrämmer. Och sen vaknade han "bara" fyra gånger inatt. Och vaknade med ett leende 8 imorse :)
Gullunge!

Nu äts det frukost medans lillen socialiserar sig med sina farföräldrar över datorn. Msn, en fantastisk uppfinning!

Facebook - finally!

Japp, som den sista människan i världen har jag nu blivit medlem på Facebook. Inte en dag för tidigt! Trodde ärligt att det skulle vara en kort trend som snart ingen skulle hålla på med... men så var det ju inte och nu kunde jag inte hålla mig längre. Nu har jag något att fylla upp dagarna med! Om det inte skulle räcka med att ta hand om en liten tremånaders, då :)

På tal om honom, och det blir ju en del tal om honom här, så ligger han och sover! Redan! Visst, han vaknar garanterat om en halvtimma, men detta brukar inte hända förrän senare på kvällen!
Blev helt enkelt trött på mina tre timmars nattningar så nu la jag honom bara i hans vagn, han skrek lite och vips! Ett sovande barn! Frågan är nu bara; ska jag lyfta över honom nu när han sover som djupast, eller ska jag vänta tills han vaknat för att söva om honom i vagnen och sen lyfta över honom efter att halvtimmes-uppvaket varit?
Okej, inga roliga frågeställningar för er som inte har barn. Men nu när man har det är det runt sömnen som det mesta kretsar kring.

Helt ärligt så hade jag verkligen ingen aning om hur det skulle vara med sömnen när man fick barn. Visst hörde jag om och läste om sömnbrist, men man fattar helt enkelt inte förrän man är där! Det är flera saker jag skulle vilja att jag vetat i början, helst innan han föddes. Som man inte kan läsa om i alla böcker.
Till exempel, jag fick panik när jag märkte att han skrek sig blå och ålade sig varenda gång vi bytte blöjor. Skulle det vara så här typ tio gånger om dagen i ett par år framåt! Hade varit glad om någon sagt att det är så här i ett par dagar, sen vänjer han sig och njuter av att få en ren blöja :)

Det kanske någon sa... men jag lyssnade kanske inte på det örat.

Sockermissbruk

Nu är jag helt slut. Efter några timmars nattning sover nu lilleman i sin säng. Iallafall i 20 minuter till, sen vaknar han. Positivt är att mina biceps bara växer :)
Tråkigt att det inte går något bra på tv på måndagar. På tisdagar är det Desperate housewives, på onsdagar Grey´s anatomy, på torsdagar... har jag glömt och sen är det helg! Men just måndagar går ju sjukt segt.

Helgen ha varit trevlig, men som alltid går den ju alldeles för snabbt. Har ändå hunnit med att träffa lite grannar, kompisar och familj. Inte illa pinkat! Firade såklart Fars dag också. Min pappa fick den nya Indiana Jones-filmen och ett "Världens bästa morfar"-örngott av Georgos! Och Dimmans första Fars Dag-present ska jag visa bild på imorgon, sitter vid den bärbara datorn nu och där finns inga bilder. Men nöjd blev han!

Jag har blivit sjukligt godisberoende. Inte bara beroende av godis som jag var förut. Utan det har blivit ett MISSBRUK. Jag mår illa av mig själv när jag tänker på det. Ändå Måste. Jag. Bara. Ha!
Äcklig är vad jag är. Och utan karaktär så kommer det aldrig gå att sluta. Och det har inte jag.

Åh det finns inget gott hemma. Får äta lite flingor med socker nu.


Jag älskar en tjockis


Halvtid

Det är Grey´s anatomy. Georgos sover. Det är egentid, det.
Ska snart gå och lägga mig jag också. Och fundera lite.
Jag är så trött på mig själv ibland.

Anna och Leon förgyllde våran dag idag. Det blev kladdigt, minst sagt, utan att avslöja för mycket. Tanken som räknas fortfarande va? Fina bilder på fars dag-presenten på söndag.

Kanske ska satsa på att se färdigt Sex and the city-filmen nu? En mammas dilemma; sova när man för en gångs skull kan eller titta i fred på tv? :)
Äh, sova kan man göra när man blir gammal.

Äntligen DH

Åhh... Desperate housewives! Det gillar jag. Grämer mig lite över att jag missade förra avsnittet, men trodde att det fortfarande var säsong fyra som gick. Attans! Finns ju en del att hålla koll på nu när det gått fem år sen sist... Skulle behövt en genomgång.

Iallafall. Har haft en mysig dag idag, var inne själv i stan förut för att fixa Dimmans allra första Fars dag-present. Vad det är får ni se på söndag! Vill inte riskera att han ser det i förväg. Nu måste jag bara köpa något till min pappa, och det står still i huvudet på mig. Vad för nåt? Han säger alltid att det räcker med en teckning eller något sånt, så det kanske blir det i år :)
Har lyckats att se nästan hela Sex and the city-filmen idag också, med ungefär tusen små avbrott :) Men det funkar det också. Så mysigt att se på film nu när det blir mörkt så tidigt. Tur att jag sett den innan eftersom jag inte kan låta bli att sitta och prata med Jojje när han är på prathumör.
Nu sover han (ta i trä) i spjälsängen, men eftersom man skulle kunna ställa klockan efter honom vaknar han nog snart. Han sover alltid exakt 30 minuter på dagen. Och på kvällen somnar han ju som bekant bara när vi gått och lagt oss. För min del betyder det snart.

Imorgon får vi besök!

Fyraårsdagsfirande!

Usch nu är jag bra trött. Har försökt att lägga lilleman i över två timmar nu. Efter mycket gråt i sängen gav jag upp och lät honom somna i bärselen. Vad ska jag göra med honom? Jaja. Det löser väl sig innan han blir tonåring förhoppningsvis.

Idag har det inte hänt mycket här. Har mest ätit nötcréme och underhållt G så gott det gått. Desto trevligare var det i lördags när vi firade våran 4-årsdag! Har gått ut och käkat varje årsdag och det ska vi försöka fortsätta med. Så vi lämnade Jojje hos min mamma och stack iväg på restaurang. Kunde inte vara borta så länge bara, eftersom han inte tar flaskan. Det är bara bröst som gäller för den mannen :)
Men några timmar där man kunde sitta och vara förälskad i fred var super! Och min första blodiga oxfilé sedan innan graviditeten. Det var inte lika gott som jag har för mig bara... Jaja. Det viktigaste var ju sällskapet. Min älskade man to be :)
När vi var klara blev det största godispåsen från Ica maxi och hem till våran käraste ägodel igen! Han gjorde det inte lätt för sin stackars mormor där hemma :) Skrek och skrek och förstod väl inte varför han inte fick någon tutte i munnen!

Igår var det (också) en riktig slappdag. Tog mig i kragen på kvällen och åkte för att titta på min lillasyster när hon spelade inomhuscup. Final och allt! Men dom förlorade tyvärr den.

Tråkigt att Dimman börjat jobba igen. Men jag får försöka fylla dagarna med annat skoj! Imorgon sk jag till stan förhoppningsvis, och på onsdag kommer världens bästa Anna och världens bästa Leon hit! Ska bli så kul :) Kanske kan locka hit Amie sen på kvällen eller på torsdag. Grey´s anatomy? Komsi, komsi... Haha!


RSS 2.0