Seg morgon

Blir jobbigare och jobbigare att vakna ju längre veckan går. Idag är som tur är sista dagen för denna gången, men snabbare än man någonsin anar så är det måndag igen. Och värken i rygg och nacke har knappt hunnnit gå över. Ilskan över upplägget därinne i hålan är definitivt enkel att återuppta måndag klockan 15.
Stackars Dimman fick stå ut med mitt gnäll igår.
Ska försöka vara positiv(are) idag. Kanske går till och med tiden snabbare? Knappast.
Behöver kaffe.

Carolina Klüft dopad?

Blir liiite trött på oss svenskar. Verkar som att alla är lika naiva som jag. Alla pratar och skriver om hennes konkurrenter, "Ukrainskan kanske äter något annat än husmanskost, hon överträffar ju sig själv hela tiden."
Men Klüft då? Årsbästa i nästintill varje gren! "Tävlingsmänniska" och "bäst när det gäller" är ju bra bortförklaringar kanske...

Jag säger inte att hon är dopad. Men svenskar är snabba att döma andra när det går bra för dom, men är blinda för våra egna. Inte kan väl en klämkäck lantlolla från Växjö göra så!? Nä, kanske inte. Men kanske också.
Se på Ludmila. Hon var så omtyckt och svensk och så söt när hon sa "rompa". Vi tog henne till oss så länge hon vann guld. Men när hon visade sig vara dopad, fy fan! Visste vi väl hela tiden. My ass att ni visste. Ni var lika naiva som vanligt, för hon var ju svensk. Och svenskar dopar sig inte.

Heja Sverige.

Ensam hemma

Dimman är på kurs i två dagar på dagtid och det betyder att jag är ensam hemma idag också... Igår var det tvätt och disk som skulle fixas, men idag har jag ju redan maten klar så jag kan bara slappa! Skönt. Av någon anledning är det när jag är själv som jag alltid känner för att göra tjejiga saker. Så nu blir det lite ögonbrynsplockning, fixa naglarna och smörjas in. Mumma!

image115

Man undrar...

Tror nog att jag är ganska naiv. Att människor är precis så som dom utger sig för att vara. Men det stämmer ju inte riktigt. Finns folk på jobbet som man trodde var normala, och helt plötsligt visar dom sig vara psykiskt störda!
Helt sjukt. Kan man riktigt lita på någon egentligen?

Klart man kan. Men inte alla.

Så kan det gå...

... när inte locket är på. Inte mycket man kan göra när man öppnar en sockerdricka som någon skakat i affären. Le och var glad. Men det är fortfarande kladdigt på golvet. Får ta och moppa någon dag...

image113

Nyttig frukost for once

image112

Mmm! Brukar inte äta så nyttigt till frukost, eller överhuvudtaget förresten. Det blir mest te och toast, ungefär. Men senaste dagarna har jag ansträngt mig lite och det är riktigt gott! Känns fräscht och nyttigt! Har aldrig gillat keso innan, men nån gång ska man väl växa upp. Nu ska jag bara lära mig gilla rödvin och oliver. Och tusen andra saker.
Guten morgen!

Dodgeball är grym!

Kul film detta, med en av mina komedifavoriter; Ben Stiller! Han är ett geni!

"Freakin' naughty!"

image111

Snart Grekiska termin 2.

Mitt problem är att jag glömt av det mesta från termin 1. Så medans Dimman tittar på Patrioten, en av hans favoritfilmer brevid Braveheart och Gladiator, så tänkte jag gå igenom alla kapitel vi gjorde i grekiska 1. Och för att underlätta för mig själv köpte jag ett nytt, fint block med ett träd på från Åhléns. Ay ay caramba! Är inte grekiska.

"O Nicos exei tessera katsikes"
Nico har fyra getter. Lätt!

Aooch!



Blev lite frysta hallon och blåbär över som jag glömde framme och det blev lite kladdigt. Så det är alltså bärsaft på bänken. Bara så ni vet.

Scrap-och drinkkväll

Två roliga saker i ett! Blev inte så mycket klart i scrappandet, dock. Men hann göra lite konst :)

image106

  


Reunion

Häromdagen läste jag, som vanligt, dödsannonser, födselannonser och andra lika intressanta saker. Såg ett bekant namn och frågade Dimman om han kände igen det, eftersom det var ett grekiskt efternamn.
Min gamla bästis! sa han. Eller ja, gamla kompis, kanske det var. De var oskiljaktiga under mååånga år. Kanske ska tillägga att jag såg namnet under "Förlovade".
Iallafall, han ringde upp honom dagen efter och han blev lika glad att de hördes av igen. Så vi sågs alla fyra i fredags och hade skittrevligt!
Plus att varje gång jag tittade på Dimmans kompis tänkte jag bara att han är en exakt kopia av Joey i Vänner! Jaja...
Det var roligt iallafall. Måste ses igen.

