Lost

Har kollat på de senaste avsnitten och jag är fortfarande fast :) Det börjar bli bra mycket att hålla reda på nu, bara. Jag frågar Dimman, "va? vad var det där nu då?" och han säger "ingen aning" och så fortsätter vi titta. Det löser ju sig till slut.

Inatt har vi varit vakna mer än vi sovit, inte kul alls. Jojje är sjuk, har haft feber i några dagar och rejäl hosta och snuva vilket gör att det inte är så lätt att sova. Och jag som inte trodde att han kunde sova sämre, men tji fick jag!
Men nu har jag bestämt mig!
Vi ska kura honom á la Anna Wahlgren, det är många som inte gillar henne och hennes metoder men nu SKA vi få sova här hemma! Han ska bara bli frisk först. Och så ska jag köpa ett andningslarm (eller amningslarm som jag sa till mamma, hehe) eftersom han ska ligga på mage. Får ta några jobbiga nätter men sedan ska han sova som en prins. Och vi också.
Längtar redan. Hoppas det funkar bara.

Utmaning

Blev utmanad av Anna, min första utmaning EVER!

Regler:
* Lista 2 saker som du är särskilt nöjd med på din kropp.
* Länka till den du fick utmaningen av
* Skicka viadre den till personer du vill utmana...

Här kommer mina 2:
1. Ögonen. Klassiker. Men det går ju inte att ha för smala eller för tjocka ögon, liksom. Plus att det alltid går att sminka dom fint :)
2. Det andra, hmm... Skulle sagt min rumpa, den var lagom stor och utputande, haha! Men av någon konstig anledning försvann den och blev platt efter graviditeten så jag säger min mage som är lite gulligt skrynklig över naveln.

Har inte så många vänner som bloggar så ni som känner er träffade, är utmanade :)

Bröllopsfokusering

För att fokusera mina tankar idag så håller jag på att surfa runt på alla möjliga olika bröllopssidor. MY GOD vilka bridezillas som finns! Shit, jag trodde jag var lite noga med att det ska bli bra, men framför allt ska det bli en härlig dag och en bra fest! Det viktigaste är ju inte att servetterna matchar trosorna direkt...

Jag gillar ju att pyssla lite, inte för att jag har så mycket tid till det men nu på kvällarna brukar man ju få ett par ostörda timmar och då tänkte jag göra egna inbjudningskort! Lite knåpigt kanske, men det kanske kan bli fint. Kul att ha gjort det själv, om inte annat.

Nu när Dimmans föräldrar varit här har vi såklart diskuterat bröllopet en hel del, och jag har insett att man får ta det onda med det goda. Vill man gifta sig i Grekland får man också svälja att göra det enligt deras traditioner, vilka ibland är helt obegripliga och krångliga. Men men, jag får påminna mig själv hela tiden om att det bara handlar om en endaste dag! Det gör inget om det inte blir exakt som vi vill. Det vi missar i Grekland får vi väl helt enkelt ta igen här i Sverige.
Måste bara kolla upp om man FÅR gifta sig igen här hemma. Tror inte det, nämligen.

Det som är fixat och klart för Greklandbröllopet är kyrkan, bestman, lokal, mat, dukning och musik! Nästan allt, alltså. Det som är kvar är våra kläder, fotograf och bilen till kyrkan. Det gör det lättare för mig att koncentrera mig på Sverigebröllopet. Ska fixa lite mer imorgon, ringa om lokal och så.
Och förhoppningsvis kan vi kolla efter klänning i helgen :)

Ojojoj, allt detta krångel.

Åh orkar inte! Orkar inte tänka eller stressa eller bry mig.
Vill bara få sova. Och få honom att sova. Det är det viktigaste.

Jag får helt enkelt ta allt i hans takt.
Börjar bara oroa mig lite inför kursstarten. Vad händer om inget ändrats fram tills dess? Okej, det är drygt tre månader kvar tills dess, men jag trodde till exempel att han skulle kunna sova hela nätter vid jul, att jag skulle kunna dricka på nyår eller kunna lämna hos barnvakt någongång!
Men så blev det ju inte.
Så varför skulle allt lösa sig snart bara för att jag vill det?

Depp depp. Depptisdag blev det. Vart tog energin vägen?
Får snart tanka ny energi, eftersom han vaknar om ett par timmar... :) Trots att man är tröttare än tröttast, måste man bara lukta och njuta lite!

Tur att man inte blir avskräckt iallafall! Ett eller två syskon måste han ju ha (om det går) och då vet jag precis vad som gäller. Precis när ungen kommer ut, precis efter navelsträngen är klippt är det in med nappen i munnen, sen in med flaskan, och sen kanske den får amma lite :)

Sådär!

Nu är vi bara tre i hushållet igen! Som det ska vara :)
Nu kan jag ta mig i kragen med både det ena och det andra. Bloggandet ska återupptas till varje dag, bröllopet i Sverige ska planeras (ska börja redan idag), företaget SKA fixas och läxorna inför makeupartist-kursen har jag redan börjat med.
Ambitiös är bara förnamnet på vad jag känner mig idag!
Men med tanke på hur sömnen ser ut nuförtiden så är all energi kanske borta redan imorgon.

Får smida medan järnet är varmt då.

Bröllopsprat

Usch, dagarna bara flyger iväg när man inte sover...
Kära lilla G har det inte lätt nu, nämligen. Vaknar och skriker i stort sett hela tiden. Tur att jag ska börja plugga till makeupartist snart så jag lär mig dölja dessa mööörka ringar under ögonen. Detta i kombination med svärföräldrarna på besök betyder att jag är trött.

Inte hänt så jättemycket i veckan, tagit det lugnt, shoppat litegrann, varit på öppna förskolan för första gången och så. Imorgon är det dags för andra gången på babysimmet, det var en höjdare! Han verkar gilla det som bara den. Men det var den natten sömnproblemen började så jag hoppas att det inte har med det att göra.
För en liten stund sedan vaknade han och gallskrek, sådär mycket att det tar typ 30 sekunder innan dom tar ett nytt andetag, och han var helt otröstlig. Vad man än gjorde bara skrek och skrek han. Nattskräck?
Till slut fick jag ta till knepet som alltid funkar; bröstet. men vad gör jag när han ska sluta? Vilket jag hoppas blir snart... Men antagligen får jag amma tills han är typ tjugo känns det som nu.

ääänyway.

Ska mysa lite med herr Panidis och fortsätta prata om bröllopet som vi har pratat om i stort sett hela kvällen. Vi har varit hos mina föräldrar med Dimmans föräldrar och ätit middag och så. Mycket att tänka på, många regler att följa... men det ska bli roligt! Opa!
Imorgon kanske jag tjuvkikar lite på klänning :)

Just det ja!

Han blir ju fem månader idag! Stor kille nu. Shit vad tiden går fort.
Jaja, får lägga in en bild till då :)



Grattis lilla älsklingen

Bilder på Georgos





Update

Seg söndag idag.
Igår var vi ute på shoppingtur, det blev Freeport där jag fick tag i fler av mina fina Marimekkoskålar! Lite Mexxkläder till syskonbarn och gudbarn också. Sedan åkte vi till Kungsmässan, kollade runt lite och åt på McDonalds. Har fastnat för McChicken Junior med extra tomat och ost. Mmm :)
En liten stund hemma, sedan var det dags att åka till Kungälv, hem till Anna och Rikard och åt god  kinagryta! Och sedan spelade vi Wii hela kvällen, det var jättekul ju! Har aldrig spelat Wii förut. Kanske ska köpa en sån istället för gymkort? Kul att se killarna dansa och svänga med höfterna :)
G hade lite svårt att sova men sedan gick det bra. Alltid synd att väcka honom när man kommer hem men men. Är lite trött idag fast jag sovit till tio, men det är nog för att jag kom i säng så sent igår.

Snart ska vi äta Dimmans mammas fisksoppa, den är jättegod. Sedan åker vi till Torslanda och hälsar på mamma och pappa och sedan - babysim! Ska bli så grymt kul att se vad han tycker om det! Och världens sötaste badbyxor har han också. Bilder kommer förhoppningsvis efteråt.

Så här såg det ut igår:
 Myyys :)
  Bästa!
 Hahaha

Det är lockande att lägga upp en film när Rikard och Dimman dansar disco till ABC... men jag vet inte hur man gör.

För seg för en suck

Trött. Glad att Dimman är hemma tidigt.
Amie var här och hälsade på idag. Såklart den enda dagen på länge som Jojje har krånglat, stackarn fick sitta ensam och zappa ganska länge :/

Annars har vi varit på Bvc idag, mätte, vägde och tog andra delen av hans två vaccinationer! Inte poppis. Men han klarade det bra ändå, var mest ledsen lite efteråt sen gick det över. Mitt lillhjärta :)
Imorgon ska vi in till stan. Får se vad vi hittar på. Hoppas jag får se Let´s dance på kvällen, haha...

Nä.

Jaa! Jag kom in!