Tjejer alltså!

97837-4828
Lånade den härifrån.

Lördag

Då var det avklarat! Ansiktsbehandlingen är färdig och ja, det ser ungefär likadant ut. Nej, lite bättre. Men sminkningen var väl ingen höjdare direkt. Såg ut som en rysk... Eh... astronaut.
Hjärtat fixade lunch, solrosmackor med keso, lök och tomat, mmm!
Snart ska vi in och träffa hans gamla kompis Nico och hans flickvän, ska bli spännande. Har bara träffat honom en gång för längesedan och aldrig träffat henne. Kul!

Och sen kommer Maria hit och scrappar! Wiiee!

Heja PAOK...

Töntiga svenskar

Nu har dom gått, stackarna! Bebisen sov mest hela tiden på kvällen så vi hade hur trevligt som helst! Tänker bara på att dom brukar ha sovit några timmar själv vid detta laget så att dom är pigga när han vaknar vid typ... 5.
Jaja, vad gör man inte för att hänga med oss lite!

Tänker just nu mest på att jag ska upp tidigt imorgon, bara för att jag är en sådan mes att jag inte vågar säga nåt när hon ansiktsbehandlaren säger "vid tio, går det bra?".
"Javisstingaproblemalls", hör jag mig själv säga när jag vet att jag knappt har öppnat ögonen vid den tiden annars. Damn, att man ska vara så svensk! Kunde ju bara frågat om det fanns någon senare tid.

Påminner om en annan sak där jag var riktigt mesig. Var ute och skulle äta middag och dricka drinkar med Amie en lördag, och det var knökfullt med folk på restaurangen. Så vi väntade en timme i baren, sedan efter en halvtimma fick vi beställa, och jag gjorde två enkla ändringar på maten. Pommes istället för klyftpotatis och pepparsås istället för svampsås. Han berömde mina fina, "gröna" ögon och gick. Efter en timma till kom maten, halvkall och med klyftpotatis och svampsås. Suck och stön. Men jag tuggade väl i mig för jag var så hungrig. Och när han frågade om det smakade så Javisst gör det det! Mmm! Och jag gav till och med bra med dricks.
Vilken tönt jag är.

Thaimat

Ska snart åka och käka thaimat från Thai Spice, mmm! Inte vidare schysst mot gästerna att bjuda på hämtmat kanske, men dom måste ju få chansen att prova denna kulinariska upplevelse! Och jämföra den mot deras egen lokala thaimatsrestaurang på Hönö. Snart kommer bebisen. Och jag är hungrig!
Mmm, vegetariska vårrullar :)


Manlig städhjälp

Han är så bra min kille. Städar och grejar inför gästernas ankomst och dammsuger sig blå i ansiktet. Och klagar ungefär lika mycket som han städar. "Varför är det alltid jag som gör allt här?" Bla, bla...
Hrm. Kastar ett snabbt ögonkast åt hans håll och han kommer genast ihåg vem som diskade senast... Märkligt.

Underbar Göteborgsutsikt

image105

Bild från Ramberget i måndags när vi var lediga. Skön utsikt över hela stan därifrån! Göteborgs högsta topp, tror jag. Mysigt var det iallafall!

Jeansskjorta matchas med...?

Har en jeansskjorta som jag köpte på Lager 157 för längesen! Tycker den är snygg, kanske inte direkt jättemodern, men den känns skönt slapp och passar mig bra. Enligt mig. Men har aldrig haft den på mig eftersom jag inte vet vad jag ska matcha den med! Jeans med jeans? Nja...
Den kommer nog ligga kvar i garderoben med allt annat som legat där i ett par år bara för att "man aldrig vet när man behöver ha den på sig..."

Slapp jobba natt!

Åh vad underbart! Hade lovat en dag innan att jobba två skift på rad, till halv sju på morgonen. Inte riktigt vad jag kände för sedan halv tolv på kvällen... Men gick iallafall och funderade på vad jag kunde köpa för pengarna. Ja, tänkte positivt helt enkelt. Och helt plötsligt så behövs det inte längre! Tio minuter innan jag egentligen slutade fick jag veta att vi kunde gå hem som vanligt! Lycka!
Som att vänta på tortyr och sedan slippa :)

Skitlön och shoppingsug passar inte ihop

Fick min lönespec idag och det var ingen vacker syn. Var ju borta från jobbet en vecka på grund av missfallet jag fick så det var ju inte mycket att göra åt det. Men samtidigt är jag mer sugen än någonsin på att shoppa massor av saker. Speciellt saker till lägenheten. Bäddsoffa ska vi ju ha i det lilla rummet, och dessa står på min lista:
 Denna är min tillfälliga favorit. Snygg, enkel, stilren och billig! Passar dessutom mycket bra till mitt... eh, vårat blivande svart-vita rum. Den helsvarta är också snygg.

  
Gillar dessa också, så vi får väl se hur det blir. Känner jag mig själv rätt så hinner jag ändra mig ett par gånger innan vi flyttar. Anyway så kommer det bli en snål månad. Får väl hindra mig från stan och shopping genom att göra andra saker. Jobba över till exempel. Eller bara vara hemma... Suck.

Ansiktsbehandling

image99

Har äntligen beställt tid för en ansiktsbehandling! Fick ett presentkort av mormor i julas, men har inte riktigt hunnit ta tag i det... förrän nu! Jag är väldigt seg av mig.
Så på lördag klockan tio ska hon förvandla mig till en vacker svan, hoppas jag. Tur att det fanns tider på lördag för att komma till jobbet efter 90 minuters klämmande och skrubbande hade kanske inte varit till min fördel, direkt.
Ahh, längtar redan. Vardagslyx.

Ränta, lån och bla, bla... Och H&M!

Var på banken idag, Nordea, där de försökte fjäska till sig oss som kunder. Vi var väl inte direkt imponerade, så det lutar åt att vi fortsätter vara kunder hos Swedbank. Känns som att det är den bästa! Men är ju aldrig fel att hota dom lite kanske. Hämtade mitt paket från H&M också, allt satt bra så jag behövde inte byta något vilket är skönt. Lite omständigt tycker jag. Beställde bland annat detta.

  

Matsug

Så sugen på mat nuförtiden. Inte godis, popcorn eller choklad. Utan kött, potatis och sånt. Åh, jag går runt och är konstant hungrig!
Min mattopplista just nu:
Fläskfilé med pepparsås och någon slags potatis.
Tacos. Med massa ost och grönsaker.
Ugnsstekt kyckling med citron och oregano.
Vegetariska vårrullar.

Nu börjar jag dregla här. Slurp.

Back to work

Jobb. Jobb, jobb och jobb. Dags igen. En dags ledighet går så fort! Men nu är det bara tre dagar kvar för vi är lediga på fredag... Då ska vi nog träffa Anna, Riste och lille Kevin! Så söt!
Men nu gäller det att genomlida veckan.

Trodde aldrig denna dag skulle komma

Åh vad vi har väntat på den här dagen! (Trumpetfanfar) I ungefär ett och ett halvt år!
Dags att gå ner till Bovista och säga upp lägenheten! Yes!
Vilket innebär att om tre månader är vi i full fart med flyttlådor och nya hemnycklar. Och flyttstädning, suck. Det tråkigaste av allt. Funderar på om det kanske är värt att betala ett par tusenlappar till nån städfirma för att slippa. Och så kan man skylla på dom om dom nya boende inte blir nöjda.

Sounds like a plan.
Undrar hur man ska säga? Det första man tänker på är kanske inte en bra idé?
"So long suckers" hade nog bara uppskattats av oss själva...

: )

image98


Hjärtats fötter.

Söt tv-spelsmormor

image97


Världens bästa mormor.

Wünderfül dag!

Hade planerat denna dagen ett tag, gillar att göra lite roliga saker för honom ibland. Även om jag blir helt förstörd när händelserna avviker lite, lite från planen.
Igår fick han som sagt sina skor i present, så han trodde väl inte det skulle hända något speciellt idag. Satte på kaffet och berättade att han var ledig från jobbet idag. Wiee!, tänkte han då kan jag tänka mig.
Gjorde frukost och kollade på Scrubs, gick och pysslade lite i lägenheten medan han kollar börsen och grekisk fotboll, båda lika intressanta, på datorn. Sen får han tio minuter att göra sig iordning på, jag har packat picknickväskan och vi åker till Rambergets utsiktsplats. Jättemysigt. Äter räkmackor, och kärleksmums och studerar ett homopar lite längre bort och funderar lite över hur många som haft sex alternativt hoppat ner just här. Sen fick han sin extrapresent, ett fotoalbum där jag... Ja, hade satt in massa kort och skrivit till. Enligt egen utsago var det den bästa presenten nånsin!
Mission accomplished.

Sen hem, slappa lite, göra sig fin, gå på restaurang, fika och sen bio. Rush hour 3 som han har pratat så mycket om. Den var faktiskt rolig! Så nu är vi nöjda. Och mätta.
By the way, helt otroligt hur stor en "stor cola" kan vara egentligen! Var är vi, i USA?
(Hmm, den ser inte så stor ut på bilden kanske, men den var enorm! En liter, minst!)


Dimman fyller år!

image93

Grattis, mitt hjärta!
Bara tjugoelva år!