Tjoho!
Intervjun gick super, jättegullig tjej som verkade tycka detsamma om mig, hehe. Nä, men allvarligt. Jag kom in! Jag ska bli makeupartist! Jag har tänkt på detta nästan ständigt sedan jag gick i gymnasiet. Och nu ska det bli verklighet, det är häftigt. Och hur det än går med företaget så kommer jag alltid att ha denna utbildningen i bagaget. Nu ska det gå grymt bra med företaget ändå så... :)

Mycket glad Sandra idag.

Här ska jag spendera mååånga timmar i vår och sommar:


Så nervös

Snart, snart ska jag åka till stan för att gå på en intervju. För utbildningen på Makeupstudion! Kan inte tro att det är sant. Ringde för några dagar sen och då var ju kursen full. Men i lördags ringde hon och berättade att dom fått ett avhopp och att jag skulle på intervju redan på måndag, alltså idag.
Så om ingenting går snett så är det min plats hoppas jag! Oj, oj, oj.
Måste göra mig iordning nu. Ska man träffa bara en massa makeupartister vill man ju se ok ut :)

Annars lunkar allt på i stilla takt. Dimmans föräldrar är ju här nu. Superglada över att få träffa G såklart.
Nä jag kan inte tänka på nåt annat än intervjun nu. Måste gå.

Lååång Let´s dancekväll

Idag har vi varit på babysimteori. Intressant med typ femtio bebisar som vill överrösta varandra i en liten lokal... Kul ska det bli att börja simma! Köpte söta små badbyxor också :)
Sedan ringde jag för att anmäla mig till den utbildningen jag ska gå, men det var redan fullt! What!? I april? Vad är det för planerande människor jag kan ha att göra med... Fick iallafall tid för en intervju om en och en halv vecka eftersom dom inte hade någon reserv än. Jaja, jag får väl nöja mig med det då. Suck. Jag hade verkligen sett fram emot detta och var bombsäker på att jag skulle vara den första att anmäla mig. Typ.

Tvingade resten av sällskapet att titta på Let´s Dance idag, det var väl sådär populärt. Jag tycker det är roligt att kolla på kändisar somska lära sig dansa, men jag kan hålla med om att det var några par för mycket.
Favoriter: Laila var grym, men man måste ju vara lite lokalpatriot och hålla på Morgan, han är ju grym! Sicka moves!

Imorgon ska vi på kalas och på kvällen - barnfritt? Vi får se. Jag är lite chicken.

Redigt illa mår jag nu iallafall. Och det lär inte bli smörpopcorn för mig på ett bra tag framöver, om man säger så.
Nä, ska joina min sovande man-to-be nu, roligare än så här blir det inte. Ikväll :)

Babysim!

Snart ska vi iväg till Bräcke, det är nämligen dags för första teorilektionen i babysim!
Första badgången är inte förrän nästa söndag, men det ska bli så roligt! Hoppas G tycker likadant.

Senare idag ska vi handla lite, måste köpa present till en tvååring till på lördag. Vad gillar dom? Svårt :)


Svärisarna imorn

Imorgon kommer då mina svärföräldrar. Tänk att dom ska få se Georgos för första gången! Spännande! Han kommer trollbinda dom från första sekund är min gissning. Så nu blir det kanske inte någon bloggning dom första dagarna här, kommer säkert ha mycket att göra :)

Ska nog ta och försöka sova lite, inatt ska INTE Jojje få ligga i våran säng har vi bestämt. Får väl se hur det blir med det säger jag bara. Skönt att gå och lägga sig när det är kliniskt rent här hemma. Det händer inte överdrivet ofta!

My precious Marimekko


Det är två av dessa skålar som fick följa med mig hem. Mot lite betalning då, förstås. Det är helt sjukt, det är nästan som att jag är lite kär i dom här skålarna. Helst skulle jag vilja ha alla färger! Iallafall minst åtta, tio stycken, så kan man ha det som efterrättsskålar när man har folk hemma på middag.
Dimman förstår sig inte alls på min lilla Marimekko-crush. Och varför skulle han? Jag fattar ju inte hur han kan tycka det är roligt med Medal of Honor, till exempel.