Ska se till att du får en underbar dag :)
Puss

Knäppaste hypokondrikern jag känner

Jag är helt ur spel just nu. Sover inte många timmar på nätterna för att jag inte kan sova och går upp ganska tidigt ändå. Men kan fortfarande inte sova nästa natt! Vad ska man behöva göra för att få lite sömn här.
Hjälper inte att blogga, läsa, titta på SATC, räkna får, skriva dagbok eller yoga! Jag kommer bli knäpp snart. Som tur är, kommer det inte ändra på så mycket. Det är det som är bra med att träffa familjen, dom påminner en gärna om hur wacko man är. Som att jag inte visste. Vet det varje gång jag känner på pulsen i halsen, eller när jag är fullständigt övertygad om att jag har cancer och snart ska dö.
Men det hjälper ju inte, kan inte styra just dom känslorna. Jag vet att jag är en vettig, relativt klipsk tjej. Men dessa minuter trängs den vetskapen undan och ersätts av en sådan ångest att det blockerar allt realistiskt tänkande.
Till exempel nu. Det värker i min vänstra arm, och det första jag tänker på är mitt hjärta. Slår det? Snart hjärtttack? Inte att det är träningsvärk eller bara någon nerv som klämmer.

Blir trött bara av att tänka på det... haha. Nu ska jag försöka sova.

Min present

Dimman blev förresten helnöjd med sin present! Hans nya, fina skor! Han är kräsnare när det gäller vad han ska ha på sig än någon annan jag känner! Och vi har totalt skild smak. Jag vill att han ska ha snygga, vita sneakers. Han vill hellre ha lite mer som löparskor, typ. Därför blev det en mycket trevlig överraskning att vi båda gillade denna skon så mycket!
Köpte den faktiskt i helsvart också, så han kunde välja :) Men det blev vitt. Ser nästan ut som dom på bilden, fast helvita. 

Mormor spelade Xbox

Nu har La Famiglia gått hem efter lite firande av Dimman. Blev tacos, Schwarzwaldtårta och en del xbox. Alltid roligt att se mormor göra backhoppning och slalom :)
Hon är så söt, min mormor. Fyller 75 om ett par veckor. Och nu mår hon bättre än hon gjort på länge, tror jag. Slipper många mediciner och hon cyklar överallt, tanten!

Löst lite problem också. Var kommer vindarna ifrån? Rymden, såklart.

Utflykt i Hildedal

Var och hälsade på lägenheten igår. Och Maria och Kristian då :)
Mmm, perfekt slappa-efter-övertid-kväll! Först i stan och shoppade efter present till Dimman. Hittade present efter många om och men.
Sen thaimat från Thaispice. Gott! Och sedan, of course, massa Marabou Daim. Min största last här i livet. Efter Dimman då, säger Dimman.
Sedan promenad med Rocco till våran halvfärdiga trea, så fin så! Och härligt väder var det.


Ågrensk guacemole

image86

Mmm! Krämig guacemole.
2 mosade avocado. Vad heter det egentligen i plural? Avocados? Avocadoer?
1 stor rödlök, finhackad.
1 burk creme fraiche, eller 1 paket gräddfil.
Några stänk tabasco, ett par citrondroppar och vitlök, salt och peppar efter behag.
Rör om och svulla med cheddarnachos!

Tjejerna e vassa, killarna e kassa!

                                               

Så här ser det ut när man krossar motståndarna i Pictionary!

Och så här ser det ut när man förlorar... Hehe.

image85

Insomnia

Kan verkligen inte sova.
Gårdagens nattjobb var inte direkt bra för min dygnsrytm. Och imorgon kommer familjen och ska fira Dimmans födelsedag, måste hinna handla innan.
Fick iallafall tag på present till honom. Äntligen. Han är så sjukt svår att hitta saker till! Mer kräsen än jag själv.
Kommer bilder från idag imorgon. Får väl försöka med nåt för att somna... Men vad?

Postfoto.se, bästa digitalbildsframkallningen

Idag var det premiär för springningen... Konstigt det ordet ser ut?
Iallafall, jag sprang bara några minuter och sen fick jag panikhåll! Vad är håll bra för egentligen?  Samma sak med hicka, vad ska det vara bra för?
Så sprang tillbaka med lite stopp, och Dimman var riktigt grym och sprang några varv till! Ska inte äta nåt innan nästa gång. Sen har vi tvättat, handlat och nu ska jag fixa storfrukost framför tv:n och lite Scrubs.

Måste rekommendera: Postfoto.se, en riktigt bra sida för att framkalla digitalfoton, fick hem dom idag och kvalitén är riktigt bra! Beställde med vit ram runt bilderna, är snyggt tycker jag. Inte farligt dyrt, 75 öre per bild och 40 spänn frakt. Överkomligt! Tog bara två dagar att få hem dom också.

Bästa mascaran!

image82
Den bästa mascaran enligt mig. Och jag har provat mååånga!
Inget kladd, inga klumpar och inte sådär fibrig som till exempel L'Oreals Lash architect. Man blir inte heller svart under ögonen trots långa, heta dagar på jobbet. Billig också!

Sommar... Nej, jobbklädd.



Åh jag önskar att sommarn kunde vara lite längre. Lite varmare. Lite soligare!
Mer bad. Mer volleyboll. Mer grill!
Istället ser jag ut så här och går numera till jobbet varje dag. In te konstigt att jag köper massa kläder annars att använda på helgerna när jag måste se ut såhär på jobbet!

Scrapbooking

Skulle egentligen åkt till Torslanda för en scrapdag idag, men nån blev sjuk så det gick inte. Hmm jag som hade funderat hela gårdagen på vad jag skulle göra! Men det kommer igen! Nu har jag chans att köpa lite mer grejer att pyssla med. Till exempel... nja ska inte säga vad. Men snart. :)

Han är så trött

Har nu kollat klart båda filmerna, i stort sett ensam eftersom min man somnar runt tio, halv elva nuförtiden verkar det som. Tröttsamt. Man vill ju ha sällskap!

Kom iväg till Allum idag med Amie, fyndade en del faktiskt. Var väl mest ute efter en födelsedagspresent till Dimman, men kom hem med två koftor, regöringskrämer och lotions, snygg kylväska från Åhléns och nåt mer. Allt det för under 400 kronor! Ofattbart tänker ni. Jag håller med :)

Kommer mer imorgon, nu är jag också lite seg, ska lägga mig och läsa lite tidningar i sängen och skriva Vill-Ha-listor. Eller kanske ett avsnitt av Sex & the city eller Scrubs? Svårt val... 

Härlig lördag!

Vaknade enligt planeran vid nio, halv tio. Svepte en kaffe och sen var det dags igen. Promenaaad! Så vi var lite sugna på att se lägenheten, det var ett tag sen. Så vi gick dit! Och snabbt gick vi också. Så kikade vi runt lite bland grannarna, kollade vilka tillval dom gjort och så. Måste ju passa på innan dörrarna kommer upp.
Sen knackade vi på hos Maria o Kristian som inte var hemma :)
Sen tillbaks igen, svettigt var det men uppfriskande! Dusch, städ och matlagning och sen kom Anna o Rickard, för en mat/spel/drick-kväll. Roligt  var det! Inte så kul att vara så överlägsen i spel som vi var, men men... haha!

Delikatessmiddag (?)

  

Igår var det lite grekkväll. Mest på grund av att Mitsos, Dimmans kompis, var i Grekland härom månaden och lyckades fånga ett par riktigt stora bläckfiskar! Blä säger vi i Sverige. Yummi säger dom i Grekland.
Där är bläckfisk gott, dyrt och anses vara en riktig delikatess. Och då pratar vi inte om turistiga calamari-ringar, utan grillad, färsk bläckfisk. Med hela armar och sugproppar och allt!
Jag var inte direkt sugen på att smaka iallafall. Men blev tvingad att doppa tungan på dom lite. Usch säger jag bara. Hur kan man gilla detta? Nej tacka vet jag kött. Till och med bitarna med fett.
image78


image77

Stressad som faen

Sjuukt stressigt blev det idag... Vaknar lugnt och skönt av PIIIIP PIIIIP vid ganska exakt åtta. Tack för det Televerket.
Gick sedan upp vid tio, lunkade lugnt omkring och väntade på Dimman som alltid är tretton steg bakom mig. Åkte och storhandlade inför helgen i Torslanda, ojdå är klockan redan ett?, säger vi vid bilen men är fortfarande lugna. Åker till mamma där mormor hälsar på och pratar en kort stund och åker sen därifrån till Eriksberg för att gå till Systemet. Jävlar, tänker jag, glömde handväskan hos mamma.
Jaja tänker vi och tänker hämta den imorn. Hemma vid två och hinner nog precis städa undan efter orkanen som drog förbi ja jag vet inte när. Det börjar ösregna och Dimman packar av alla matkassar, spel och systemkassar och åker och parkerar bilen.
Det jobbiga börjar när vi kommer på att jag var så smart att jag la ner hans nycklar i min väska. Som är i Torslanda.
Suck.
Han hämtar bilen, packar in allt igen och vi åker och hämtar väskan under lite muttranden från bådas sida. Väl tillbaks upprepas proceduren, lämna av, parkera, bära upp. Då har vi hela 15 minuter på oss! Vad käckt!
Suck och stön. Men nu är det bra igen, männen sitter på balkongen och grillar och snart är det mat.
Ni ska få se vad dom ska äta.
Uäck.