Nyshoppinggalen

Oj vilken kall dag det har varit idag! Minus 14 men med strålande sol och det är så skönt! Idag tog vi en lång promenad med Linda och Jonas till Backaplan, efter lite inspiration från mamma köpte jag mig en femårsdagbok. Kan vara roligt  att se vad man gjorde just samma dag fast för flera år sedan! Haha, låter kanske inte så roligt, men jag vill ändå ha ett ställe där jag kan skriva ner lite hur/var/när om Jojje och hans utveckling :)
Sedan smet jag och Linda in på Gina Tricot, dom måste ha den bästa rean av alla! Många kläder, inte bara XXS och XXL att välja mellan utan dom flesta storlekar finns, inte bara dom tråkigaste eller konstigaste kläderna som reas ut... med andra ord hittade jag en hel del! Men fick två fina tunikor, en långärmad tröja och en snygg, rutig skjortklänning för samma summa som En tröja skulle kostat i vanliga fall! Jag är nöjd :)
Fortsatte till H&M där vi köpte lite kläder till G, blev några tröjor, byxor, vantar och strumpor. Härlig promenad idag alltså! Det enda tråkiga var att jag fick sån sjuuuk skoskav, vi var på Freeport igår och jag köpte nya, snygga vinterskor... och det var inte så smart att börja deras liv hos mig med en tretimmarspromenad. Ont, ont, ont i hälarna. Jag gick som en handikappad.
Fick förresten äntligen köpt mina Marimekkoskålar från Ittala! Lyckliga jag :)

Hemsidestrul

Åh jag blir galen på våran nya hemsida! Det finns ett program för att göra det "lättare" att redigera den... men det blir ju för fasiken bara svårare! Man vill ju kunna gå in bland koderna för att fixa dom där äckligt irriterande grejerna... Bläää! Lättare här på bloggen.
Får se om vi kan fixa lite imorn när Anna kommer. Någon som är grym på hemsidor som vill hjälpa? : D

Lilla sötnosen sover, stora sötnosen sitter vid andra datorn. Vilket hi-techpar vi är. Tråkigt som fan, ska nog ropa hit honom nu, göra lite popcorn och mysa lite :)

Lite bättre

Nu har jag pillat lite så det inte är katastrof iallafall! Får fortsätta med detaljer ikväll när lilleman sover tror jag. Om inte min bror kommer hit som jag hoppas!
Strax ska jag fixa maten, idag blir det ugnsbakad falukorv och potatismos. Inte en riktig "lördagsmiddag" kanske, men Dimman fick välja fritt så... Dessutom får vi lyxa till det imorgon istället när Anna, Rikard och Leon förhoppningsvis kommer hit!

Nu ska Jojje äta potatis och majspuré. Inte hans favvo men man kan ju inte leva på morotspuré resten av livet.

Min blogg är förstörd

Jävla skit!
Råkade bara trycka på fel knapp på design och vips hade jag bytt mall! Åh vad störande! Och det är inte direkt så att man har tid att sitta och pilla med detta när man har en bebis... Suck och stön. Jaja, han somnar nog snart, får fixa då.

Nytt år

Nyår i Kungälv igår! Var jättetrevligt, kände mig dock kassare och kassare ju längre kvällen gick så det var mindre roligt... Trodde ju att jag var frisk, men kanske var det skridskoåkningen på dagen som gjorde att förkylningen kom tillbaka. Rejält också! Är knockad idag, känns det som. Och då drack jag ett halvt glas vin igår :)
Åt så himla god mat, ska ta recepten av Anna sen, blir hungrig bara jag tänker på det! Träffade massa trevligt folk så det var lyckat. Vi stannade inte över natten som vi hade tänkte bara, jag kände att jag ville hem och kurera mig och vakna i min egen säng. Jojje hade nog klarat sig utmärkt även om vi sovit över, ju högre ljud runtomkring honom desto bättre, verkar det som. Vaknade och gnällde ett par gånger bara, och det är ju lyckat för att vara honom!
Usch, jag glömde helt bort kameran också, så jag har inte ett endaste kort från nyår 2008/09! Tråkigt, speciellt eftersom Jojje var så fin i sina nya kläder, jeans och skjorta.

Snart är det dags för sängen, Dimman har somnat i soffan för längesen som vanligt nuförtiden. Inte så konstigt kanske eftersom det är han som går upp med Georgos på mornarna. Önskar vi fick ordning på hans sömn lite mer så att alla blir nöjdare och gladare.
Har en stresskänsla i bröstet jämt nuförtiden. Så mycket att fixa och planera så att det inte blir något alls istället. Tänker mycket på företaget som jag och Anna ska starta, man vill ju att det ska bli så bra som möjligt! Mycket att fundera över, helt enkelt. Och utbildningen jag ska gå, kommer jag in? Har vi råd? Vad händer annars?
Och så hade jag ju tänkt ha 25-årsfest, men tiden bara rasar iväg och jag fattar inte hur det ska gå ihop! Fyller ju om en och en halv månad och det känns som att man är lite sent ute. Blir nog inte nån fest helt enkelt. Orkar inte, hinner inte. Tråkigt.
Plus två bröllop som bara väntar på att bli planerade... Åh, jag orkar inte ens tänka på det. Blir bara matt.
Godnatt.

RSS 2.0