Mutya Buena

image72


Grym tjej detta! Var förut med i Sugababes, som också gjort bra låtar. Speciellt i "Suffer for love", man ryser! Sådan röst! Denna låt är också bra, men snart har man tröttnat eftersom den går på radio. Real girl.

Jag = godisperiodare


               image68                
Som de flesta som känner mig vet, är jag en riktig periodare när det gäller godis. Ett tag åt jag bara nötcreme, en annan gång köpte jag tretton påsar kinapuffar i veckan... ja, det finns många exempel. Nu har iof Marabou Daim hängt med ett tag, så det verkar som att den är här för att stanna. En annan sak jag börjat med ganska nyligen är popcorn. Har aldrig egentligen riktigt gillat popcorn, men nu är det underbart! Kan lätt äta en påse själv.
På typ 5 minuter.
Det viktiga är att det ska vara Estrellas med smörsmak, ja helst iallafall. Mmm.


Helg, finally

Äntligen! Sista dagen på jobbet för denna veckan är avklarad och nu är det HELG! Har iof inte så mycket ledigt, mycket som ska fixas. Ska grilla bläckfisken Mitsos fångade i grekiska havet för ett tag sen, så imorn ska det städas och handlas och lagas mat. Det ser lite speciellt ut när de långa tentaklerna ligger på grillen och sugpropparna bara står rätt ut... Gott, säger dom som vet. Bilder kommer garanterat.

Promenerade idag igen medans vi väntade på tvätten, den längsta promenaden ever blev det! Upp till Biskopsgården, ner längs vägen förbi Eketrägatan, bort till macken vid lampaffären och bort till Tolered och tillbaka. My god, vad varmt det var! Men säkert effektivt. Tråkigt att ha tvättid när det är så underbart väder bara. Och bara för att vi är lediga imorn kommer det säkert vara kasst väder... Vi drar liksom med oss regnet var vi än går.
En sak som är positiv med att tvätta; man får gå och lägga sig i helt nytvättade lakan... Det känns lyxigt!

Aj aj

... vad mina fötter värker! Går ju promenader varje dag och dessutom går man ungefär tretton mil på jobbet varje dag. Och ingen som vill ge mig massage heller... Lite grinig för det, men men. What goes around comes around, hehe.
Läste ut boken om Photoshop idag ( hoppade bara över några få sega kapitel) och nu är jag jättesugen på att komma igång att fota och redigera! Hoppas kunna lägga upp lite före- och efterbilder imorn om jag hinner. Har ju tvättid klockan elva, och ska hinna promenera också. Måste prioritera!
Åh vad dom värker, fötterna...


Plugga Photoshop

Måste sova nu, försöker gå upp vid nio-halvtio och måste få min skönhetssömn... Eller ja, skönhet hoppas jag kunna framställa på konstgjord väg snart, hämtade ut min nya bok om Photoshop som jag ska bläddra i nu.
Fixa vita tänder och gör kroppsdelar mindre eller större - vilken lyx!

Tröstshoppar

Hemma igen, borde väl egentligen sova nu men är klarvaken av nån konstig anledning. Allt är som vanligt igen, känns knappt som att man varit borta överhuvudtaget. Och som en liten bonus är det 45 grader varmt och vi måste gå i dom jäkla kläderna.
Som tur är finns det flera sätt att muntra upp sig på. Till exempel, shoppa lite. Inhandlade idag en inte så blygsam lista med kläder från H&M. Bland annat denna blus och tunika. Tror silver passar mig som är blond (?) och den blåa... jaa, jag behövde lite färg i garderoben! Plus andra saker också. Väskan beställde jag inte, don't ask me why, men den är precis lagom. Vill ju ha en vit, så jag får väl lägga till den i beställningen imorn eller nåt.
image60image61image62


Då var det gjort!

Första dagen på jobbet är officiellt överlevd. Inte direkt en skön känsla, allt känns ju precis som vanligt. Bara att man har i bakhuvudet att det är sjuuukt långt kvar till nästa ledighet! Typ ett halvår kvar till jul.
en som ni vet har jag annat jag kan tänka på innan dess. Som tur är.
Behöver lite skön musik till min iPod... Några tips?
 

Längtar så jag dör!

Efter att vi ska flytta! Nästan allt jag tänker på nuförtiden! Om några dagar ska vi på visningen, och se hur långt dom har kommit. Kan man mäta lite också för att se vilken soffa som passar bäst och så :) Då ska vi också säga upp lägenheten! Och börja packa! Wiee!

Ganska stor skillnad på området nu...

 Före
 
 Efter

Lata sommardagar no more

FAST att det är första dagen på jobbet idag känns det helt ok faktiskt! Var uppe med tuppen imorse, han vaknar vid halv tio här ungefär, och så var kaffet serverat! Lyx.
Efter det, en lååång promenad igen, ända bort till Eriksberg och Coop extra där vi inhandlade lite citroner. Varmt som satan var det men helt underbart!

Väl hemma, lagade maten som i stort sett fixar sig själv. Ugnsstekt kyckling, mmm. Med klyftpotatis med citron, olivolja och oregano. MMM! Och till det, kokt broccoli med citron och olivolja. Ihop med en grek? Japp!
Sen en stadig frukost med skinkmacka och massa juice. Och lite folsyra såklart, det ska bli en bebis denna månaden! Hoppas jag. Håll tummarna.

Imorgon hoppas vi på bra väder så vi kan bada och sola lite innan jobbet.


Sex & the city-nostalgi

Det bekväma med den bärbara datorn är att jag, som ibland funderar för mycket för att kunna somna, har den i sängen och spelar hjärter eller kollar film tills jag däckar. Ikväll känns det lite jobbigt att andas... Bara lite. Får slå till på ett SATC-avsnitt, tror jag. Undrar hur den filmen blir?

image57
                                                        

Vill inte att det ska bli morgon

Nu är jag lite trött, faktiskt. Måste vara den enorma promenaden som sugit musten ur mig :)
Såg en halvkass film (inte Beck) men åt lika mycket popcorn för det. Nu ligger mitt hjärta och sover bredvid mig i soffan men jag kan inte sova riktigt än... Då blir det ju måndag så snart! Det är ju trots allt över 15 timmar kvar innan jobbet. Äh, kan lika gärna sova nu.
Vi ska ju upp tidigt och promenera...


Yeah right.

Skit-Beck

Hur orkar folk kolla på alla dessa Beck-filmer? Gör nåt vettigare av eran tid. Mord, griniga gamle Gunvald och, nämen, det var den man minst trodde var mördaren fast  ändå inte. Och den "rolige" grannen. Blä. Hur kan man skilja alla femtielva filmerna åt förstår jag inte.
Tycker att svenska filmer är ganska kassa överlag. Speciellt polis/deckar/"action"-filmer. Tycker nästan det är pinsamt att se de svenska skådisarna spela över.
Nej tacka vet jag Fares x2 och Tomten är far till alla barnen. Stor humor.


Frisk luft rensar hjärnan


Ahh... Kom precis hem från en låååång promenad med hjärtat. Så skönt! När man kommer hem iallafall. Man är så knäpp, ligger hellre på soffan och klagar över allt och inget, när det är så lätt att bara ta sig ut och gå! Behövs inget mer än benen du går med.
Var ute och gick i ungefär en timme... Om man räknar med fem, tio minuter som det tog oss att köpa lite godis på vägen :) Måste ju balansera upp lite! Film på g ju...


Wedding planner

Nu ska jag städa! Känns så mycket bättre när allt är rent! Händer inte ofta att jag känner för att städa... Men då och då händer det.
Sen ska jag börja planera BRÖLLOPET! Är ju ett tag kvar, ett år, men det är ju så roligt! Har hållt på tillräckligt mycket med inredning till lägenheten så nu behöver jag nåt annat att pyssla med! Färger, mat, gästlista... Finns så mycket att göra! Tips tages tacksamt emot :)

image54

Inredningsrunda


När blir det?
Jag och Anna ska ta en dag i stan och bara kolla inredningsgrejer! Gu va roligt!! Längtar redan, vi behöver ju massa saker båda två... Jag i november och hon i februari. Kommer bli en massa tapeter, krimskrams och möbelkoll. Nu i helgen kanske? Men dom ska ju komma hit på lördag och då hinner jag nog inte.
Åh nu orkar jag snart inte vänta på lägenheten mer! Vill flytta nu!
Dom har inte byggt på lägenheten på flera veckor så jag undrar om dom hinner få klart det i tid...

Premiärbad och bränna

Då var det dags... Sista dagen på semestern. Visste ju att den dagen skulle komma men inte så snabbt! Nu är det dags för rutiner, trötthet, vad-ska-jag-laga-för-mat-ångest och ont i ryggen.
Jaja, vi har iallafall varit lediga i fyra veckor och det är ju bättre än ingenting. Igår fick vi verkligen en suverän avslutning på sommaren, var ute hela dagen på klipporna i havet och bara njöt av solen. Premiärbadade till och med! Kommer bildbevis senare.
Lyckades som vanligt bränna mig en del också. Samma sak med Dimman. Vi är kräftor båda två just nu.

Ångest

Imorgon ska vi jobba. Det kan inte vara sant. Frivilligt också! Men allt känns ju så bra sista dagarna innan semestern, man svävar på små moln eftersom man har en hel evighets ledighet snart, snart... Och helt plötsligt lovar man snällt att komma in på semesterns sista dag coh jobba extra. Wtf?
Jaja. Snart är det rutiner som gäller igen, som Maria sa. Det är väl det enda positiva jag kan komma på med att börja jobba igen just nu.
Och som vanligt får man hålla tummarna på bra väder.

Kanske inte ska mena det där. Det verkar som att jag jinxar mig själv varje gång jag säger bra väder.
Nu sa jag det igen!
Upp tidigt imorn, dags att nana snart. Fy vad tråkigt.

Tänk positivt skulle jag ju göra! Se här, positivt tänk!!

Överlevnadsrecept

För mig själv. När jag inte har Marabou Daim hemma. Jag vet, jag är beroende. Jag är inte ens sugen längre, utan jag bara måste ha nåt! Men detta slänger jag ihop hemma när, som sagt, det ekar tomt i gotteskåpet.

4 msk mjöl
7 msk socker
2 tsk kakao
4 msk margarin
4 msk ljus sirap

Ställ in i micron tills smöret och sirapen smält, blanda till en kräm och häll i massa cornflakes! Blanda runt, och låt stå i kylen. Man kan lägga upp det i muffinsformar... Men what the heck, jag äter direkt ur skålen :)


Sommardagar

Får försöka drömma mig till skönt väder igen... Som i förrgår till exempel!
Syster yster kör yoga på klipporna. Imponerad!


Sedan på kvällen, för att försöka jobba bort semestervikten, spelade vi volleyboll. Superkul! Kanske bara för att man är så grym på att smasha! Eller inte...


Egentligen ultraljud

Idag skulle ha varit en bra dag... Skulle varit på det stora ultraljudet och sett våran bebis. Tjej eller kille? Hmm kan man fundera på ibland. Men men, ska inte gräva ner mig i det, det kommer komma en dag när vi sitter på ultraljudet och inte önskat att något skulle vara annorlunda.
Hoppas jag...

Blood diamond

Har precis kollat klart på Blood diamond med Leo DiCaprio, vilket blev en överräskning eftersom jag inte direkt tyckt att hans filmer varit strålande förut. Förutom då, förstås, Titanic. Men denna var riktigt bra, lite rå och ledsam, men välgjord. Man blir ju lite fundersam på vad man får när man handlar på smyckeskedjorna. Jag o Dimman ska iallafall kräva intyg på att den diamant(er) som sitter i vigselringen ska vara konfliktfri! Så det så.
Amie var här en sväng och käkade middag, svängde ihop en kyckling Sinkadus på en kvart, haha! Nej men det var ok, sen lite godis och popcorn och allt annat man behöver när man ser film.
Rekommenderar filmen!

Nu hoppas vi på sol imorgon.


Grubblerier

Jag tänker mycket. Jag tänker jättemycket.
Och nu menar jag inte att skryta, utan jag tänker mest på ganska dumma saker... Som att jag kanske har cancer. Eller på kvällen, så hoppas jag massor att jag kommer att överleva natten och inte sluta andas i sömnen.
Summa summarum, jag är ganska knäpp. Och jag tror jag måste sluta med det.

Vissa hade nog kallat mig hypokondriker, och det är jag nog... Men mitt största problem är just att jag inte kan sluta tänka! På allt! Vad händer när jag dör, kommer jag leva över medelåldern, var slutar universum, vad tänker andra på och varför har jag så många leverfläckar!?

Men det jobbigaste för mig just nu att tänka på är detta;
Jag oroar mig konstant för allt och alla. Speciellt mycket oroar jag mig för döden, och att dö. Men sedan läser jag att de som oroar sig mycket kommer att dö i förtid! What!? Snacka om att få ångest över det...
Så på något sätt måste jag vända pessimisten i mig till en optimist för att leva längre.
Men hur då?

Hjärtat

Som tur är har jag hjärtat bredvid mig hela tiden när jag är förbannad, besviken eller ledsen.
Den bästa.
image50

ORÄTTVIST

Nu blir jag deprimerad. Suttit på Familjeliv ett tag nu... Ingen bra depp-medicin så att säga. Just nu känns det mesta så jävla orättvist bara. Varför kan det inte bara funka för oss att få en bebis!?
Vi ska ju på utredning snart, men... Ahhh orka! Jag orkar inte med alla telefonköer, där ingen svarar, och vafan har dom semester för, jag behöver ju komma dit nu!! Förstår dom inte det?
Men jag är ju en vettig människa också, när jag inte tänker sådär.

Bara det att efter hur lång tid som helst och tre missfall börjar jag lessna... Jag har ju inte gjort nåt för att förtjäna det här, eller? Men vem har sagt att livet ska vara rättvist?

Suck.

RSS 2.0